Οι επτά Λέσβιοι στην 11άδα της...

12/04/2012 - 12:08 Τελευταία τροποποίηση στις 12/04/2012 - 12:17

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ που αφορά στους Λέσβιους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛΚ, ανέρτησε το επίσημο site της ομάδας της Καλλονής aelk.gr.

Με αφορμή το τελευταίο παιχνίδι της ΑΕΛΚ στον Ταρλά με το Βύζαντα Μεγάρων, ανέπτυξε τις απόψεις ορισμένων εκ των επτά εκ των 11 Λέσβιων ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στη βασική ομάδα, συγκροτώντας το μεγαλύτερο αριθμό ντόπιων ποδοσφαιριστών που έπαιξαν μέχρι σήμερα στη βασική 11άδα της ΑΕΛΚ.

Δεν ξέρουμεμε ποια αφορμή βρέθηκαν επτά "δικοί" μας στη βασική 11άδα, αλλά σίγουρα οι σημαντικές απουσίες του Ματζουράκη, τον ανάγκασαν να στραφεί σε εκείνους. Ωστόσο αυτό που μπορεί να σχολιάσει κανείς, είναι πως οι εμφανίσεις παικτών όπως του Βλαστέλλη και του Γάλα, "φωνάζουν" πως αξίζουν περισσότερες ευκαιρίες και στο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση το ότι οι Λέσβιοι ποδοσφαιριστές διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε μία ομάδα φιλόδοξη της Β΄ Εθνικής συγκαταλέγεται στα θετικά αναφορικά με το παρόν και το μέλλον του λεσβιακού ποδοσφαίρου.

Ποιοι τώρα ήταν αυτοί; Ο Λευτέρης Μάππας που πραγματοποίησε τη δεύτερη εμφάνισή του στη βασική 11άδα, ο Νίκος Γάλας που ήταν και ο κορυφαίος της αναμέτρησης δείχνοντα σαν ξανακερδίζει τη θέση βασικού που είχε στο ξεκίνημα της σαιζόν, ο Μιχάλης Κριπιντήρης που έτσι κι αλλιώς αποτελεί βασικότατο στέλεχος των ομάδων τόσο του Λουτσιάνο όσο και του Ματζουράκη, ο Τζίμης Βλαστέλλης που φέτος δεν έχει πάρει ομολογουμένως πολλές ευκαιρίες παρά το ότι όποτε κληθεί να αγωνιστεί είναι καλός, ο Στρατής Βαλιός που έκανε ντεμπούτο στη Β΄ Εθνική παίρνοντας την ευκαιρία ελέω των απουσιών Καρακώστα-Χατζόπουλου και ήταν θετικός και οι Δήμος Μανουσάκης και Γιώργος Μανούσος που έτσι κι αλλιώς θεωρούνται παίκτες 11άδας από την αρχή της φετινής διαδρομής.

Ενδιαφέρον όμως έχει το πως σχολίασαν τη… μαζική τους συνύπαρξη, οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές μιλώντας στην ιστοσελίδα της ομάδας τους.

Μιχάλης Κριπιντίρης: «Από την ένταση του αγώνα δεν το αντιληφθήκαμε την ώρα που παίζαμε. Άλλωστε εμείς δεν είμαστε μονάδες αλλά ομάδα που θέλει το αποτέλεσμα. Μετά, όταν μας το είπαν και το καταλάβαμε κι εμείς, σίγουρα ήταν διαφορετικό το συναίσθημα. Σε υψηλό επίπεδο και να έχεις στην ενδεκάδα 7 παίκτες από τον τόπο σου δεν είναι και λίγο».

Τζίμης Βλαστέλλης: «Αν και πολλοί μπορεί να παραξενεύτηκαν από αυτό, εμένα μου φάνηκε απολύτως φυσιολογικό. Είναι σημαντικό μετά από τόσα χρόνια μια ομάδα του νησιού που πρωταγωνιστεί στη Β΄ εθνική, να έχει στο ρόστερ της πολλούς παίκτες από τη Λέσβο.

Ελπίζω και στο μέλλον να συνεχίσει αυτό γιατί είναι καλό για το νησί μας. Είμαστε από τη Λέσβο, έχουμε παίξει σε ομάδες του νησιού, παίζουμε σε ομάδα του νησιού μας που πρωταγωνιστεί στη Football League και θέλουμε αν μη τι άλλο να είμαστε ως ντόπιοι μπροστά σε αυτή την προσπάθεια. Το καλό της ομάδας όμως δεν έχει καταγωγές κλπ. Όποιους επιλέξει ο κόουτς ως τους καταλληλότερους για να πάρουν τη νίκη, αυτοί είναι!».

Στρατής Βαλιός: «Πρώτα απ'όλα είναι για μένα πολύ σημαντικό το ότι ήμουν στο αρχικό σχήμα. Από εκεί και πέρα γι'αυτό που με ρωτάτε είναι αξιοσημείωτο πως στην ομάδα, που είναι σε αυτό το επίπεδο της Football League, υπάρχουν πολλοί Έλληνες παίκτες και από εκεί και πέρα ότι πολλοί από αυτούς είναι από τη Λέσβο. Αυτό σίγουρα το χαίρεται ο κόσμος και σίγουρα αποτελεί ένα παραπάνω κίνητρο για να έρχεται στο γήπεδο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey