Ποιες ομάδες θα διωχθούν για τα πλαστά;

17/06/2011 - 11:59 Τελευταία τροποποίηση στις 17/06/2011 - 17:48

Στο σκάνδαλο με τα πλαστά δελτία συνολικά 21 ομάδες έχουν πρόβλημα. Εφτά από την Football League, εννιά από τον πρώτο όμιλο της Football League 2 και πέντε από τον δεύτερο όμιλο της Football League 2.

Την Δευτέρα που ανοίγει η ΕΠΟ κάποιες ομάδες θα κληθούν σε απολογία για πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες και άλλες ομάδες είτε επειδή έκαναν μεταγραφές χωρίς να καταθέσουν ενημερότητες ή έκαναν μεταγραφές και κατέθεσαν ενημερότητες εκπρόθεσμα. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει η επιτροπή ιδιότητας μεταγραφών της ΕΠΟ για να αποφασίσει.

Το επόμενο Δ.Σ. της ΕΠΟ θα γίνει ή την Πέμπτη ή την Παρασκευή και η Γενική Συνέλευση θα γίνει μέσα στον Ιούλιο. Για το θέμα του ΟΦΗ, οι άνθρωποι της ΕΠΟ είπαν πως υπάρχει παραβίαση καταστατικού της ομοσπονδίας λόγω προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια. Το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Απορρίφθηκαν οι προτάσεις του Χατζηαποστόλου και του Τζώρτζογλου για αναδιάρθρωση της Σούπερ Λίγκας από του χρόνου και να μην ισχύσει η φετινή διαδικασία αδειοδότησης.

Το πόρισμα του ελέγχου των φακέλων του ΟΦΗ και των Τρικάλων θα δοθεί στην Ομοσπονδία την άλλη εβδομάδα. Η εμπλοκή της UEFA χαρακτηρίζεται ως επίσκεψη οδηγίας και το όποιο πόρισμα θα είναι εισηγητικό και όχι υποχρεωτικό. Αν, για παράδειγμα, ο ΟΦΗ δικαιώνεται, μπορεί να πάει στο CAS...

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Οι αποφάσεις που έλαβε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΕΠΟ:

1.Αποφάσισε ότι από τη Δευτέρα 20-6-2011 θα επαναλειτουργήσουν οι υπηρεσίες της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων μελών της, οι εργασίες των οποίων είχαν ανασταλεί με απόφαση της γενικής συνέλευσης στις 3-6-2011.

2.Παραδόθηκε στην Επιτροπή Ιδιότητας Μετεγγραφών το πόρισμα και οι φάκελοι για τις πλαστές ενημερότητες ΠΑΕ/ΤΑΠ, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας εκ μέρους, τόσο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλου, όσο της επιτροπής που είχε συσταθεί με απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Η ΕΙΜ θα συνεδριάσει την Τετάρτη 22-6-2011 προκειμένου να εξετάσει τα στοιχεία που έχουν προκύψει και στη συνέχεια να παραπέμψει τις υποθέσεις στα αρμόδια όργανα.

3.Εντός της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του Δ.Σ., στην οποία θα συζητηθούν όλα τα τρέχοντα θέματα (αδειοδότηση κλπ.) και θα οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής νέας γενικής συνέλευσης των Ενώσεων μελών της ΕΠΟ εντός του Ιουλίου, ώστε να ολοκληρωθεί η γενική συνέλευση που είχε διακοπεί στις 3-6-2011.

Νωρίτερα, το soccerplus.gr ανέφερε πως από τη Football League, οι κατηγορούμενες ομάδες είναι σίγουρα οι Βέροια, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ιωνικός και Εθνικός από τη Football League και οι Χερσόνησος, Κόρινθος, Παναιγιάλειος, Ασπρόπυργος, Παναχαϊκή και Αίας Σαλαμίνας από τη Football League 2, ενώ υπάρχουν και κάποιες ομάδες που είτε έκαναν μεταγραφές χωρίς να καταθέσουν ενημερότητες, όπως η Ηλιούπολη, ή έκαναν μεταγραφές και κατέθεσαν εκπρόθεσμα, όπως η Αναγέννηση Επανωμής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey