Το βιβλίο της ερασιτεχνικής ΑΕΛΚ

08/12/2011 - 10:40 Τελευταία τροποποίηση στις 08/12/2011 - 11:55

Σήμερα το απόγευμα στις 19:00 θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής η παρουσίαση του βιβλίου "Από τον Αρισβαίο και τον Απόλλωνα Δαφίων στην ΑΕΛ Καλλονής", που εκδόθηκε με την υποστήριξη της (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της ΕΠΣ Λέσβου.

Προσκεκλημένοι να προλογίσουν το βιβλίο, η παρουσίαση του οποίου εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις της μάχης του Κλαπάδου (8 Δεκεμβρίου του 1912) είναι ο Λέσβιος δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλλονιατών της Αθήνας Χρήστος Τραγέλλης.

Στη συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνεται ιστορική αναδρομή για τις δύο ομάδες που ένωσαν τις δυνάμεις τους το 1994 με στόχο τη δημιουργία της Αθλητικής Ένωσης Λεκανοπεδίου Καλλονής, έως και την αγωνιστική περίοδο που κατέκτησε -ως ερασιτεχνικό σωματείο- την άνοδο από το Περιφερειακό Πρωτάθλημα στη Football League 2.

Το βιβλίο περιγράφει ενδιαφέροντα ντοκουμέντα και παραουσιάζει φυσικά πίνακες με τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες από τη συμμετοχή της ομάδας στα τοπικά και εθνικά πρωταθλήματα.

Τη συγγραφική επιμέλεια του βιβλίου είχαν ο -Καλλονιάτης στην καταγωγή- παράγοντας της ΕΠΣ Λέσβου Χάρης Καλλίας κι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κουκουνιάς, που πραγματοποίησε επίσης τη φωτογραφική αλλά και μέρος της αρχειακής έρευνας.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα δοθούν στην ερασιτεχνική ΑΕΛΚ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey