Ο τοπικός Τύπος στην εξέδρα!

21/12/2011 - 13:20 Τελευταία τροποποίηση στις 21/12/2011 - 14:20

Απολαυστική και πρωτόγνωρή δεδομένου πως δεν είχαμε ποτέ ξανά την ευκαιρία να δούμε εικόνα από τον Ταρλά ήταν και η τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα της ΑΕΛΚ με τον Πανιώνιο.

Το συνεργείο του OTE Sport με πάνω από έξι κάμερες στο δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης, κάλυψε εξαιρετικά την αναμέτρηση και όσοι δεν κατάφεραν να βρεθούν στο γήπεδο, ικανοποιήθηκαν εξίσου παρακολουθώντας στους δέκτες τους τον αγώνα.

Κι όλα αυτά έγιναν πραγματικότητα μέσω των μόλις δύο δημοσιογραφικών θεωρείων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο δημοτικό στάδιο της Μυτιλήνης…

Γιατί όπως αντιλαμβάνεστε, τα δύο μπουθ του γηπέδου καλύφτηκαν εξ ολοκλήρου από το συνεργείο του OTE TV, με τον τοπικό Τύπο είτε να κάθεται είτε όρθιος πίσω από τις κάμερες, είτε στα… επίσημα με την ομπρέλα ανά χείρας.

Βέβαια για αυτήν την κατάσταση, το sportlesvos.gr είχε ηχήσει το καμπανάκι από τότε που είχε πραγματοποιήσει αυτοψία για την έκδοση της άδειας καταλληλότητας του κ. Γενεράλλη.

Τότε χαρακτηριστικά ο κ. Γενεράλλης είχε καλέσει τους αρμοδίους να προσθέσουν τουλάχιστον ένα ακόμη θεωρείο, δεδομένου πως προβλέπονται για αγώνες Β΄ Εθνικής και Κυπέλλου, θέσεις για οκτώ δημοσιογράφους έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. Όμως δεν εισακούστηκε και το πρόβλημα έγινε εμφανές στο πρώτο παιχνίδι που μεταδόθηκε τηλεοπτικά…

Η εικόνα των θεωρείων
Στο ένα μπουθ το κλειστό, βρισκόταν ο συνάδελφος που μετέδιδε το παιχνίδι για λογαριασμό της τηλεόρασης, μαζί με τους ανθρώπους της στατιστικής υπηρεσίας «Galanis» και τους τεχνικούς του βαν. Στο άλλο μπουθ το ανοικτό, βρισκόταν οι δύο κάμερες του OTE TV και όσοι συνάδελφοι του τοπικού Τύπου στοιβάχτηκαν όρθιοι…

Ο συνάδελφος που μετέδιδε το παιχνίδι για λογαριασμό της ΕΡΑ, ήταν στα επίσημα με το τηλέφωνο ανά χείρας και την ομπρέλα…

Ο άστοχος χαρτοπόλεμος για το… χόρτο
Τις προηγούμενες ημέρες είδαμε την ανακοίνωση-διαμαρτυρίας της ΠΑΕ ΑΕΛΚ για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και στο διάστημα που ακολούθησε παρακολουθήσαμε στην εφημερίδα «Τα Νέα της Λέσβου», έναν πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ του Προέδρου του Οργανισμού Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Κώστα Αστυρακάκη, της Αντιπροέδρου κ. Δόλκα, του γεωπόνου του Δήμου κ. Κουκούλα και του Αντιπροέδρου της ΠΑΕ Κώστα Παπαδόπουλου.

Για ένα θέμα άνευ σημασίας κατά τη γνώμη μας, αφού το πρόβλημα στον Ταρλά δεν είναι ο αγωνιστικός χώρος (είδαμε το χωράφι των Μεγάρων συγκριτικά, αλλά και πολλά άλλα γήπεδα που φιλοξένησαν χθες αγώνες Κυπέλλου…), αλλά οι υποδομές του σε πολύ πιο σημαντικούς τομείς. Όπως στην περίπτωση των χώρων που φιλοξενείται ο Τύπος. Για αυτήν την βασική έλλειψη του γηπέδου όμως, κανείς εκ του Δήμου ή εκ της ΑΕΛΚ δεν σχολίασε κάτι…

Ο ρόλος του τοπικού τύπου
Και για να προλάβουμε κάποιους που ενδεχομένως να υποστηρίζουν πως το θέμα είναι ελάσσονος σημασίας, θα τους θυμίσουμε πως ο Τοπικός Τύπος, που στέκονταν είτε όρθιος, είτε στα επίσημα, έστειλε εικόνα και ανταπόκριση της «σφαγής» της ΑΕΛΚ από το διαιτητή Γιάννη Παπαδόπουλο και σήμερα αναπαράγεται από όλα τα μέσα πανελλαδικής εμβέλειας. Και φυσικά ήταν και αυτός που έγινε αποδέκτης της πικρίας των ανθρώπων της ΑΕΛΚ και των φιλάθλων για την άδικη έκβαση του αγώνα, για να την προωθήσει σήμερα σε όλα τα μέσα. Έστω και κάτω υπό αντίξοες συνθήκες, έκανε τη δουλειά του που όφειλε να κάνει.

Να ληφθούν επιτέλους τα μέτρα
Κύριοι του Δήμου, λάβετε τα μέτρα σας και κάντε το αυτονόητο. Κύριοι της ΑΕΛΚ, ασκείστε πίεση και προς τα πιο ουσιώδη που αφορούν στη λειτουργικότητα του Ταρλά. Κύριοι της ΕΠΑΕ ή της ΕΠΟ, είναι αστείο να εκδίδετε πια άδειες καταλληλότητας των γηπέδων. Αφού έτσι κι αλλιώς, τα όσα προβλέπονται για να χαρακτηριστεί ένα γήπεδο κατάλληλο, είναι… προαιρετικά για εσάς.

Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνουμε. Πρώτα εξασφαλίζετε το ότι ένα γήπεδο (φυσικά δεν ομιλούμε μόνο για τον Ταρλά για να μην δημιουργούνται και εντυπώσεις) πληροί  τις προϋποθέσεις και μετά μοιράζετε άδειες. Στο άμεσο μέλλον θα έρθουν κι άλλες τηλεοπτικές μεταδόσεις από τη Μυτιλήνη σε αγώνες της ΑΕΛΚ.

Είναι κρίμα να δίνουμε την εντύπωση στους ανθρώπους του Τύπου από την Αθήνα πως είμαστε… τριτοκοσμικοί στις υποδομές και φυσικά είναι απαράδεκτο το να μην μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey