"Αθώα" λόγω... αναρμοδιότητας

27/01/2012 - 12:38

Σε κόλαφο για τη διοίκηση της ΕΠΟ εξελίχθηκε η κίνηση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας να παραπέμψει στην Πειθαρχική Επιτροπή της ομοσπονδίας έξι ΠΑΕ της Super League (Άρης, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Εργοτέλης) και την ΑΕΛ Καλλονής από τη Football League, με την κατηγορία της δυσφήμησης του αθλήματος λόγω των ανακοινώσεων που εξέδωσαν ή των δηλώσεων στις οποίες προέβησαν, κατά της διαιτησίας στις τελευταίες αγωνιστικές.

Οι ανακοινώσεις διαβιβάστηκαν στη γραμματεία της πειθαρχικής επιτροπής ΕΠΟ την Τετάρτη 25/1 με υπογραφή του εκτελεστικού γραμματέα της ομοσπονδίας, Παυσανία Παπανικολάου.

Την Πέμπτη 26/1 συνεδρίασε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ και όταν ήρθε η ώρα της συζήτησης των συγκεκριμένων υποθέσεων αποφασίστηκε να τις... επιστρέψουν, με το σκεπτικό ότι η ΚΕΔ και ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ λειτούργησαν ΑΝΑΡΜΟΔΙΩΣ, διότι δεν υπάρχει δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, όπως προβλέπεται στο άρθρο 31.

Η διοίκηση της ΕΠΟ, που έχει αφήσει την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη ανάπηρη έπειτα από την άκομψη καρατόμηση των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων και η ΚΕΔ, που νομίζει ότι μπορεί να τους αντικαταστήσει, εξετέθησαν, αφού δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη ούτε για αδικήματα που διεξήχθησαν δια του Τύπου, ούτε για εκτεταμένα επεισόδια.

Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής να μην τους λάβει υπόψη δείχνει την προχειρότητα με την οποία διοικείται το ποδόσφαιρο και τη δυσλειτουργία που προκαλούν στο νευραλγικό κομμάτι της δικαιοσύνης οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο όνομα των ισορροπιών, των χατιριών και της… αποκατάστασης των λυκοφιλιών της συντεχνίας των ποδοσφαιροπαραγόντων.

(Πηγή: soccerplus.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey