Εποχή Καβακά στην ΑΕΛΚ!

13/07/2012 - 17:05 Τελευταία τροποποίηση στις 13/07/2012 - 17:15

Την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΛΚ από τον Τιμόθεο Καβακά, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα και επίσημα η ΠΑΕ, με τον νεαρό και φιλόδοξο τεχνικό που έγινε γνωστός από την παρουσία του στην πορεία καταξίωσης του Πλατανιά Χανίων και από τη θητεία του φέτος στο δεύτερο μισό της σαιζόν στη SuperLeague στον πάγκο της Κέρκυρας.

Ο νέος προπονητής λοιπόν της ΑΕΛΚ, αναλαμβάνει καθήκοντα διαδεχόμενος τους Λουτσιάνο Ντε Σόουζα και Γιάννη Ματζουράκη, με στόχο να χτίσει τη νέα ΑΕΛΚ και να την οδηγήσει ένα βήμα παραπάνω από αυτό που πέτυχε φέτος με την διεκδίκηση μέχρι την τελευταία στιγμή της ανόδου στη SuperLeague.

Ας σημειωθεί πως ο 40χρονος τεχνικός από την πρώτη στιγμή εμφανίστηκε ως φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας της Καλλονής, με δεδομένη την αδιέξοδη από ένα σημείο και μετά επαφή της διοίκησης με το Γιάννη Ματζουράκη. Μάλιστα βρέθηκε και στη Μυτιλήνη τις προηγούμενες ημέρες και το μόνο που απέμενε ήταν η τυπική ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Με την πρόσληψη Καβακά, η ΑΕΛΚ είναι εμφανές πως αλλάζει φυσιογνωμία δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης σε προπονητή που είναι από τους καλύτερους γνώστες της κατηγορίας, λάτρης της δουλειάς και αφήνει πίσω της το μοντέλο των μεγάλων ονομάτων τύπου Λουτσιάνο και Ματζουράκη.

Το προφίλ του νέου τεχνικού
Ο Τιμόθεος (Τίμος) Καβακάς γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1972 στη Θεσσαλονίκη. Στη 16χρονη καριέρα του ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες με τις ομάδες του Απόλλωνα Καλαμαριάς, της Καβάλας, της Αναγέννησης Καρδίτσας, του Λεωνιδίου, του Πατραϊκού, της Βέροιας, της Αλεξάνδρειας, του Μακεδονικού Νεάπολης και του Αετού Σκύδρας.

Πρώτος προπονητικός σταθμός του υπήρξε η Βέροια τη σεζόν 2009-2010 (Γ΄ Εθνική), με την οποία γνώρισε μόλις δύο ήττες σε 11 αγώνες, ενώ την επόμενη σεζόν (2010-2011) πραγματοποίησε πορεία πρωταθλητισμού στην ίδια κατηγορία με την ομάδα του Πλατανιά την οποία οι Χανιώτες εξαργύρωσαν με την ιστορική τους άνοδο στη Football League, μέσω των καλοκαιρινών αναδιαρθρώσεων.

Με παρένθεση ενός τετραμήνου, που «μετακόμισε» στη Λάρισα, ως «δεξί χέρι» του Κρις Κόουλμαν, ο Μακεδόνας τεχνικός συνέχισε και τη φετινή περίοδο στον Πλατανιά, πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή πορεία – σημείο αναφοράς.

Με τη λύση της συνεργασίας του με τους Κρητικούς, συνέχισε στην Κέρκυρα την οποία και «κράτησε» στην Α΄ εθνική κατηγορία.

Πρόκειται για έναν από τους πιο φερέλπιδες προπονητές του ελληνικού ποδοσφαίρου και η έλευση του στη Λέσβο για λογαριασμό της ομάδας μας συνιστά μια μεγάλη επιτυχία και δίνει σίγουρα ελπίδες για να πάει η ΑΕΛΚ μας ακόμη πιο ψηλά τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ γίνεται γνωστή και η πρόσληψη του επιτελείου του νέου προπονητή. Μάλιστα ανακοινώνεται και η πρόσληψη προπονητή τερματοφυλάκων, γεγονός που σημαίνει προφανώς  ότι ταυτόχρονα λύεται η συνεργασία με το Μιχαήλοβιτς, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να έχει διευκρινιστεί. Ο γυμναστής Παντελής Παντελόπουλος πάντως παραμένει κανονικά στο πόστο του. Βοηθός λοιπόν του Καβακά θα είναι ο Τάκης Τσακαλίδης και προπονητής τερματοφυλάκων ο Χρήστος Τσελιόπουλος.

Λίγα λόγια για τον Τάκη Τσακαλίδη (Συνεργάτης Προπονητή)

Ο Τάκης Τσακαλίδης είναι γεννημένος στις 25 Μαΐου του 1954. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2005 - 2008 ως συνεργάτης προπονητή στη Βέροια ασχολούμενος ειδικά με τον τομέα παρακολούθησης παικτών και αγώνων. Στην τελευταία του χρονιά στη Βέροια συνεργάστηκε με τον προπονητή Μάκη Κατσαβάκη μαζί με τον οποίο την περίοδο 2008-2009 βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Πάντα ως συνεργάτης του κου Κατσαβάκη «μετακόμισε» στην Κύπρο και στην Α.Ε. Κιτίου Λάρνακας και τον Δεκέμβριο του 2009 επέστρεψε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Τελευταίος του σταθμός με τον Μάκη Κατσαβάκη ήταν ο Πιερικός.

Η συνεργασία του με τον Τιμόθεο Καβακά ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου του 2010 από τον Πλατανιά Χανίων και συνεχίστηκε μέχρι και την Κέρκυρα την οποία οδήγησαν στην παραμονή της φέτος στη Superleague.

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Τσελιόπουλο (Προπονητής Τερματοφυλάκων)

Ο Χρήστος Τσελιόπουλος γεννήθηκε στις 14 Απριλίου του 1969. Η ποδοσφαιρική του καριέρα σχετίζεται άμεσα με την προπονητική του καθώς από το 1986 έως το 1996 αγωνίστηκε στη «μεγάλη» Νάουσα ως τερματοφύλακας ενώ από το 1996 έως το 1999 ήταν κάτω από τα δοκάρια της Κοζάνης. Το ντεμπούτο του ως προπονητής τερματοφυλάκων το έκανε στη Βέροια το 2003 στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 2007. Ακολούθησαν ο Μακεδονικός Θεσσαλονίκης (2007-2008), η Κέρκυρα (2009-Δεκέμβριος 2010), η Καβάλα (Δεκέμβριος 2010-2011), ο ΠΑΣ Γιάννενα (2011-2012) ενώ τη φετινή περίοδο ήταν στη Βέροια η οποία πέτυχε την άνοδό της στη Superleague.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey