Παίρνει πάνω του ο Γιακαλής τον "Ταρλά"

02/07/2013 - 14:35 Τελευταία τροποποίηση στις 02/07/2013 - 14:51

Giakalis_Tarlas13Έχοντας εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση του κράτους, την ετοιμότητα των τεχνικών υπηρεσιών του, αλλά κυρίως διαθέτοντας πλήρη φάκελο προγραμματισμού των εργασιών για την πολυπόθητη ανακατασκευή του "Ταρλά" -στα πλαίσια των απαιτήσεων της Super League-, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής παίρνει πάνω του το δύσκολο εγχείρημα, βάζοντας τέλος στο μέχρι χθες αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί αναφορικά με το φορέα υλοποίησης του έργου.

Ειδικότερα, σε έκτακτη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο μέχρι πρότινος Υφυπουργός Γιάννης Ιωαννίδης, με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, τον Δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσο και τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Κώστα Παπαδόπουλο, δεδομένης και της εκπεφρασμένης απροθυμίας των Τεχνικών Υπηρεσιών της Γ.Γ.Α. να αναλάβουν το έργο, προκρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Γιακαλή η λύση της ανάληψης των εργασιών από την Περιφέρεια. Πρόταση άλλωστε η οποία είχε διατυπωθεί σε κάθε τόνο από την ΠΑΕ ΑΕΛΚ από την πρώτη ημέρα που τέθηκε το ζήτημα ανακατασκευής του Σταδίου της Μυτιλήνης.

Σε συνέχεια λοιπόν της χθεσινής σύσκεψης, αυτή τη στιγμή συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του νομικού προσώπου του γηπέδου, το οποίο πρέπει να συμφωνήσει προκειμένου να υπογραφεί νέα προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια, στην οποία θα προβλέπεται η υποστηρικτική λειτουργία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου. Ακολούθως θα προχωρήσει η υπογραφή σύμβασης της Περιφέρειας με τη Γ.Γ.Α. για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.

Η εξέλιξη αυτή είναι αναμφίβολα θετική για την υπόθεση του «Ταρλά», καθώς διαφαίνεται για πρώτη φορά ορίζοντας για την εκκίνηση επιτέλους των διαδικασιών ανακατασκευής του Σταδίου. Η υπόθεση βέβαια παραμένει δύσκολη, καθώς έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος και για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ΑΕΛΚ απομένουν περίπου 45 ημέρες. Όπως υπόσχεται η Περιφέρεια, μέσω του κ. Γιακαλή, «θα γίνει αγώνας δρόμου» για να μη στερηθεί η ομάδα το γήπεδό της στην έναρξη του πρωταθλήματος. Ωστόσο είναι σαφές πως ο "Ταρλάς" δε θα είναι έτοιμος στις 17 Αυγούστου κι αυτό γίνεται πλέον αντιληπτό σε όλους, βαραίνοντας με σημαντική ευθύνη τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αλλά και όλους όσοι… στοιβάχτηκαν για μία… φωτογραφία κατά τις επισκέψεις του «Ξανθού» στον "Ταρλά", χωρίς να έχουν απολύτως κανένα πλάνο και πραγματική δυνατότητα συμβολής στο εγχείρημα.

Tarlas_Kerkides1Σε κάθε περίπτωση με δήλωσή του στο «SL» ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ξεκαθάρισε πως θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για να μη στερηθεί η ομάδα το γήπεδό της. «Δεν θα εξετάσουμε το ποιος ευθύνεται για την όλη κωλυσιεργία των προηγούμενων εβδομάδων, που πήγε πολύ πίσω την υπόθεση. Πλέον απαιτείται δουλειά, συνεργασία, ευελιξία και μεγάλη προσπάθεια για να ανακτηθεί ο χαμένος χρόνος. Η Περιφέρεια έχει συγκεκριμένο πλάνο, έχει επεξεργαστεί τις διαδικασίες που απαιτούνται και θα «τρέξει» πλέον την υπόθεση».

Ας σημειωθεί ότι προκειμένου να μην χαθεί εντός έδρας αγώνας της ΑΕΛΚ, έχουν ξεκινήσει ήδη οι επαφές της ΠΑΕ με τη Super League προκειμένου να εκμεταλλευτεί η ομάδα το κενό στο αγωνιστικό καλεντάρι λόγων των υποχρεώσεων της Εθνικής στις αρχές Σεπτέμβρη. Παράλληλα θα ζητηθεί να τοποθετηθεί σχετικός κλειδάριθμος, για να δώσει η νεοφώτιστη ομάδα της Καλλονής τους δύο πρώτους αγώνες της εκτός έδρας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey