Αστυρακάκης: "Προς όφελος του Δήμου"

13/04/2012 - 17:30

Στην απόφαση παραχώρησης του Γηπέδου "Γεώργιος Σκούφος" στην ΠΑΕ ΑΕΛΚ αναφέρεται ότι η χρονική διάρκεια της συμφωνίας αφορά τα δύο χρόνια.

Σε αυτό το διάστημα, οι Καλλονιάτες θα μπορούν να προπονούνται εκεί, με την ΠΑΕ ΑΕΛΚ να έχει την υποχρέωση να συντηρεί το χλοοτάπητα με επικεφαλής το γεωπόνο νίκο Κουκούλα, να διατηρεί την ασφαλή περίφραξη των εγκαταστάσεων και -μετά από δέσμευση της διοίκησης της ΠΑΕ- να δημιουργήσει υδρομασάζ και σάουνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ότι κατασκευαστεί στη διάρκεια αυτής της διετίας, θα παραμείνει μετά το πέρας της στην ιδοκτησία του Δήμου Λέσβου. Επίσης, οι όποιες φθορές διαπιστωθούν από την ορισθείσα επιτροπή του ΔΣ του νομικού προσώπου, θα βαρύνουν αποκλεστικά την ΠΑΕ ΑΕΛΚ.

Η επιτροπή αυτή, αποτελούμενη από τους Κώστα Αστυρακάκη, Χρύσαθνο Αργυρίου και Παναγιώτη Ελευθερίου, μέλη του Δσ του Οργανισμού Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, θα επισκέπτεται το Γήπεδο κάθε Σεπτέμβριο και θα γνωμοδοτεί στο συμβούλιο για την κατάσταση των εγκαταστάσεων, ώστε αν υπάρχουν φθορές να καλείται η ΠΑΕ ΑΕΛΚ να τις αποκαταστήσει.

Ο κ. Αστυρακάκης, μιλώντας στην εφημερίδα "Τα Νέα της Λέσβου" σχετικά με την προσφυγή του κ. Λεμονού δήλωσε: "Δεν καταλαβαίνω την αντίδραση της αντιπολίτεσυης τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Έχουμε παραχωρήσει από το Σεπτέμβριο τα γήπεδα στις ομάδες για να τα χρησιμοποιούν στις προπονήσεις τους, κάτι που γνωρίζει ο κ. Λεμονός, αλλά δεν είδα τότε κάποια αντίδραση.

Δώσαμε το Γήπεδο της Αγίας Μαρίνας στον Αιολικό και την ΑΕΛΚ και το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης για τους αγώνες τους. Όσο ήταν ανοικτό το γήπεδο "Γέωργιος Σκούφος" προπονούνταν εκεί και οι δύο ομάδες. Με την απόφασή μας να δώσουμε το συγκεκριμένο γήπεδο στην ΠΑΕ ΑΕΛΚ, θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα της αντιπαράθεσης μεταξύ των ομάδων και προς όφελος του Δήμου. Η ΑΕΛΚ θα χρησιμοποιεί σταθερά ένα γήπεδο στις προπονήσεις της, θα έχει την ευθύνη συντήρησης του και κάθε Σεπτέμβρη θα ελέγχεται για τυχόν φθορές, τις οποίες θα επιδιορθώνει με δικά της έξοδα.

Επιπλέον, το Γήπεδο θα χρησιμοποιείται και από τις ομάδες της πόλης μας, που θα δίνουν εκεί τους αγώνες τους. Εκτός όλων των άλλων, όσα έργα γίνουν στο χώρο θα μείνουν στο Δήμο Λέσβου, ο οποίος θα γλιτώσει και τα έξοδα συντήρησής του. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με τον Αιολικό, παραχωρώντας του το γήπεδο της Αγίας Μαρίνας., για να έχει κι αυτός ένα σταθερό γήπεδο να προπονείται.

Προφανώς, η άλλη πλευρά θέλει να κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και όχι για την ουσία του πράγματος."

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι μέχρι αυτή τη στιγμή καμία σύμβαση δεν έχει υπογραφεί μεταξύ Δήμου Λέσβου και ΠΑΕ ΑΕΛΚ...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey