Αξιοπρεπέστατη!

20/08/2013 - 00:13 Τελευταία τροποποίηση στις 20/08/2013 - 00:44

AELK_OSFP_Pinakas_0-1Σε μία ιστορική στιγμή, σε μία πρωτόγνωρη για κάθε φίλαθλό της εμπειρία και σε μία γλυκόπικρη συγκυρία που έφερνε την πρώτη ομάδα της Λέσβου που πατούσε στο στερέωμα της Superleague να πραγματοποιεί πρεμιέρα κόντρα στον Ολυμπιακό στο μεγαλειώδες πλην όμως ξένο για το νησί ΟΑΚΑ, η ΑΕΛΚ… κράτησε τα γνωστά της «θαύματα» για αργότερα, γνωρίζοντας την ήττα με 0-1.

Ο Γιάννης Μανιάτης με σουτ στην κίνηση έπειτα από κόρνερ του Ντομίνγκεζ, λύγισε στο 60΄ την αντίσταση των Καλλονιατών που μπροστά σε κάτι λιγότερο από 2.000 φίλους της στην Καλογρέζα, χιλιάδες άλλους στους δέκτες τους και 8.000 φίλους του Ολυμπιακού, συστήθηκε και κατ΄ ιδίαν στη μεγάλη κατηγορία, αφήνοντας καλές εντυπώσεις κυρίως για την εξαιρετική της αμυντική λειτουργία.

AELK_OSFP_enarksi1Η ΑΕΛΚ δεν εμφανίστηκε ούτε τρακαρισμένη στην πρεμιέρα της απέναντι στον πρωταθλητή, ούτε και φοβισμένη και κατάφερε ειδικά στο πρώτο μέρος, παρά τα φυσιολογικά προβλήματα που αντιμετώπισε στα άκρα από τους ταχύτατους Χολέβας-Βάις, Σαλινό-Κάμπελ, να περιορίσει τα επιθετικά ατού του Ολυμπιακού, με ενδεικτικό αυτού τις αλλαγές νωρίς νωρίς των Βάις, Σαβιόλα στο 46΄και στο 55΄αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός πίεσε ασφυκτικά καταφέρνοντας ωστόσο να απειλήσει κυρίως από στημένες μπάλες, χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία για τον τερματοφύλακα της ομάδας, Γιάννη Σιδεράκη, ο οποίος είχε καλές εξόδους και σωστές τοποθετήσεις όποτε χρειάστηκε.

AELK_OSFP_Saviola_Xorianopoulos1Το πρόβλημα ωστόσο της Καλλονής εστιάστηκε στο γεγονός πως την ίδια ώρα που δεχόταν μεγάλη πίεση και… άντεχε, δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια της και πολύ περισσότερο να χτυπήσει στην κόντρα, έτσι όπως έχει δείξει πως μπορεί. Μοιραία λοιπόν στην επανάληψη ο Ολυμπιακός -που δεν ικανοποίησε σε γενικές γραμμές με την εμφάνισή του- άνοιξε το σκορ σε μία ακόμη στημένη φάση στο 60΄ και προκάλεσε στη συνέχεια ανισορροπία στην συγκεντρωμένη και με πολλές αλληλοκαλύψεις άμυνα των τυπικά γηπεδούχων, με την είσοδο του Φετφατζίδη.

Η Καλλονή όμως αντέδρασε άμεσα και πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα του Ολυμπιακού σε μία γρήγορη εκτέλεση φάουλ, έβγαλε το Λεοζίνιο τετ α τετ με το Ρομπέρτο, με το Βραζιλιάνο ωστόσο στο 64΄να πλασάρει πάνω από τα δοκάρια στη μοναδική και μεγαλύτερη ευκαιρία της για να σκοράρει.

AELK_OSFP_Leandro_Siovas1Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, με το Σιδεράκη ωστόσο να αποσοβεί τον κίνδυνο με εξαιρετικές αντιδράσεις τόσο στην προβολή του Κάμπελ στο 59΄ και  στο τακουνάκι του Μήτρογλου στο 73΄ όσο και στο ευθύβολο μακρινό σουτ του Φετφατζίδη στο 83΄. Η Καλλονή προσπάθησε να βγει μπροστά με αξιώσεις στο μεσοδιάστημα χωρίς όμως να τα καταφέρει και προκαλώντας με αυτή της την αδυναμία προβληματισμό για την μεσοεπιθετική της λειτουργία.

Στα πλέον αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, ο χρόνος συμμετοχής που πήραν σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι δύο «δικά» μας παιδιά που έχουν αναδειχθεί από τα «σπλάχνα» της ΑΕΛΚ, οι νεαροί Γιουκαρής και Μπουρούς.

Η Καλλονή μετά το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα, καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους της, ενώ στη Λέσβο προκάλεσε το αδιαχώρητο στις καφετέριες που γέμισαν από κόσμο για να δουν το ντεμπούτο της στη μεγάλη κατηγορία.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛΚ (Γιάννης Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο, Φαρία, Λεοζίνιο (87' Μπουρούς), Μανούσος, Γκαρσία (83' Γιουκαρής), Καζάκης (83' Γάλας)

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σιόβας, Μετζανί, Σαλίνο, Χολέβας, Μανιάτης, Φέισα, Κάμπελ, Βάις (46’ Φετφατζίδης), Ντομίνγκεζ (80' Φουστέρ) Σαβιόλα (58’ Μήτρογλου)

Office4You_new_liveFloros_new_liveFame_Cofee_new_live

aelk_osfp_live_intro

Office4You_new_liveFloros_new_liveFame_Cofee_new_live

-------------------------------------------------- Τέλος αναμετάδοσης "Λεπτό προς Λεπτό" --------------------------------------------------

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey