Καραδήμος: "Εχθρός του καλού, το καλύτερο"

09/11/2012 - 11:58

karadimos_loukas_texn_dieythintis_aelkΣυνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΛΚ παραχώρησε ο Τεχνικός Διευθυντής Λουκάς Καραδήμος, καταθέτοντας τις απόψεις του για το ρόλο του στην ομάδα, τους στόχους, αλλά και τον προπονητή Τίμο Καβακά.

Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα:

Τεχνικός Διευθυντής ή ποδοσφαιριστής;

"Αυτά τα δύο μεταξύ τους είναι η μέρα με τη νύχτα. Ως Τεχνικός Διευθυντής προσπαθείς να δημιουργήσεις τις καλύτερες δυνατές συνθήκες λειτουργίας για την ομάδα σου. Να υπερασπιστείς τα συμφέροντά της και να κάνεις επιλογές που θα την ωφελήσουν. Αν σου βγουν σου βγήκαν, αν πάλι όχι υπάρχει πρόβλημα. Ο ποδοσφαιριστής πάλι έχει μόνο ένα χρέος: να παίξει μπάλα στο γήπεδο. Ακόμη και κακός να είσαι για 2-3 αγωνιστικές μια καλή εμφάνιση ή ένα κρίσιμο γκολ μπορεί όλα να ανατρέψει."

Από την εμπειρία σου αυτά τα δύο χρόνια στη θέση του Τεχνικού Διευθυντή, τι θεωρείται επιτυχία γι' αυτή τη θέση;

"Κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος. Αυτό στο οποίο σίγουρα μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι πως υπάρχουν δύο αποτελέσματα: η αποτυχία και η επιτυχία. Για έναν τεχνικό διευθυντή το 50% βρίσκεται στα χέρια του και στις αποφάσεις του, το υπόλοιπο 50% είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών."

Ως ένας από τους συνδετικούς κρίκους της φετινής ΑΕΛΚ και της λειτουργίας της, πώς κρίνεται η παρουσία της μέχρι τώρα;

"Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Σε αυτή την ομάδα παρατηρώ συνεχή εξέλιξη και σε επίπεδο αγωνιστικό αλλά και φιλοσοφίας. Αυτά που ακούμε για άλλες ομάδες σχετικά με δυσλειτουργίες σε οικονομικό ή διοικητικό επίπεδο στην Καλλονή δεν υπάρχουν. Φυσικά αυτό οφείλεται στον πρόεδρο που έχει όρεξη γι'αυτό που κάνει και που έχει στήσει όχι μια ομάδα αλλά μια οικογένεια. Έχει μια προσωπική επαφή για το καθετί που δύσκολα βρίσκεις σε πρόεδρο ομάδας σε τόσο υψηλό επίπεδο."

Η ομάδα στις πρώτες επτά αγωνιστικές έχει 11 βαθμούς. Είναι καλή η συγκομιδή και η αγωνιστική πορεία μέχρι τώρα;

"Το φετινό πρωτάθλημα της Football League είναι το πιο ανταγωνιστικό της δεκαετίας. Είναι παγίδα να συζητάμε ανά 5 ή 10 αγωνιστικές αν έχουμε μαζέψει όσους βαθμούς πρέπει. Ο στόχος είναι η άνοδος και θα το πάω και ένα βήμα παρακάτω λέγοντας πως είναι η απευθείας άνοδος. Τώρα αν αυτό γίνει με 70, με 80 ή με όσους βαθμούς θέλετε λίγη σημασία έχει. Η ομάδα αυτή λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένη μηχανή. Από τη στιγμή που ένα παιχνίδι θα τελειώσει να πηγαίνει το μυαλό όλων στο επόμενο. Ο προπονητής απλά ανάλογα με τα αποτελέσματα αλλάζει τις ρυθμίσεις."

Για τον προπονητή Τίμο Καβακά τι γνώμη έχεις;

"Την καλύτερη. Είναι σοβαρός και απόλυτα προσηλωμένος στο στόχο. Δουλεύει πολύ και ξέρει να κρατά τις ισορροπίες ανάμεσα στους παίκτες, κάτι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή."

Είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της τελευταίας δεκαετίας και «γολγοθάς» όπως το έχει χαρακτηρίσει και ο προπονητής της ομάδας. Τι θα μετρήσει για τις ομάδες σε αυτό το πρωτάθλημα περισσότερο;

"Ποιος το θέλει περισσότερο. Όποιος το θέλει πολύ θα κατακτήσει την άνοδο. Όλοι μας θα παίξουμε τα ίδια παιχνίδια. Οπότε για κανέναν δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Σίγουρα εμείς, επειδή είμαστε από νησί, έχουμε ένα επιπλέον μειονέκτημα αλλά όταν είσαι επαγγελματίας οφείλεις να προσαρμόζεσαι στις συνθήκες."

(Πηγή φωτό: aelk.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey