Πέντε "φλερτ" για μια θέση στον... πάγκο!

05/12/2011 - 14:44 Τελευταία τροποποίηση στις 05/12/2011 - 15:58

Οι εξελίξεις στο θέμα προπονητή της ΑΕΛΚ έχουν "παγώσει", εν αναμονή των αποφάσεων του Προέδρου της ΠΑΕ Νίκου Μιχαλάκη, ο οποίος από τη Σαουδική Αραβία όπου βρίσκεται, καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας.

Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα αναμένει τις εξελίξεις, μετά την παραίτησή που έθεσε στη διάθεση της διοίκησης αργά χθες το βράδυ. Είναι φανερό, ότι ο ίδιος πιέστηκε να παραιτηθεί, αφού δεν εξηγείται αλλιώς ότι λίγη ώρα νωρίτερα στη Συνέντευξη Τύπου, τόνιζε πως θα συνεχίσει στον πάγκο για να ολοκληρώσει το έργο του στην ΑΕΛΚ.

Κατα γενική ομολογία, ο Βραζιλιάνος τεχνικός έχει υποστηρικτές εντός της διοίκησης, αλλά υπάρχουν και παράγοντες που επιμένουν στην απομάκρυνσή του.

Ο λόγος πλέον πέφτει στον Πρόεδρο, αφού εκείνος είναι που θα αποφασίσει τελικά εάν και κατά πόσο θα δρομολογηθούν εξελίξεις. Αν πάντως ο Λουτσιάνο αποτελέσει παρελθόν, θεωρείται δεδομένο πως ρόλο στην ανεύρεση νέου προπονητή θα αναλάβει ο Προκόπης Καρτάλης, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει τις γνωριμίες του στο χώρο του ποδοσφαίρου. Πάντως, δεν αποκλείεται να προταθεί στο "Λούτσι" να αναλάβει κάποιο άλλο πόστο, ώστε η αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας να περάσει... αναίμακτα!

Η σεναριολογία συνεχίζεται και στα ονόματα των Μιχάλη Γρηγορίου και Γιάννη Μαντζουράκη, που διέρρευσαν από χθες, προστέθηκαν σήμερα αυτά των Παύλου Δερμιτζάκη και Μάκη Χάβου, ενώ πληροφορίες θέλουν και τον Σάκη Τσιώλη να βρίσκεται στο στόχαστρο.

Κι αν ο Μιχάλης Γρηγορίου, ως επιτυχημένος κόουτς και στον Αιολικό παλαιότερα είναι ο πρώτος υποψήφιος στη λίστα, πώς να παραβλέψει κανείς το γεγονός πως ο Γιάννης Μαντζουράκης αποτελεί ουσιαστικά τον "πνευματικό πατέρα" του νυν Τεχνικού Διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Προκόπη Καρτάλη από την κοινή τους θητεία στην Ξάνθη το 1996-1999.

Ο Καρτάλης βέβαια έχει συνυπάρξει στην Ξάνθη και με τον Μάκη Χάβο, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες από το 1997 έως το 2000. Δερμιτζάκης και Τσιώλης αποτελούν σοβαρές λύσεις, όμως είναι βέβαιο πως θα αντιμετωπίσουν την όποια κρούση με επιφυλακτικότητα και σκεπτικισμό...

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις θα πρέπει να είναι ραγδαίες, αφού την Κυριακή η ΑΕΛΚ καλείται να πάρει αποτέλεσμα μέσα στις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό, ενώ ακολουθεί και δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς στα Μέγαρα με αντίπαλο τον Βύζαντα, που "καίγεται" για βαθμούς. Κι όλα αυτά την ώρα που πλησιάζει κα το ματς - ορόσημο με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο Ελλάδας...  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey