Προκ. Καρτάλης: "Ντέρμπι κάθε Κυριακή"

21/03/2011 - 13:58 Τελευταία τροποποίηση στις 21/03/2011 - 20:02

Ο Προκόπης Καρτάλης κουβαλά χρόνια εμεπιρίας στα γήπεδα και είναι συνηθισμένος, τόσο από εντυπωσιακά σερί, όσο και από περιόδους ντεφορμαρίσματος μιας ομάδας. Τα τρία τελευταία χρόνια μάλιστα, με την ΑΕΛΚ στις εθνικές κατηγορίες, έχει ζήσει και διαδοχικές νίκες, αλλά και αγωνιστικά παρατεταμένες "κοιλιές".

Η ομάδα της Καλλονής βιώνει ένα σερί επτά αγώνων χωρίς τρίποντο βαθμών, ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, με σημαντικά ντέρμπι να ακολουθούν, στις λιγοστές πλέον ευκαιρίες που υπάρχουν στο προσκήνιο για την ανάκαμψη, που θα οδηγήσει και στη διεκδίκηση -μέχρι τέλους- της ανόδου στη Football League.

To sportlesvos.gr επικοινώνησε με το φυσικό αρχηγό της ΑΕΛΚ κι εκείνος δεν αρνήθηκε να κατθέσει την άποψή του...

Πιστεύεις ότι το πρόβλημα της ομάδας είναι πλέον ψυχολογικό παρά αγωνιστικό, αφού παρά την καλή εμφάνιση στην Κρανούλα, συμπληρώσατε επτά αγώνες δίχως νίκη;

"Σίγουρα οφείλεται και στην ψυχολογία μας. Όμως πρέπει να ξέρετε ότι όλα ανατρέπονται με μια νίκη, πόσο μάλλον σε ένα ντέρμπι απέναντι σε μια ομάδα που έχει ίδιους στόχους με εμάς. Μακάρι να παίζαμε ντέρμπι κάθε Κυριακή, κόντρα σε ομάδες που θέλουν να ανέβουν κατηγορία..."

Θεωρείς ότι η επόμενη αγωνιστική θα είναι η πιο καθοριστική για την άνοδο, δεδομένου ότι αντιμετωπίζετε τα Γιαννιτσά στην Καλλονή και οι υπόλοιποι διεκδικητές παίζουν σε δύσκολες έδρες;

"Το ματς με την Αναγέννηση Γιαννιτσών θα είναι ένα πραγματικό ντέμρπι. Πρέπει να κερδίσουμε, άλλωστε με νίκη τους βάζουμε ξανά από κάτω στη βαθμολογία. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, να πλησιάσουμε πάλι την κορυφή του ομίλου. Βέβαια, για εμάς τους ποδοσφαιριστές πλέον, τα λόγια λιγόστεψαν. Οφείλουμε από εδώ και στο εξής να μιλάμε στο γήπεδο..."

Αν αναλογιστεί κανείς, ότι η ΑΕΛΚ σε έξι ντέρμπι μέχρι σήμερα στο βόρειο όμιλο της Football League 2, απέναντι σε Αναγέννηση Επανομής (εκτός), Φωκικό (εντός - εκτός), Αναγέννηση Γιαννιτσών (εκτός) και Νίκη Βόλου (εντός - εκτός), μετρά συνολικά 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα, γίνεται εύκολα κατανοητό γιατί ο φυσικός αρχηγός της ΑΕΛΚ επικαλείται τα ματς απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους, που στοχεύουν ψηλά. 

Κι από τη στιγμή, που σε διάστημα 20 ημερών ακολουθούν δύο τέτοια παιχνίδια εντός έδρας, με Αναγέννηση Γιαννιτσών (Σάββατο 26/3) και Αναγέννηση Επανομής (Τετάρτη 6/4), είναι στο χέρι των παικτών της ΑΕΛΚ να ανατρέψουν την κατάσταση, επιστρέφοντας στις επιτυχίες και επαναφέροντας το χαμόγελο στα χείλη των φιλάθλων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey