Εμμονή για "Γ.Σκούφος". Ευκαιρία για ΑΕΛΚ!

29/06/2012 - 16:58 Τελευταία τροποποίηση στις 29/06/2012 - 17:27

Το αποκαλυπτικό προ ολίγων ημερών ρεπορτάζ του «SL» αναφορικά με την ακυρωτική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για τη διετή παραχώρηση του δημοτικού γηπέδου «Γ. Σκούφος» στην ΠΑΕ ΑΕΛΚ, προκάλεσε την πρώτη επίσημη αντίδραση εκ μέρους της δημοτικής αρχής, η οποία ωστόσο προκαλεί έκπληξη από τον τρόπο που εξακολουθεί αντιμετωπίζει το όλο θέμα.

Ειδικότερα με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Νέα της Λέσβου», ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου Κώστας Αστυρακάκης υποστηρίζει ότι οι λόγοι που οδήγησαν τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ακυρώσει την απόφαση παραχώρησης του γηπέδου των ΤΕΛ στην ΑΕΛΚ, είναι «τυπικοί και όχι ουσιαστικοί», εγείροντας ένα γενικότερο προβληματισμό για την εμμονή της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε μία κίνηση, που χαρακτηρίζεται καλώς ή κακώς ως παράνομη!

Μάλιστα ο κ. Αστυρακάκης πάει ένα βήμα παραπάνω στις δηλώσεις του, εκφράζοντας την απόφασή του να… ξαναφέρει (!) το θέμα στο Δ.Σ «για να πάρουμε απόφαση νέας παραχώρησης»!

Παράλληλα όμως ξεκαθαρίζει το τοπίο σε ότι έχει να κάνει με τις εργασίες που εκτελούνταν μέχρι πρότινος στα ΤΕΛ, τονίζοντας πως «καμία εργασία δεν γίνεται πέραν από τη συντήρηση του χόρτου και κάποια περίφραξη που έχει αναλάβει η ομάδα της Καλλονής. Δεν μπορεί άλλωστε χωρίς οικοδομική άδεια να επιτρέψουμε να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση στο χώρο».

Αξίζει όμως να διευκρινιστεί πως διάφοροι κύκλοι όλο το προηγούμενο διάστημα, διέρρεαν πως στο «Γ. Σκούφος» θα χτιστούν… σάουνες και άλλα σχετικά - άσχετα, τα οποία επί του παρόντος διαψεύδει ο Πρόεδρος του Οργανισμού, αν και στις δηλώσεις του στα μέσα Απριλίου τα είχε εν μέρει επιβεβαιώσει (διαβάστε ΕΔΩ).

Δε χωρά αμφιβολία πως ο κ. Αστυρακάκης, που φέτος διαχειρίστηκε μία ενεργή βόμβα στο θέμα των γηπέδων, η οποία άκουγε στο όνομα «συνύπαρξη Αιολικού – ΑΕΛΚ», είχε να επιτελέσει ίσως το δυσκολότερο έργο όλων των εποχών στο αντικείμενό του, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αλλά και της λειτουργίας του ενιαίου Δήμου Λέσβου.

Όπως δε χωρά και αμφιβολία ότι οι προθέσεις του είναι διακείμενες προς την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση της εκπροσώπου μας στη Β' Εθνική, αλλά και των τοπικών μας ποδοσφαιρικών σωματείων, βάσει και της διευκρινιστικής του δήλωσης, πως τα Σαββατοκύριακα το «Γ. Σκούφος» θα παραχωρείται στα τοπικά πρωταθλήματα και πως άρα δεν μιλάμε για μία αποκλειστική παραχώρηση στην ΠΑΕ ΑΕΛΚ.

Παρ' όλα αυτά, η επιμονή του να παραχωρήσει το γήπεδο στην ΑΕΛΚ είναι ικανή να τον εκθέσει, όπως και να εκθέσει και τη δημοτική αρχή που ήδη εισπράττει τις αντιδράσεις μέρους της αντιπολίτευσης, η οποία προσέφυγε κατά της απόφασης αυτής…

Χαρακτηριστικά, το "SL" παρουσιάζει μία αντίστοιχη περίπτωση στο Βόλο για παραχώρηση δημοτικού γηπέδου σε ΠΑΕ, που εν τέλει δεν προχώρησε, αφού το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότησε αρνητικά, διατυπώνοντας πως «με βάση μία σειρά διατάξεων (είναι στη διάθεσή σας το σχετικό έγγραφο), προκύπτει ότι οι ΠΑΕ είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, επιδιώκοντας μέσα από τη συμμετοχή και τη διοργάνωση εκδηλώσεων του συγκεκριμένου αθλήματος, το κέρδος. Συνεπώς δεν μπορεί να θεωρηθεί η δραστηριότητά τους, αποκλειστικά κοινωφελής ή κατευθυνόμενη στην προαγωγή των τοπικών συμφερόντων…».

Σ

Σημείωση SportLesvos.gr

Στην ουσία του θέματος, δεν υποστηρίζουμε σε καμία περίπτωση την άποψη πως η ΑΕΛΚ πρέπει να… εξοστρακιστεί λόγω του ότι είναι… ΠΑΕ. Είναι η εκπρόσωπός μας στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες, είναι ευλογία η παρουσία της για το λεσβιακό ποδόσφαιρο και χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας, όπως τύγχανε και στο παρελθόν η ΠΑΕ Αιολικός.

Όμως στην παρούσα φάση, οι νόμοι, είτε ερμηνεύονται ουσιαστικά είτε… τυπικά, παραμένουν νόμοι.

Η ΠΑΕ ΑΕΛΚ διατρανώνει σε κάθε τόνο στη φετινή της διαδρομή την οικονομική της ευρωστία. Ωστόσο η παρουσία της στην Πρωτεύουσα της Λέσβου, χαρακτηρίστηκε περισσότερο από μία διάθεση επίδειξης δύναμης ακόμα και στα δημόσια πράγματα και καπελώματος του Αιολικού βάσει και των σχετικών επώνυμων καταγγελιών των ανθρώπων της ομάδας της Μυτιλήνης, οι οποίες ωστόσο έμειναν αναπάντητες από την Καλλονή.

Το να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των δύο ξαφνικά συμπολιτών ή μία έννομη φόρμουλα που να εξυπηρετεί την ΠΑΕ ΑΕΛΚ, δεν είναι σίγουρα η λύση. Είναι γνωστό άλλωστε πως ο "Ταρλάς" των 2.500 θέσεων απέχει παρασάγγας από τις ελάχιστες επιταγές της Superleague…

Η ΠΑΕ ΑΕΛΚ έχει τη δυνατότητα να πράξει την υπέρβαση, που την έχει πετύχει σε αγωνιστικό επίπεδο και στην προκείμενη περίπτωση, προωθώντας ένα σχέδιο, ακόμη και δημιουργίας ιδιόκτητων γηπεδικών εγκαταστάσεων, θα έχει την ευκαιρία να αποτυπώσει με τον πιο απόλυτο τρόπο το όραμα του Προέδρου της από την παρουσία του στο λεσβιακό ποδόσφαιρο.

Μία τέτοια εξέλιξη θα εδραιώνει την ανερχόμενη ΑΕΛΚ στη Λέσβο και στην παρούσα φάση θα απαλλάξει και τους φιλάθλους από το αγωνιώδες ερωτηματικό τους, για το αν θα μείνει η ομάδα στο νησί. Γιατί είναι σαφές, πως όλοι θέλουμε την ΑΕΛΚ στη Superleague, αλλά αγωνιζόμενη στη Λέσβο και όχι σε κάποια συνοικία των Αθηνών…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey