Καβακάς: "Μακριά από εμάς η γκρίνια" [vid]

06/11/2012 - 11:06 Τελευταία τροποποίηση στις 06/11/2012 - 11:29

kavakas_coach_aelk3Χείμαρρος ο Τίμος Καβακάς μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΛ Καλλονής με τον Εργοτέλη.

Ο τεχνικός της ομάδας της Λέσβου δήλωσε περήφανος για τους ποδοσφαιριστές του, ζήτησε να εξαφανιστούν τα περσινά κατάλοιπα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της ενίσχυσης, ευχαρίστησε τους φιλάθλους και απόκαλυψε «βαρύ» πρόστιμο στον Γκονζάλες.

Αρχικά ο Καβακάς είπε:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλη την προσπάθεια που κάναμε και γενικά, γιατί δείχνουμε σταθερότητα. Δεν θα σταθώ σε δικαιολογίες, ότι το γήπεδο δεν ήταν καλό, ότι έβρεχε… Είχαμε απουσίες, γιατί έλειπαν πέντε παιδιά που μας δίνουν ώθηση. Μπαίνουν, λοιπόν, πέντε νέοι που ξέρουμε ότι οι τρεις δεν είναι έτοιμοι για 90 λεπτά και αποδίδουν. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα δουλεύει πολύ. Έχει συγκεκριμένο πλάνο και αυτό είναι που με κάνει περήφανο.

Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια, όμως όχι από τη βαθμολογική συγκομιδή. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος. Έχει πολλές αγωνιστικές και πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι σε ό,τι κάνουμε. Δεν πιστεύω ότι στο ποδόσφαιρο πλέον παίζει μεγάλο ρόλο το όνομα και ο κόσμος, αλλά τι δουλειά κάνεις. Τρανό παράδειγμα οι ομάδες που προβιβάστηκαν πέρυσι στη Super League. Εμείς τέτοια ομάδα θέλουμε να φτιάξουμε».

Για τις απουσίες...

«Περιμένουμε τον ερχομό των παιδιών που μας έλειψαν. Τους Γκονζάλες, Κώτσιο, Σερφά, Καζάκη, τον Αναστασιάδη που τον χάσαμε στο ημίχρονο, τους ανέτοιμους Χλεμπ, Μανουσάκη, Κριπιντίρη. Όταν έχεις τόσα προβλήματα, προέρχεσαι από 120 λεπτά στο Κύπελλο και η ομάδα όχι μόνο τρέχει, αλλά παίζει, τότε τα παιδιά είναι άξιοι συγχαρητηρίων».

Για την εικόνα του αγώνα...

«Δημιουργήσαμε πέντε ευκαιρίες εκ των οποίων οι τρεις κλασικές. Ο αντίπαλος δύο. Η μία φάουλ δικό μας, στημένο, λάθος και η άλλη από ορισμό επιθετικού φάουλ. Έπαιξαν οι δύο καλύτερες ομάδες, αυτές που προσπαθούν να παίξουν μπάλα, έχουν τρόπο ανάπτυξης και σε άμυνα και σε επίθεση και μέχρι το τέλος θα πρωταγωνιστήσουν».

Στη συνέχεια συνεχάρη τον κόσμο και ζήτησε να φύγει η γκρίνια...

«Μπράβο στα παιδιά και χίλια μπράβο στον κόσμο που ήταν ξανά κοντά μας. Βλέπει την προσπάθεια και ότι προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και είναι ευχαριστημένος. Τον θέλουμε δίπλα μας. Πέρυσι είχε λίγο κόσμο το γήπεδο. Φέτος είναι γεμάτο και όταν παίζει η ομάδα εκτός οι καφετέριες γεμίζουν και όλοι βλέπουν την Καλλονή. Να αφήσουμε τη γκρίνια. Υπάρχουν περσινά κατάλοιπα που πρέπει να εξαφανίσουμε και με σκυμμένο κεφάλι να συνεχίσουμε τη δουλειά και όχι να ασχολούμαστε με το τι φοράει ο προπονητής και αν φωνάζει. Η γκρίνια είναι γενική. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Δεν έχω παράπονο από τους δημοσιογράφους…».

Για το αν υπάρχει επιθετικό πρόβλημα...

«Θα υπήρχε πρόβλημα αν δεν δημιουργούσαμε φάσεις. Δημιουργούμε και αρκετές. Είναι και θέμα ικανότητας, ρέντας, πολλά… Είναι πώς εκτιμάει εκείνη τη στιγμή ο παίκτης ότι πρέπει να ενεργήσει. Με την πάροδο του χρόνου και έχοντας εικόνα ως τώρα, οι φάσεις θα έχουν ευτυχές αποτέλεσμα. Ίσως κοιτάξουμε τον Δεκέμβριο να ενισχυθούμε, αλλά είναι νωρίς».

Για τις αποβολές των Γκονζάλες, Καζάκη στα προηγούμενα ματς...

«Η μία ήταν αντιεπαγγελματική και ανόητη (σ.σ. του Γκονζάλες) και τιμωρήθηκε πολύ αυστηρά με «βαρύ» πρόστιμο. Είμαστε ευχαριστημένοι από την παρουσία του. Τίποτα δεν περνάει έτσι. Και άλλα παιδιά τιμωρήθηκαν, αλλά δεν βγήκε τίποτα προς τα έξω, γιατί έτσι πρέπει να είναι μια οικογένεια. Οι ποδοσφαιριστές είναι καλοί χαρακτήρες και επαγγελματίες. Κάποιος θα ξεφύγει. Η δεύτερη κόκκινη, του Καζάκη, θα μπορούσε να την αποφύγει. Θα μπορούσε να την αποφύγει με την εμπειρία του.

Έχουμε χάσει πολλά παιδιά από τραυματισμούς και δεν είμαστε συνηθισμένοι να δίνουμε τόσα πολλά παιχνίδια. Όταν λείπουν πέντε και μπαίνουν άλλοι πέντε και αποδίδουν, αυτό δείχνει ότι η ομάδα δουλεύει».

Για τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα...

«Ο Εργοτέλης στο 95% των αγώνων του έχει χρησιμοποιήσει την ίδια ενδεκάδα και τις ίδιες αλλαγές με εξαίρεση στο Κύπελλο και το «πλήρωσε». Δεν υπάρχει ροτέισον σε οκτώ ματς. Δεν είναι, όμως ωραίο να αφήνω έναν παίκτη εκτός 18άδας και την επόμενη να παίζει στην ενδεκάδα και να είναι πολύ καλός;».

(Πηγή: flnews.gr)

Δείτε το βίντεο από τη Συνέντευξη Τύπου (Πηγή: aelk.gr)

{youtube}a6TiC9qSiBs{/youtube}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey