Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...

18/08/2012 - 10:34 Τελευταία τροποποίηση στις 18/08/2012 - 10:52

Με μια ανακοίνωση που βάλλει εναντίον της Super League και της ΕΠΟ και της Πολιτείας, η ΠΑΕ ΑΕΛΚ προσπαθεί να προασπίσει τα συμφέροντά της και "φωνάζει" για τις διαφαινόμενες αδειοδοτήσεις των ομάδων που δεν έχουν τακτοποιήσει πλήρως τις εκκερεμότητές τους.

Οι διοικούντες τονίζουν προς πάσα κατεύθυνση πως είναι κάθετα αντίθετοι με τέτοιες πρακτικές και αποφάσεις και προειδοποιούν πως θα τις προσβάλλουν ενώπιον της αθλητικής δικαιοσύνης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ:

"Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη στάση της πολιτείας που εκφράζεται δια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και το ΔΣ της Superleague, η ΠΑΕ ΑΕΛΚ δηλώνει τα κάτωθι:

Ισχύουν στην Ελλάδα ο αθλητικός νόμος και οι κανονιστικές διατάξεις που μεριμνούν για την αδειοδότηση των ομάδων στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και την πιστοποίηση συμμετοχής τους στα προκηρυχθέντα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Η επίκλιση από πλευράς Superleague και η έκκληση προς την ΕΠΟ να παρακαμφθούν σημαντικά προαπαιτούμενα, όπως η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, για να συμμετέχουν ομάδες που έχουν παρόμοια προβλήματα, είναι εντελώς απαράδεκτη και αποδιώχνει πλήρως τους παράγοντες που θέλουν και έχουν τις ομάδες τους νοικοκυρεμένες και σε πλήρη τάξη.

Οι προτροπές και οι εισηγήσεις αυτές προς την ΕΠΟ κείται ασφαλώς εκτός των νομίμων ορίων αρμοδιότητος ως ευθέως παράνομες και γι'αυτό το λόγο η ΕΠΟ πρέπει να μην υιοθετήσει αυτές τις εισηγήσεις στο όνομα του αυτοδιοίκητου του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Αυτοδιοίκητο δε σημαίνει παρανομία και παραλήψεις αλλά σημαίνει περιφρούρηση όλων των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων και της ισονομίας μεταξύ των ομάδων.

Τέλος, δηλώνουμε ότι η ΠΑΕ ΑΕΛΚ είναι πλήρως και κάθετα αντίθετη με τέτοιου είδους πρακτικές και σχετικών αποφάσεις και θα τις προσβάλλει ενώπιον των αθλητικών αρχών και δικαστηρίων της χώρας."

Στο δια ταύτα, η ΠΑΕ ΑΕΛΚ καλά κάνει και υψώνει το ανάστημά της ως εκεί που την παίρνει, όμως είναι δεδομένο πως το λόμπι των ισχυρών ομάδων της Super League θα κάνει ότι περνά από το χέρι του, ώστε να εξυπηρετήσει ημετέρους και να μη χαθεί ούτε μισό ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της NOVA. Για την δορυφορική πλατφόρμα εξάλλου, είναι ξεκάθαρο πως επιθυμεί στη Super League ακόμα και αυτή την ΑΕΚ των νεαρών και άπειρων παικτών, από την νοικοκυρεμένη Καλλονή ή την Καλλιθέα, προσδοκώντας σαφέστατα στους χιλιάδες των φιλάθλων της Ένωσης, που στην περίπτωση ενδεχόμενου υποβιβασμού της ομάδας τους, είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα κόψουν και τη συνδρομή τους.

Ο... Γκασμάς: "Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα..."

.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey