Τροχάδην για να προλάβουν τον "Ταρλά"

03/06/2013 - 12:07 Τελευταία τροποποίηση στις 03/06/2013 - 13:49

Tarlas_Kerkides1Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες για τα όσα απαιτούνται να γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, ώστε να πάρει την καταλληλότητα και να μπορεί να φιλοξενήσει τους αγώνες της ΑΕΛΚ στη Super League.

Μετά την πρώτη σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας την προηγούμενη εβδομάδα, ακολουθεί αύριο Τρίτη (4/6) η επίσκεψη του προϊσταμένου των τεχνικών υπηρεσιών της ΕΠΟ Λευτέρη Γενεράλη, ο οποίος θα συζητήσει με τους αρμόδιους φορείς και θα δώσει ενδεχομένως διευκρινιστικές απαντήσεις ως προς το είδος των εργασιών που απαιτούνται να πραγματοποιηθούν.

Ένα μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί ο αριθμός των καθήμενων θεατών, που θέτει ως όριο η Super League. Ο "Ταρλάς" διαθέτει 2.750 θέσεις και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων, λόγω της τοποθέτησης δημοσιογραφικών θεωρείων κατά μήκος της κεντρικής εξέδρας, θα μειωθεί σχετικά ο αριθμός τους κατά 150-200 καθίσματα. Για το λόγο αυτό υπάρχει η σκέψη της δημιουργίας πρόσθετης κερκίδας από τη μεριά που βρίσκεται το ρολόι, ώστε να προκύψουν επιπλέον 800 καθίσματα και να υπερκαλύψουν τη διαφορά που προκύπτει.

Βάσει της προκήρυξης, ο ελάχιστος αριθμός καθήμενων θεατών στους αγώνες της Super League ορίζεται πλέον στις 3.000, επομένως είναι στη διακριτική ευχέρεια της διοργανώτριας να κρίνει αν θα κάνει μια μικρή υποχώρηση και θα δώσει άδεια καταλληλότητας ή αν θα πρέπει απαραίτητα να κατασκευαστεί επιπρόσθετη κερκίδα. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, μια νέα εξέδρα (προτείνεται λυόμενη κατασκευή) είναι προς το συμφέρον της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, αφού θα μπορέσει ετσι να φιλοξενήσει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και μάλιστα να διαχωρήσει εμφανέστατα τους φιλάθλους αντίπαλων ομάδων, που ενδεχομένως να επισκεφθούν τον "Ταρλά" την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Generalis_Episkepsi_OFIΜια ακόμα βασική εργασία είναι το στέγαστρο (μήκους 135 μέτρων) της κεντρικής εξέδρας, το οποίο θα προφυλάσσει τους φιλάθλους από τη βροχή και θα προστατεύει παράλληλα από την υγρασία και τους χώρους κάτω από την κερκίδα, που σύμφωνα με τα όσα μελετώνται, θα φιλοξενούν τα αποδυτήρια των ομάδων και των διαιτητών, την αίθουσα Τύπου, το ιατρείο, το φυσιοθεραπευτήριο και το αντιντόπινγκ κοντρόλ.

Φυσικά, προβλέπεται και η ενίσχυση της στατικότητας των κερκίδων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, δεδομένων και των κατασκευών που θα τοποθετηθούν κατά μήκος αυτών, με το Δήμο Λέσβου να κάνει χρήση της μελέτης του κ. Σπυράκου, η οποία προβλέπει υποστυλώματα στα δύο από τα πέντε τμήματα της. Επίσης απαιτείται ενίσχυση του φωτισμού στους τέσσερις πυλώνες, με εναλλακτική επιλογή τη χρήση ειδικών φωτιστικών σωμάτων κατά μήκος του στεγάστρου που θα δημιουργηθεί.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, εκείνο που έχει σημασία είναι να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία, η οποία ως γνωστόν προκαλεί "αγκυλώσεις" σε τέτοια αυτοδιοικητικά έργα, όπου απαιτούνται προμελέτες, προσυμβάσεις και συνεχείς έλεγχοι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας. Ο Δήμος Λέσβου βασίζει πολλά ως προς την επίσπευση των διαδικασιών και την έγκριση των απαιτούμενων κονδυλίων στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου και ως εκ τούτου επιδιώκει τη συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία για την ανάθεση και υλοποίηση της ανακατσκευής του Δημοτικού Σταδίου.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει το χρονικό περιθώριο να χαθεί περαιτέρω ούτε μία ημέρα, αν θέλουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να συνεχίσει η ΑΕΛΚ να χρησιμοποιηθεί ως έδρα της τον "Ταρλά" και στη Super League. Εξάλλου, η πίεση του φίλαθλου κόσμου για παραμονή της ομάδας στη Λέσβο, είναι τόσο ισχυρή, που δεν επιθυμούν καν να ακούν πιθανότητα μετακόμισης της ομάδας στη Φυλή ή τη Νέα Σμύρνη, έστω και ένα μικρό χρονικό διάστημα, όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή εκπομπή της "Αθλητικής Κυριακής" στην ΕΡΤ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey