Σφακιανάκης: "Καταγγελία, όχι ένσταση!"

26/01/2012 - 11:56 Τελευταία τροποποίηση στις 26/01/2012 - 12:57

Στη λήξη της χθεσινής Συνέντευξης Τύπου, το λόγο ζήτησε και πήρε ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Στέλιος Σφακιανάκης, που αναφέρθηκε στο προηγούμενο ματς κόντρα στον Εθνικό Αστέρα, στα δημοσιεύματα του αθλητικών ιστοσελίδων, που εστίασαν στο θέμα της ένστασης και συγκεκριμένα σε αυτό του sportlesvos.gr, που χαρακτήρισε "αδιάβαστους" τους παράγοντες της ΑΕΛΚ.

Αναλυτικά: «Θέλω να κάνω μια αναφορά στα γεγονότα της περασμένης αγωνιστικής με τον Εθνικό Αστέρα. Είδα ότι δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό Τύπο κάτι σχετικά με την ένσταση που υποβάλαμε για την 30λεπτη καθυστέρηση έναρξης του παιχνιδιού. Μάλιστα γινόταν αναφορά σε νομικούς κύκλους, που έλεγαν ότι η ένσταση έπρεπε να γίνει πριν να ξεκινήσει το παιχνίδι, και ότι οι διοικούντες της ΑΕΛΚ πιάστηλαν αδιάβαστοι, δεν έπραξαν σωστά και η ομάδα δεν έπρεπε να αγωνιστεί.

Ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι κάνουμε και μάλλον οι νομικοί δεν έχουν ενημερωθεί πρόσφατα. Θέλω να σας πω λοιπόν ότι ο ΚΑΠ έχει αλλάξει. Η μόνη ένσταση που γίνεται δεκτή να αναγραφεί στο φύλλο αγώνα, είναι αυτή της πλαστοπροσωπίας, και μάλιστα οφείλει ο διαιτητής να καλέσει το ποδοσφαιριστή για να κάνει την εξακρίβωση επι τόπου.

Όποια άλλη ένσταση ή καταγγελία, κατατίθεται μετά το παιχνίδι εντός 48ωρών.Έτσι κι εμείς λοιπόν, επειδή είμαστε καλά διαβασμένοι, καταθέσαμε καταγγελία και όχι ένσταση, μετά τη λήξη του, καθώς το παιχνίδι δεν έπρεπε να είχε αρχίσει.»

Σημείωση sportlesvos.gr: Με χαμόγελο και καλή διάθεση ο Στέλιος Σφακιανάκης πήρε θέση και μίλησε, παρουσία όλων των δημοσιογράφων, για ένα θέμα που αφορά την ΑΕΛΚ, κάτι που αναμφίβολα συνέβη για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό σε επίπεδο σχέσεων της ΠΑΕ και του τοπικού Τύπου. Μάλιστα, ο Αντιπρόεδρος της ομάδας της Καλλονής παρακολούθησε την αναμέτρηση με την Επανομή μέσα από τα δημοσιογραφικά θεωρεία, συζητώντας τις αμφισβητούμενες φάσεις και σχολιάζοντας την εξέλιξη του ματς.

Αναφορικά με την τοποθέτησή του, ο κ. Σφακιανάκης μίλησε με παρρησία και ενημέρωσε τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ για την καταγγελία (και όχι την ένσταση) της ΠΑΕ ΑΕΛΚ. Στην ουσία των λόγων του βέβαια, έχουμε να σχολιάσουμε πως η πρόθεση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ να καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα, δεν... εφευρέθηκε από τον Τύπο, αλλά διέρρευσε από τους ίδιους τους παράγοντες της ΠΑΕ. Τώρα, αν μετά από μια καλύτερη ανάγνωση του ΚΑΠ, αποφασίστηκε αντί ένστασης να κατατεθεί καταγγελία, αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν μόνο εκείνοι.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς στο sportlesvos.gr χαιρόμαστε ιδιαίτερα, που ο κ. Σφακιανάκης και μας διαβάζει και δέχεται καλόπιστα την κριτική μας, αλλά κυρίως δε διστάζει να μιλήσει στους δημοσιογράφους για να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους βάση και θέση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey