Η μεγάλη στιγμή των Γιουκαρή και Μπουρού!

20/08/2013 - 12:06 Τελευταία τροποποίηση στις 20/08/2013 - 13:55

Gioukaris_Fetfa_aelk_osfp_oakaΔεν είναι μικρό κατόρθωμα να αγωνίζεσαι στο ΟΑΚΑ απέναντι στον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Κι αν για τους περισσότερους παίκτες της ΑΕΛΚ αυτό χθες, ήταν μια σπουδαία συγκυρία, στον Ραφαήλ Γιουκαρή και τον Δημήτρη Μπουρού -που πέρασαν ως αλλαγή στο ματς- θα μείνει βαθιά χαραγμένη στο μυαλό, σαν μια αξέχαστη εμπειρία.

Οι Καλλονιάτες ήταν σοβαροί στην πρεμιέρα τους στη Super League, κοίταξαν στα μάτια τους ερυθρόλευκους, στους οποίους προκάλεσαν αρκετές δυσκολίες με τη σφικτή αμυντική τους συμπεριφορά. Ο Γιάννης Ματζουράκης είχε δείξει από τα πρώτα φιλικά στην Ιταλία εξάλλου, ότι η "γραμμή Μαζινό" μπροστά από την εστία θα είναι το ισχυρό όπλο της φετινής ΑΕΛΚ.

Mpourous_bologna_aelkΛίγο μετά το 80ο λεπτό, ο "Ρουμάνος" αποφάσισε να δώσει τη χαρά της συμμετοχής σε δύο νέα παιδιά, που αποτελούν αναμφίβολα το μέλλον του λεσβιακού ποδοσφαίρου. Αρχικά, φώναξε τον Ραφάλη Γιουκαρή να περάσει στη θέση του Γιονάν Γκαρσία και εν συνεχεία τον Δημήτρη Μπουρού, ο οποίος ανικατέστησε τον Λεοζίνιο.

Δύο παίκτες που ξεκίνησαν από τη Σχολή του Ολυμπιακού στη Μυτιλήνη, έπαιξαν στα Λιονταράκια, μεταπήδησαν στην ΑΕΛΚ Κ20, έπεισαν για τις ικανότητές τους και έγιναν επαγγελματίες στη μεγάλη ομάδα, φτάνοντας χθες να κάνουν ντεμπούτο στη Super League απέναντι στον πρωταθλητή και κυπελλούχο Ολυμπιακό.

Μια αξιόλογη διαδρομή, μέσα σε ελάχιστες σεζόν, που φανερώνει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία ποδοσφαίρου του Βαγγέλη Σπανού, η οποία τους έδωσε τις βάσεις να σταθούν επάξια στην ΑΕΛΚ Κ20, να ξεχωρίσουν -μέσα από τη δουλειά και του Δημήτρη Γαβαλά- πέρυσι στο πρωτάθλημα νέων της Football League, και να ανταμειφθούν υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο με τη μεγάλη ομάδα.

Spanos_Lakis_SL1Ο Βαγγέλης Σπανός δεν έκρυβε χθες την χαρά και την ικανοποίησή του για το κατόρθωμα των πρώην ποδοσφαιριστών του: "H AEΛΚ έκανε καλή εμφάνιση, αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος του αντιπάλου.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και πολλά μπράβο στον Ραφαήλ και στον Δημήτρη, οι οποίοι με τη δουλειά τους κέρδισαν μία θέση στο ρόστερ της ΑΕΛΚ και την εμπιστοσύνη του προπονητή τους, που δε δίστασε να τους ρίξει στη μάχη. Είναι παιδιά, που ως τα 14 τους ήταν στη Σχολή του Ολυμπιακού στη Μυτιλήνη και έπαιζαν στα Λιονταράκια. Η μοίρα ήθελε το ντεμπούτο τους στη Super League να γίνει κόντρα στον Ολυμπιακό.

Τους εύχομαι καλή συνέχεια, όπως και στους άλλους δύο επαγγελματίες -πλέον- παίκτες της ΑΕΛΚ, που ακολούθησαν παρόμοια διαδρομή, τον Πέτρο Γόμο και τον Αιμίλιο Κίστα, καθώς επίσης και στους υπόλοιπους παίκτες που περιμένουν την ευκαιρία τους στις ομάδες νέων της Καλλονής, έχοντας κάνει τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα στα Λιονταράκια, όπως είναι ο Τριλιανος, ο Τσακίρης, ο Σπ. Πιπεράς, ο Λαμπράκης και πολλοί ακόμα με ταλέντο, φιλοδοξίες και διάθεση καθιέρωσης. Καλή πορεία στην ΑΕΛΚ και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο της στη Super League.".

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey