Μιχαλάκης: "Δύσκολα στον Ταρλά..."

12/07/2013 - 14:08 Τελευταία τροποποίηση στις 12/07/2013 - 14:45

Mixalakis_episima_orthios1Στη ραδιοφωνική συχνότητα του Sport FM 94.6 φιλοξενήθηκε πριν λίγα λεπτά ο Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Νίκος Μιχαλάκης, που μίλησε για την κλήρωση της Super League, το γηπεδικό πρόβλημα με το Στάδιο Μυτιλήνης, τις λύσεις της Αθήνας και τα φιλικά προετοιμασίας.

Έχοντας χιουμοριστική διάθεση για την κλήρωση της Super League, τόνισε:"Πρώτη αγωνιστική είναι ένα μεγάλο ντέρμπι. Οι σαρδέλες με τους γαύρους (σ.σ. γέλια). Το θέμα είναι σε ποιο γήπεδο θα παίξουμε γιατί είναι πολύ δύσκολο να είναι έτοιμο το γήπεδο μας. Η Περιφέρεια έχει αναλάβει το έργο και πιστεύω θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να είναι έτοιμο το συντομότερο δυνατό. Σίγουρα θα θέλαμε να παίξουμε στο γήπεδο μας αλλά δεν είναι εύκολο. Έχουμε ζητήσει το γήπεδο της Φυλής, το ΟΑΚΑ αλλά και το «Γ. Καραϊσκάκης». Έχουμε όμως τόσα θέματα να λύσουμε και μετά να δούμε σε ποιο γήπεδο θα παίξουμε με τον Ολυμπιακό".

Ο Πρόεδρος των Καλλονιατών χαρακτήρισε "τιτάνιο το έργο της ανακατασκευής του Ταρλά", το οποίο, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, βαλτώνει λόγω της... "ακαταστασίας που επικρατεί μεταξύ των ιθυνόντων". Μάλιστα όπως προέβλεψε, η συγκεκριμένη καθυστέρηση που παρατηρείται στις εργασίες πιθανότατα "θα κοστίσει βαθμούς, χρήματα και δε θα βοηθήσει στο να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος της ομάδας, που είναι η ανάδειξη της Λέσβου μέσα από τη συμμετοχή της ΑΕΛΚ στη Super League και την πραγματοποίηση των εντός έδρας αγώνων της στη Μυτιλήνη".

Ο Νίκος Μιχαλάκης δεν κρύφτηκε και γνωστοποίησε στο δημοσιογράφο Νίκο Κατσαρό, πως η ΠΑΕ ΑΕΛΚ εξετάζει ήδη κάποιες πιθανές λύσεις γηπέδων της Αττικής, για να δώσει εκεί κάποιους αγώνες της, επαναλαμβάνοντας πως άκρατη επιθυμία όχι μόνο της διοίκησης, αλλά και του φίλαθλου κόσμου στη Λέσβο, "είναι η ομάδα να αγωνιστεί κανονικά στη Μυτιλήνη από την πρεμιέρα". Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο της ΑΕΛΚ, αν δε συμβεί αυτό, τα υποψήφια γήπεδα είναι τρία: Το γήπεδο της Φυλής, το ΟΑΚΑ, αλλά και το Γεώργιος Καραϊσκάκης. Λογικά θα απορριφθεί το πρώτο καθώς εάν γίνει τελικά ο αγώνας στην Αθήνα, ο κόσμος του Ολυμπιακού που θα θέλει να δει την πρεμιέρα των "ερυθρολεύκων" στο πρωτάθλημα θα είναι πολύ περισσότερος από όσους χωράει το συγκεκριμένο γήπεδο.

Όσον αφορά τον "Ταρλά", εξήγησε περισσότερο ότι "εσωτερικά το γήπεδο δεν έχει τίποτα. Θέλει ακόμα και ο αγωνιστικό χώρος επισκευή. Τώρα που μιλάμε δεν υπάρχουν έργα σε εξέλιξη και έχουμε μείνει στα διαδικαστικά. Πρέπει να υπάρξουν οι σχετικές αναθέσεις για τα έργα. Πιστεύω στις επόμενες ημέρες να λυθεί το θέμα. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να είναι έτοιμο για την 1η αγωνιστική. Έχουμε χάσει αρκετό χρόνο χωρίς να έχουμε την ευθύνη. Η έλλειψη γηπέδου θα κοστίσει τόσο σε χρήματα όσο και σε βαθμούς στην ομάδα. Δεν πετυχαίνουμε την προβολή του νησιού μας".

Marcelo_AELK_Volos_panigyriko_1-1Αναφορικα με την προετοιμασία της ΑΕΛΚ στην Ιταλία, ο Πρόεδρος έδειξε ενθουσιασμένος με τα φιλικά που έχει κλείσει η ομάδα κόντρα σε Τζένοα και Μπολόνια, τονίζοντας πως καλύφθηκε πλήρως η επιθυμία του Γιάννη Ματζουράκη για αγώνες απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους.

Μιλώντας για τους στόχους που θέτουν οι Καλλονιάτες στην παρθενική τους συμμετοχή στη Super League, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κράτησε χαμηλά τον πήχη, επισημαίνοντας πως αυτό που προέχει είναι "η παραμονή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία".

Σε ερώτηση για τα όσα συζητήθηκαν στο ΔΣ του Συνεταιρισμού γύρω από τον αριθμό των ομάδων, που θα απαρτίζουν το πρωτάθλημα της σεζόν 2014-15, ο Νίκος Μιχαλάκης τόνισε πως είναι υπέρμαχος της άποψης "να υποβιβαστούν φέτος μόνο δύο ομάδες από τη Super League και όχι τρεις".

Tέλος, όταν η κουβέντα έφτασε στην οικονονική συγκυρία και στη χορηγία του ΟΠΑΠ, που όπως φημολογείται θα είναι μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛΚ ήταν κατηγορηματικός: "Καλό θα ήταν ο ΟΠΑΠ να κρατήσει τη χορηγία στα ίδια επίπεδα. Να μην ξεχνάτε πως εμείς είμαστε ένα νησιωτικό σωματείο, με τεράστια έξοδα μετακινήσεων σε κάθε εκτός έδρας ματς. Τα ποσά αυτά που δαπανούνται, αποτελούν βραχνά για κάθε διοίκηση. Πρέπει να μας βοηθήσει ο ΟΠΑΠ στο συγκεκριμένο κομμάτι. Βρισκόμαστε στην άκρη της Ελλάδας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ας μη μας κάνουν συνέχεια να βρίσκουμε μπροστά μας αυτό το γεγονός, νιώθοντας αποκομμένοι από την υπόλοιπη χώρα."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey