Το "who is who" του Κάντζι [pics]

28/01/2013 - 17:40

Kandji_Dynamo1Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Καλλονιατών έχει ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Γεννημένος στο Ντακάρ της Σενεγάλης (2/8/1985), πέρασε μεγάλο κομμάτι της παιδικής του ηλικίας στη γειτονική Γκάμπια, στη δυτική πλευρά της αφρικανικής ηπείρου. Το 2003, σε ηλικία 18 ετών, βρέθηκε στις ΗΠΑ για να συνδυάσει τις σπουδές με τη μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο.

Με την ομάδα του East Mecklenburg High School στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στην πρώτη του χρονιά εκεί, αποτελώντας το βασικό επιθετικό της πολιτειακής ομάδας. Τα επόμενα δύο χρονιά αγωνίστηκε στο κολλεγιακό πρωτάθλημα με το Georgia Military College και επιλέχθηκε ισάριθμες χρονιές στην All-Region team. Το 2005 μάλιστα, σκόραρε συνολικά 17 γκολ και έδωσε 6 ασίστ.

Το 2006, ο Κάντζι έπαιξε στην ομάδα κάτω των 23 ετών των Atlanta Silverbacks στο Πρωτάθλημα ανάπτυξης του USL, σκοράροντας 1 γκολ σε 8 ματς. Την επόμενη χρονιά έγινε επαγγελματίας με την ομάδα της Ατλάντα και το 2008 πέτυχε 11 γκολ σε 21 ματς, μετρώντας έξι συμμετοχές στην καλύτερη 11άδα της αγωνιστικής.

Kandji_Rapids4Το Σεπτέμβρη του 2008 ο Μακούμπα Κάντζι αγωνίστηκε δανεικός στους New York Red Bulls, παίρνοντας την πρώτη του γεύση από το MLS. Λόγω κάποιων οικονομικών εκκρεμοτήτων των Atlanta Silverbacks, οι οποίοι δε θα μπορούσαν να αγωνιστούν τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα, θα έμενε ελεύθερος, όμως τελικά τα δικαιώματά του απέκτησαν οι Carolina Raihawks. Από εκεί, το Γενάρη του 2009 τον αγόρασαν οι New York Red Bulls, με τους οποίους αγωνίστηκε σε 36 ματς σκοράροντας 5 γκολ.

Το 2010, ο Κάντζι πήρε μεταγραφή στους Colorado Rapids, όμως παρά τις 16 του συμμετοχές δεν πέτυχε γκολ και ολοκλήρωσε άδοξα τη σεζόν έχοντας υποστεί ρήξη χιαστού, τραυματισμός που τον άφησε έξω αρκετούς μήνες. Ωστόσο επέστρεψε γερός στα γήπεδα με τη φανέλα των Houston Dynamo τον περασμένο Φεβρουάριο, παίζοντας σε 29 ματς και πετυχαίνοντας 4 γκολ.

Τόσο η Σενεγάλη, όσο και η Γκάμπια σε επίπεδο Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών, τον έχουν ζητήσει για να αγωνιστεί με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους. Ωστόσο ο Μακούμπα Κάντζι, έχοντας ζήσει σχεδόν μια δεκαετία στην Αμερική περιμενε καρτερικά μια κλήση από τις ΗΠΑ. Το γεγονός όμως της καθυστέρησης που παρατηρείται στα γραφειοκρατικά ζητήματα ώστε να πάρει την αμερικανική υπηκοότητα (πρέπει να περιμένει τουλάχιστον 3 ακόμη χρόνια), τον έχουν κάνει να σκέφτεται έντονα πλέον το ενδεχόμενο να επιλέξει μια εκ των δύο αφρικανικών χωρών, στις οποίες και έζησε.

Δείτε το φωτορεπορτάζ από τα γήπεδοα του MLS Soccer

Kandji_Dynamo2Kandji_RedBulls4

Kandji_Rapids7Kandji_RedBulls6

Kandji_RedBulls1Kandji_RedBulls2

Kandji_Rapids8Kandji_Dynamo3

Kandji_RedBulls5Kandji_Rapids6

Kandji_RedBulls8Kandji_RedBulls7

Kandji_Rapids9Kandji_RedBulls3

.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey