Το φετινό προφίλ των Καλλονιατών

17/09/2012 - 14:21 Τελευταία τροποποίηση στις 17/09/2012 - 14:29

Διαφορετική σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο αναμένεται να παρουσιαστεί η φετινή ΑΕΛΚ, που θα διεκδικήσει για δεύτερη χρονιά την καλύτερη δυνατή παρουσία της στο πρωτάθλημα της Football League.

Με τον Τίμο Καβακά στο τιμόνι της, η ΑΕΛΚ θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω της την εποχή του Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, που ξεκίνησε πέρυσι ως πρώτος προπονητής στον πάγκο της και έγινε εν συνεχεία βοηθός του Γιάννη Ματζουράκη, ο οποίος ανέλαβε τις τύχες της στο δεύτερο μισό της περιόδου.

Η μετάβαση δε θα είναι δύσκολη, αφού πολλή δουλειά έκανε ο "Ρουμάνος" σε αυτόν τον τομέα, μετατρέποντας μια φύση επιθετική ομάδα σε ένα κλειστό αμυντικογενές σύνολο, που είχε ως πρώτο στόχο να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του.

Στο παρελθόν, οι ομάδες του Καβακά έπαιζαν ένα στυλ παιχνιδιού που έμοιαζε στην ΑΕΛΚ του Ματζουράκη. Η σφικτή άμυνα και το δυνατό κέντρο, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη θετική έκβαση ενός αγώνα, αρκεί να μετατραπούν σε γκολ και οι όποιες ευκαιρίες στην επίθεση.

Αναφορικά με το περσινό της ρόστερ, η ΑΕΛΚ διατήρησε σχεδόν ανέπαφη τη μεσαία της γραμμή, ωστόσο άλλαξε ριζικά πρόσωπο σε άμυνα και επίθεση, ενώ πλέον θα στηρίζεται και σε διαφορετικό τερματοφύλακα κάτω από τα δοκάρια.

Τερματοφύλακες (Πάιερ, Μάππας, Γόμος)

Ο Χέλγκε Πάιερ, διεθνής Αυστριακός με πλούσια θητεία στη Ραπίντ Βιέννης, αναμένεται να αποτελέσει το βασικό κίπερ της ομάδας, πλαισιωμένος από τον Λευτέρη Μάππα που απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί επάξια σε αυτή τη θέση μετά την εξαιρετική σεζόν πέρυσι. Τρίτος τερματοφύλακας θα είναι φέτος ο Πέτρος Γόμος, που προωθήθηκε από την Κ20.

Αποχώρησε ο Γιώργος Σουλογάνης, αν και μέτρησε πέρυσι συνολικά 24 συμμετοχές με την φανέλα της ομάδας, ενώ το Γενάρη είχε φύγει και ο Χρήστος Πουρής. Επίσης λύθηκε και το συμβόλαιο με τον Ντένιελ Γουέστον.

Αμυντικοί (Χωριανόπουλος, Τραορέ, Σερφά, Αναστασιάδης, Βαλιός, Κώτσιος, Λαμπρόπουλος, Χατζόπουλος, Μούτσα, Λίμα, Σαμπάνης)

Οι σημαντικές διαφοροποιήσεις αφορούν την αμυντική γραμμή με συνολικά πέντε προσθήκες φέτος το καλοκαίρι και έξι αποχωρήσεις. Ο έμπειρος Ηλίας Κώτσιος προορίζεται για βασικός με τον επίσης νεοαποκτηθέντα Ανέστη Αναστασιάδη και τους Τραορέ, Χατζόπουλο, Βαλιό να διεκδικούν μια θέση στην 11άδα.

Αποκτήθηκαν επίσης ο Βαλίντ Σερφά και ο Ιωσήφ Λαμπρόπουλος για το αριστερό άκρο της άμυνας. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η κάλυψη της θέσης του δεξιού μπακ από τον Γιώργο Χωριανόπουλο. Ο Τζόναταν Μούτσα αποτελεί επένδυση για το μέλλον, όπως επίσης και οι Γιώργος Σαμπάνης, Κώστας Λίμα που προωθήθηκαν από την Κ20.

Στην ομάδα πέρυσι υπήρχαν οι Καρακώστας, Προβατίδης, Μήτσης, Τζιωρτζιόπουλος, Θυμιόπουλος και Πάες, ενώ αν υπολογίσει κανείς και τη λύση της συνεργασίας με τον Χάλαρη το Γενάρη, οι αποχωρήσεις φτάνουν τις επτά.

Μέσοι (Μανουσάκης, Λεοζίνιο, Γκονζάλες, Μαρσέλο, Γάλας, Κριπιντήρης, Σιλιγαρδάκης, Γκόβας, Ντάμπος, Μπουρούς)

Η μεσαία γραμμή της ΑΕΛΚ ήταν πέρυσι από τα πιο δυνατά της όπλα στη Football League και η διοίκηση φρόντισε να διατηρήσει το συγκριτικό της πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της.

Παρέμειναν Λεοζίνιο, Κριπιντήρης, Μαρσέλο, Σιλιγαρδάκης, Μανουσάκης, Γάλας και σε αυτούς προστέθηκαν τόσο ο Τόνι Γκονζάλες, που προορίζεται για βασικός όσο και ο Ανδρέας Γκόβας. Ντάμπος και Μπουρούς αναμένεται να πάρουν ευκαιρίες στη διάρκεια της χρονιάς.

Δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Σεμπέκου, που έπαιξε πέρυσι δανεικός στο Θρασύβουλο, ενώ είχε αποχωρήσει από το Δεκέμβρη ο Λούκας Σκάγκλια για τη Βολιβία.

Επιθετικοί (Καζάκης, Μανούσος, Χλεμπ, Βλαστέλλης, Γιόνδης)

Στη γραμμή κρούσης της ΑΕΛΚ δεν υπάρχουν φέτος ο Πολωνός Μπάρτοζ Ταραχούλσκι, ο Βραζιλιάνος Μάρκο Ντος Σάντος, καθώς επίσης και ο Πέτρος Ζουρούδης που ήρθε το Γενάρη από το Λεβαδειακό.

Ανανέωσε ο Γιώργος Μανούσος, που αποτελεί σταθερή αξία στην ομάδα σε αυτό το επίπεδο, όπως επίσης και ο Τζίμης Βλαστέλλης.

Ωστόσο, η διοίκηση κάλυψε τα κενά με την έλευση του Βλάση Καζάκη από την Ξάνθη, του Λευκορώσου Βιάχεσλαβ Χλεμπ, καθώς και του νεαρού και ταλαντούχου Ανδρέα Γιόνδη.

.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey