Καβακάς: "Θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι"

15/08/2012 - 11:59 Τελευταία τροποποίηση στις 15/08/2012 - 12:57

Ο προπονητής της ΑΕΛΚ, Τίμος Καβακάς, μιλά για πρώτη φορά από το Καρπενήσι όπου βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, για την πορεία της προετοιμασίας, το φιλικό με τη Νίκη Βόλου και για τα σχέδια που κάνει για την ομάδα του Λεκανοπεδίου τη φετινή περίοδο.

Η ομάδα διανύει αισίως τη δεύτερη εβδομάδα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας της στο Καρπενήσι και την τρίτη ουσιαστικά από τότε που ξεκίνησε. Υπάρχει ακόμα δρόμος για την έναρξη του πρωταθλήματος. Πώς κρίνετε την εξέλιξη της προετοιμασίας μέχρι τώρα;

"Βρισκόμαστε στην 3η εβδομάδα της προετοιμασίας μας. Σε αυτό το χρονικό σημείο η ομάδα είναι κουρασμένη όπως είναι λογικό από την ένταση του προγράμματος. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την πορεία που έχουμε μέχρις στιγμής και από το γεγονός ότι δεν έχουμε τραυματισμούς εκτός από δύο περιπτώσεις που αφορούν στα νέα παιδιά (Κ20). Όλοι και όλα δουλεύουν πολύ καλά και θεωρώ πως η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη."

Ποια είναι τα στοιχεία στα οποία δίνετε βάση σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας;

"Από την έναρξη της προετοιμασίας μας εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα μέσα από το οποίο προσδοκούμε και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε τόσο στο επίπεδο της φυσικής κατάστασης όσο και της τακτικής, συνδυάζοντας και τα δύο στις προπονήσεις μας. Δοκιμάζουμε μέσα στο γήπεδο νέα σχήματα και συστήματα και δουλεύουμε τους αυτοματισμούς τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση."

Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σας από το φιλικό με τη Νίκη Βόλου;

"Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τα παιδιά στον τρόπο που αντιμετώπισαν το φιλικό με τη Νίκη Βόλου. Στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο έπαιξαν παίκτες με περισσότερη εμπειρία και αγώνες στα πόδια τους, η ομάδα είχε τον κυρίαρχο ρόλο σημειώνοντας μάλιστα και δύο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ. Κι αν και ήμασταν κουρασμένοι λόγω μιας πολύ έντονης πρωινής προπόνησης, βγήκαν στο παιχνίδι μας συστήματα και αυτοματισμοί που δουλεύουμε όλον αυτό τον καιρό στις προπονήσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε την ενδεκάδα βάζοντας στο παιχνίδι τα τέσσερα παιδιά που έχουν έρθει για να δοκιμαστούν και τους τρεις νεαρούς που έχουμε μαζί μας (σσ Λίμα, Μπουρούς, Σαμπάνης). Η εικόνα άλλαξε, δεχτήκαμε δύο γκολ αλλά αυτό λίγη σημασία έχει καθώς τα φιλικά είναι χρήσιμα για τα συμπεράσματά τους και όχι για το αποτέλεσμά τους."

Η άποψή σας για τα παιδιά που ήρθαν από την Κ20...

"Κοιτάξτε, είναι τρία παιδιά που δεν έχουν δοκιμαστεί ξανά σε τέτοιες συνθήκες προετοιμασίας. Είναι λογικό να μην είναι έτοιμοι, να βγάζουν μικροτραυματισμούς και να είναι κουρασμένοι. Δείχνουν ωστόσο πολλή όρεξη και θέληση και αυτό είναι θετικό γιατί αποδεικνύει πως θέλουν να τους προσέξουμε. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τους βοηθήσουμε στην εξέλιξή τους."

Σερφά, Γιόνδης, Γκονζάλες, Κώτσιος τα μεταγραφικά αποκτήματα... Με το δικό σας μάτι, το μάτι του προπονητή πώς τους βλέπετε αυτές τις ημέρες της προετοιμασίας;

"Πρόκειται αναμφίβολα για σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ μας. Είναι τέσσερα παιδιά που, και ως χαρακτήρες και ως παίκτες, είναι πολύ καλοί. Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα, όπως γνωρίζετε, έχουν σημαντική εμπειρία και παραστάσεις από τη Superleague. Σίγουρα η ομάδα χρειάζεται κι άλλη ενίσχυση. Ήδη μελετάμε σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και τον Τεχνικό Διευθυντή περιπτώσεις παικτών που μπορούν να μας βοηθήσουν.

Άλλωστε, φέτος, το πρωτάθλημα της Football League θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και θα χρειαστούμε «βάθος» στο ρόστερ μας για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος."

Ήρθατε από επιτυχημένες παρουσίες τόσο στην Κέρκυρα όσο και στον Πλατανιά. Ο κόσμος περιμένει πολλά από εσάς στον πάγκο της ΑΕΛΚ...

"Απαιτήσεις έχω εγώ ο ίδιος από τον εαυτό μου. Η ομάδα με τις κινήσεις που κάνει ευελπιστεί να δείξει στον κόσμο της Λέσβου καλό ποδόσφαιρο συνδυασμένο με θετικά αποτελέσματα. Θέλουμε να κινούμαστε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα κι αυτό θα το καταφέρουμε αν παραμείνουμε ανταγωνιστικοί ως το τέλος. Όπως προείπα έχουν αποκτηθεί παίκτες πολύ καλοί στις θέσεις όπου αγωνίζονται και θα αποκτηθούν κάποιοι ακόμα. Εμείς είμαστε βέβαιοι πως με τη δουλειά που γίνεται, η ΑΕΛΚ θα δείξει ένα πολύ θετικό πρόσωπο και θα είναι απόλυτα έτοιμη σε ένα μήνα όπου ξεκινά το πρωτάθλημα."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey