Ηγέτης Μανούσος την οδηγεί...

16/04/2013 - 11:27 Τελευταία τροποποίηση στις 16/04/2013 - 12:07

manousos_panigyriko_panaitolikos_aelk1Τα δύο τελευταία χρόνια στη Football League, η ΑΕΛΚ έχει στραφεί σε διάφορες επιθετικές λύσεις στη γραμμή κρούσης, πολυδιαφημισμένες, με πλούσια βιογραφικά και αρκετά γκολ στα πρωταθλήματα τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Παρ' όλα αυτά, καμία από αυτές μέχρι σήμερα δεν έπεισε για τα όσα κατά καιρούς έχουν ειπωθεί, ή τα ακόμα περισσότερα που έχουν γραφτεί για τους συγκεκριμένους παίκτες, η ποιότητα των οποίων φυσικά και δεν αμφισβητείται, ασχέτως αν δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν τους "αριθμούς" τους με τη φανέλα της ΑΕΛΚ.

Στο ρόστερ των Καλλονιατών όμως υπάρχει μια σταθερή αξία, ένας Μυτιληνιός που αναδεικνύεται σε ηγέτη αυτής της ομάδας, παίρνοντας την από το... χέρι και οδηγώντας τη με ασφάλεια στο δρόμο προς την άνοδο. Ο λόγος για τον Γιώργο Μανούσο, που παραμένει η πρώτη βασική επιλογή κάθε προπονητή (και δεν έχουν περάσει λίγοι τα τελευταία δύο χρόνια), αποδεικνύοντας ότι δικαίως καταλαμβάνει μια θέση ανάμεσα στους πιο αξιόπιστους σκόρερ της κατηγορίας από πέρυσι.

manousos_panigyriko_panaitolikos_aelk2Με τον Μανούσο να έχει πετύχει φέτος 12 γκολ, φιγουράροντας στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερς στην κατηγορία, η ΑΕΛΚ δικαιολογημένα αισθάνεται περηφάνεια για την επιλογή της να επενδύσει πάνω σε έναν ντόπιο ποδοσφαιριστή, που έδειξε ένα δείγμα της ποιότητάς του με τον Αιολικό στη Γ' Εθνική και πραγματοποίησε ένα ικανοποιητικό πέρασμα -σε μικρή ωστόσο ηλικία- από τον ΟΦΗ, σε μια περίοδο πάντως που δεν τον ευνόησε ιδιαίτερα, λόγω του υποβιβασμού και των πολλών ανακατατάξεων στην ομάδα του Ηρακλείου.

Άξιο αναφοράς φέτος, είναι το γεγονός πως από τα 12 τέρματα του Μανούσου στη Football League, μόλις ένα είναι από χτύπημα πέναλτι, ενώ το πιο σημαντικό στοιχείο όλων, είναι ότι τα περισσότερα γκολ του έχουν χαρίσει τρίποντα νίκης στην ομάδα της Καλλονής, κάτι που φανερώνει ότι ο Μυτιληνιός σκόρερ αναλαμβάνει δράση στα δύσκολα.

Από την πρεμιέρα και το χρυσό γκολ στο Αγρίνιο (0-1 τον Παναιτωλικό), ο Μανούσος βρήκε ξανά δίχτυα κόντρα στον Ηρακλή σκοράροντας στην ισοπαλία στον "Ταρλά" (1-1), ενώ την επόμενη εβδομάδα πέτυχε το νικητήριο τέρμα με αντίπαλο τη Δόξα Δράμας (1-0). Λίγες ημέρες αργότερα "κλείδωνε" τη νίκη με το δεύτερο γκολ απέναντι στον Βύζαντα Μεγάρων (3-1). Επόμενο τέρμα του 25χρονου Μυτιληνιού ήταν ξανά... τρίποντο, και πάλι στον "Ταρλά", αυτή τη φορά όμως κόντρα στον Πανσερραϊκό (1-0).

Manousos_panigyriko_2012_13_Iraklis_0-1jpgΟ χορός των γκολ για τον Γιώργο Μανούσο συνεχίστηκε απέναντι στην Αναγέννηση Γιαννιτσών, ανοίγοντας το δρόμο προς τη νίκη στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης (2-0). Επόμενα τέρματα με αντιπάλους τον Θρασύβουλο (3-0) και τον Ηρακλή Ψαχνών (2-1).

Το τελευταίο διάστημα, ο "Γιώργαρος" βρίσκεται... on fire, αφού μετά το νικητήριο τέρμα στο Καυτανζόγλειο κόντρα στον Ηρακλη (0-1), ακολούθησαν τα δύο γκολ του στον "Ταρλά" προχθές, στον αγώνα με την Καβάλα. Και αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς τις 4-5 ασίστ που έχει δώσει στους συμπαίκτες του, δικαίως θα του απονείμει τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της ΑΕΛΚ τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ευχή όλων είναι ο Γιώργος Μανούσος να παραμείνει "καυτός" ως το τέλος του πρωταθλήματος, στην πιο κρίσιμη χρονικά καμπή, τώρα που η ομάδα της Καλλονής μπαίνει στην τελική ευθεία της Football League με στόχο αφ' ενός τα play offs, αφ' ετέρου ακόμα και την απ' ευθείας άνοδο στη Super League.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey