Τέρμα τα λόγια. Κάντε αυτοκριτική...

12/03/2011 - 09:12 Τελευταία τροποποίηση στις 20/03/2011 - 16:20

Υπό άλλες συνθήκες θα συζητούσαμε για την ατυχία της στιγμής. Αν κέρδιζε η ΑΕΛΚ ενδεχομένως να συζητούσαμε και για την αισθητή βελτίωση της απόδοσής της σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της. Όταν όμως αποτυγχάνεις να κερδίσεις στην έδρα σου ακόμη και μία ομάδα σαν το Μέγα Αλέξανδρο (βάσει βαθμολογίας για να μην παρεξηγηθούμε), δεν έχεις τελικά να πεις και πολλά.

Δε θα αναλύσουμε σήμερα όπως ενδεχομένως θα κάνουν εύκολα πια οι Μετά Χριστόν προφήτες για το τι έφταιξε και η ΑΕΛΚ φλερτάρει όλο και πιο έντονα από το να εκτροχιαστεί από τις ράγες της κατάκτησης του τίτλου.  Τα έχουμε φωνάξει πολλάκις μόνοι μας όταν η ομάδα ξεκίνησε χωρίς λόγο το χτίσιμο από την… αρχή.

Η άποψή μας είναι πως η νέα ΑΕΛΚ θέλει χρόνο όσο κι αν οι διοικούντες της δεν το αντιλαμβάνονται. Ο οποίος χρόνος όμως στη συγκυρία του πρωταθλητισμού δεν είναι σύμμαχός της.

Σε ένα κλειστό παιχνίδι, η ΑΕΛΚ ευτύχησε να προηγηθεί για πρώτη φορά από νωρίς (21΄) με ένα πολύ όμορφο τέρμα του Λουτσιάνο και μάλιστα με κεφαλιά, έπειτα από πολύ καλή σέντρα του Χατζηκυριάκου.

Με τις αναπηδήσεις της μπάλας από τον υπό αναδόμηση ακόμη αγωνιστικό χώρο να μην είναι καλός σύμμαχος για να ξεδιπλώσει η ΑΕΛΚ το παιχνίδι της, πέρασε ένα ολόκληρο ημίχρονο με το Μέγα Αλέξανδρο να μένει ζωντανός στο παιχνίδι, χωρίς να το προσπαθεί και ιδιαίτερα.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα, ανοίχτηκαν στο γήπεδο και έδωσαν το δικαίωμα και στην ΑΕΛΚ να ανασάνει από τη μαζική άμυνα του Μ. Αλέξανδρου και να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο.

Ο Αντωνίου πέρασε αντί του αρνητικού Τριανταφύλλου το Λώττα, ο οποίος για μία ακόμη φορά με την πολύ καλή του απόδοση, εξέθεσε τον «Κόπερφιλντ» που δεν τον προτιμά σκανδαλωδώς. Η ΑΕΛΚ πίεσε αλλά δε δημιούργησε κλασσικές ευκαιρίες. Στο 75΄ ήρθε η τιμωρία, με ένα λάθος του Καλαϊτζίδη στην έξοδό του, που έστρωσε τη μπάλα στον Γαϊδαρτζή για να κάνει το 1-1.

Η ομάδα μετά μεταμορφώθηκε, πίεσε έκανε ευκαιρίες, στρίμωξε στα σχοινιά το Μέγα Αλέξανδρο και στο 94΄ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Λουτσιάνο. Όμως ο μεγάλος σταρ της Καλλονής από ωραίος μετατράπηκε σε μοιραίος με τον Ταρατσούδη να αποκρούει και να γίνεται ήρωας.

Η παγωμάρα στο «Κ. Κεντέρης» και ο απαρηγόρητος Καλαϊτζίδης μόνος του στον αγωνιστικό χώρο να κοιτάζει το χορτάρι, τα λέει όλα.

Η βαθμολογία


26η Αγωνιστική
Αγ. Bαθμοί Γκολ
1. Αναγέννηση Επανομής 24 45 35-19
2. Φωκικός 25 41 35-24
3. ΑΕΛΚ 24 40
24-13
4. Αναγέννηση Γιαννιτσών 24 39 18-16
5. Εορδαϊκός 25 37 25-20
6. Νίκη Βόλου 25
37 24-22
7. Αετός Σκύδρας 24 34 26-20
8. Δόξα Κρανούλας 24 32 16-15
9. Τύρναβος 25 31 23-24
10. Ναυπακτιακός Αστέρας 25 31 21-27
11. Α.Ε Ποντίων Κατ. 24 30 16-19
12. Εθνικός Φιλιππιάδας 25 30 19-25
13. Μέγας Αλέξανδρος 24 30
31-28
14. Οδυσσέας Αν. Σερρών 24 29 24-32
16. Ζάκυνθος 25 28 16-21
17. Κοζάνη 24 28
25-31
18.
Μακεδονικός 25
14 13-35

Χορηγός "λεπτό προς λεπτό"

Συνθέσεις

 ΑΕΛΚ:

Καλαϊτζίδης, Βαλιός, Θυμιόπουλος, Χάλαρης, Χατζηκυριακος, Πετρουζέλλης, Λουτσιάνο, Κριπιντήρης, Γάλας, Καρτάλης, Τριανταφύλλου

Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας:

Ταρατσούδης, Γαϊδαρτζής, Κύρου, Αλή Ογλού, Μουτίδης, Σιαμπάρης, Κοσμίδης, Παπαπερίδης, Γαλακτερός, Νίρλας, Καρασαλίδης

Λεπτό προς λεπτό

Σχόλιο αγώνα: Η εξέλιξη του αγώα στα τελευταία λεπτά ήταν απίστευτη πραγματικά. "Λούτσι¨μετατράπηκε στο μοιραίο του αγώνα χάνοντας το πέναλτι στην τελευταία φάση του παιχνιδιού. Στο γήπεδο επικρατεί παγωμάρα, ο Λουτσιάνο αποχωρεί απαρηγόρητος, ενώ ο Λώττας δε μπορεί να πιστέψει το τι ακριβώς εγινε και είναι ξαπλωμένος στο έδαφος

[90΄]  Ο Λουτσιάνο αστόχησε από τα 11 βήματα, χάνοντας το πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε... Το παιχνίδι έληξε

[89']Στη θέση του Μουτίδη πέρασε ο Καραπατσίδης

[88΄]  Ο Λώττας με εκπληκτική ατομική ενέργεια απέφυγε τέσσερις αντιπάλους κατά μέτωπο, μπήκε μέσα στην περιοχή, απέφυγε άλλον έναν και ανατράπηκε! Ο διαιτητής σταμάτησε τη φάση τιμωρώντας με κάρτα για "θέατρο" το Λώττα ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Λουτσιάνο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα... Απίστευτη φάση και δύσκολη που χρειάζεται βίντεο για να κριθει...

[83'] Στη θέση του Θυμιόπουλου ο Γκόντζο. Όλα για όλα από τον Αντωνίου

Σχόλιο αγώνα: Ο προπονητής της Μεγα Αλέξανδρου κ. Μαραντάς αποβάλλεται λόγω διαμαρτυρίας

[77']Εσπευσμένη αλλαγή από τον Αντωνίου. Στη θεση του Γάλα ο Μακρίδης

[76΄]  Μακρινό φάουλ του Λουτσιάνο η μπάλα λίγο άουτ

[75']  ΓΚΟΛ! 1-1! Ο Μέγας Αλέξανδρος ισοφαρίζει σε μία φάση που ο Μουτίδης εκτέλεσε φάουλ, οΚαλαϊτζίδης έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του αφού συγκρούστηκε με συμπαίκτη του και με κεφαλιά ο Γαϊδαρζτής έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

[65'] Στη θέση του Τριανταφύλλου περνάει ο Λώττας καταχειροκροτούμενος από την κερκίδα!

[64'] Στη θέση του Νίρλα περνέι ο Καλιαμπάκας και στη θέση του Καρασαλίδη ο Μαντζουράκης. Διπλή αλλαγή για το Μέγα Αλέξανδρο

Σχόλιο αγώνα: Καλύτερος ο ρυθμός του παιχνιδιου στο δεύτερο μέρος. Σε αυτό συνέβαλλε και το γεγονός πως ο Μέγας Αλέξανδρος βγήκε από το καβούκι του και το παιχνίδι άνοιξε

[49΄]  Μεγάλη ευκαιρία για το Μέγα Αλέξανδρο ευτυχώς περνάει ανεκμετάλλευτη. Σε μία φάση που η άμυνα της ΑΕΛΚ πιάστηκε στον ύπνο, ο Μουτίδης βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή της ΑΕΛΚ, έπιασε την κεφαλιά αλλάη μπάλαπέρασε άουτ!

[46΄]Έναρξη Β' Ημιχρόνου

Σχόλιο αγώνα: Δύο φάσεις ένα γκολ έκανε η Καλλονή, στο πρώτο 45λεπτο, έχοντας ωστόσο πλήρη υπεροχή απέναντι στην ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου, που προσπαθείμε μακρινές μπαλιές να απειλήσει, χωρίς ωστόσο να έχει προβληματίσει μέχρι τώρα την άμυνα των Καλλονιατών και τον τερματοφύλακα Καλαιτζίδη.

[45΄]Ημίχρονο αγώνα

Σχόλιο αγώνα: Η ΑΕΛΚ μετά και το 1-0 έχει επιβάλλει το ρυθμό της, προσπαθει να δημιουργήσει της προϋποθέσεις για ένα δευτερο τέρμα αλλά η λακούβες του αγωνιστικού χώρου, δυσκολεύει τις προσπάθειες των παικτών καθώς η μπάλα αναπηδά συνεχώς

[21']  ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! 1-0! Ο Λουτσιάνο πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΛΚ και μάλιστα με κεφαλιά, έπειτα από όμορφη σέντρα από τα αριστερά του Χατζηκυριάκου

Σχόλιο αγώνα: Νευρικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με την ΑΕΛΚ να προσπαθεί να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχη του Μ. Αλέξανδρου που αμύνεται μαζικά

[4΄]  Σέντρα Θυμιόπουλου από τα δεξιά, η μπάλα περνάει απ΄ όλους, φτάνει στο Γάλα αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ.

Έναρξη αγώνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey