Ο Λούτσι γα την... κόντρα με τον Τύπο

04/12/2011 - 22:15 Τελευταία τροποποίηση στις 04/12/2011 - 23:26

Αποδεικνύοντας πως δεν βλέπει μέσα από παραμορφωτικούς καθρέπτες και με μία στάση που αναμφίβολα τιμά την προσωπικότητά του και την αξία του στο ποδόσφαιρο, που διαμόρφωσε μέσα από την πολυετή ξεχωριστή καριέρα του στα ελληνικά γήπεδα, ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, για την εξέλιξη που έχουν πάρει οι σχέσεις της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, με τους δημοσιογράφους.

Ο Λούτσι φανερά απογοητευμένος από το αποτέλεσμα και την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο, αφού εξήγησε τους λόγους που η ΑΕΛΚ ακόμη δεν αποδίδει τα αναμενόμενα στο γήπεδο, ξέσπασε με δύο φράσεις που αναδείκνυαν και τον προβληματισμό που επικρατεί –κακά τα ψέματα κι ας μην το παραδέχεται κανείς άλλος ανοιχτά από την ομάδα- για την κατάσταση με τον Τύπο…

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην ομάδα» τόνισε αρχικά χωρίς να υπάρχει κάποια σχετική ερώτηση δημοσιογράφου προλογίζοντας τον μακρύσυρτο μονόλογο που ακολούθησε με τη διατύπωση «η ομάδα είναι όλου του νησιού και κάποιοι δυστυχώς θέλουν να της δημιουργούν προβλήματα…».
Ο Λούτσι επεκτάθηκε σε αυτό που είχε στο μυαλό του και για πρώτη φορά έδειξε πως στην ομάδα κάνει κακό αυτή η μόνιμη «παρεξήγηση» που υπάρχει μεταξύ του Τύπου (και κυρίως του sportlesvos.gr) με την ομάδα.

Αν και δεν απέφυγε να επιρρίψει την ευθύνη στους δημοσιογράφους για αυτό το γεγονός, παρ΄ όλα αυτά ο Λούτσι αποτέλεσε τον μοναδικό μέχρι σήμερα από την ΠΑΕ ΑΕΛΚ, που ανέδειξε το πρόβλημα στις σχέσεις, παραδεχόμενος ότι επηρεάζει ουσιαστικά και την ομάδα. Φυσικά η συνέντευξη ξέφυγε από τους… τύπους και μετατράπηκε ξαφνικά σε μία χρήσιμη κουβέντα και για τις δύο πλευρές μπροστά στις κάμερες, με τους δημοσιογράφους βέβαια να ξεκαθαρίζουν στο Λούτσι πως  «η κατάσταση αυτή είναι επιλογή της ΠΑΕ και όχι δική μας».

Μάλιστα ειπώθηκε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη, πως «είναι γνωστό πως ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος έχουν δώσει ρητή εντολή να μην μιλά κανείς στους δημοσιογράφους» (κυρίως του sportlesvos.gr και του «εμπρός»), ενώ είναι γνωστό θα συμπληρώσουμε εμείς πως sportlesvos.gr και «εμπρός» παραμένουν αποκλεισμένα από την ενημέρωση, γεγονός που αποκλείεται να μην το γνωρίζει ο Βραζιλιάνος τεχνικός…

Παρ ΄όλα αυτά, ο Λούτσι τιμώντας (το ξαναλέμε το όνομά του και την προσωπικότητά του), θέλησε να φύγει από αυτή τη θλιβερή «γραμμή» που χαράζει η διοίκηση της ομάδας του, επιχειρώντας να κάνει μία προσπάθεια γεφυρώματος του χάσματος μεταξύ των δύο πλευρών, έστω κι αν πιστεύει πως για όλο ετούτο ευθύνεται μόνο η… δική μας πλευρά.

«Το τηλέφωνο μου είναι ανοιχτό για όλους», είπε καταλήγοντας ξανά πως «όλοι πρέπει να θέλουμε να δούμε την ΑΕΛΚ να παίζει καλά στη Β΄ Εθνική και γιατί όχι να την δούμε και κάποτε στην Α΄».

Για την ουσία του θέματος όμως θα πούμε, πως επιλογή της ΠΑΕ ήταν να αποκλείσει  τον τοπικό Τύπο, να απαγορεύσει στη συνέχεια δια ροπάλου οποιαδήποτε συνεργασία του γραφείου Τύπου της ομάδας με τους τοπικούς συναδέλφους, να αθωώσει με τη στάση της προπηλακισμό δημοσιογράφων (ακόμα περιμένουμε την καταδίκητου περιστατικού από την ευαίσθητης κατά τα άλλα ΠΑΕ) και εσχάτως να απαγορεύσει μέσω εξώδικου την είσοδο στο γήπεδο των συντακτών του sportlesvos.gr…

Πάντως η τοποθέτηση αυτή του Λούτσι, καταδεικνύει πως στην ομάδα –έστω κι αν έχει επιβληθεί omerta προς όλους τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ να μην τολμήσουν να μιλήσουν στους τοπικούς δημοσιογράφους- δεν συμφωνούν με αυτήν την επικοινωνιακή πολιτική. Που ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα κρίνεται αυστηρά και εντός των τειχών ως προς την επιτυχία της, με τον κύριο εκφραστή της και… εφαρμοστή της  κ. Κώστα Παπαδόπουλο να αμφισβητείται εντόνως.

Άλλωστε η κόντρα αυτή, αποδεικνύεται μετά και το εξώδικο πως είναι προσωπική. Των κ.κ. Μιχαλάκη και Παπαδόπουλου περισσότερο με το sportlesvos.gr και λιγότερο με το «εμπρός». Στο όνομα αυτής, η μπάλα πήρε πολλούς. Ακόμα και την ίδια την ομάδα που σύρεται στο βωμό των προσωπικών «παθών» ορισμένων.

Για το αν θα αλλάξει κάτι, είναι καθαρά στα χέρια της ΠΑΕ… Άλλωστε εμείς σαν sportlesvos.gr, σα δημοσιογράφοι, είτε μας συμπαθούν είτε μας αντιπαθούν εκεί στην ομάδα, είμαστε πάντα υποχρεωμένοι να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά. Με ή και χωρίς τη συνεργασία ακόμα και για τα αυτονόητα των ανθρώπων της ΠΑΕ ΑΕΛΚ.

Και φυσικά κομμάτι της δουλειά μας, είναι καλώς ή κακώς και η άσκηση κριτικής. Αν η κριτική αυτή εισπράττεται από κάποιους ως «πόλεμος» τότε είναι πρόβλημά τους… Για παράδειγμα αν υπάρχει κάποιος σήμερα που είδε την ΑΕΛΚ να παίζει... μπαλάρα και εμείς την αδικήσαμε, τότε όντως κάτι πάει στραβά!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey