Ου-λε-λε, αμάν - αμάν!

25/08/2013 - 21:14 Τελευταία τροποποίηση στις 25/08/2013 - 21:51

AELK_panigyriko_Aris_0-2Ιστορική νίκη πέτυχε η ΑΕΛΚ μέσα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" επί του Άρη, με σκορ 0-2, στο πλαίσιο της 2ης Αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, γράφοντας μια ακόμα σελίδα στην ιστορία του λεσβιακού ποδοφαίρου.

Με αριστοτεχνικό στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο, συνεχείς αλληλοκαλύψεις και εξαιρετική... ευστοχία, οι Καλλονιάτες "άλωσαν" την έδρα των κιτρινόμαυρων και πανηγύρισαν έτσι το πρώτο τους βαθμολογικό τρίποντο στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Άρης μπήκε ορεξάτος στο γήπεδο και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα, όμως η ΑΕΛΚ κατάφερε στην πρώτη της απειλητική επίσκεψη στα καρέ των γηπεδούχων, να πάρει προβάδισμα στο σκορ.

Aris_AELK_0-2_PodanyΟ Λεοζίνιο εκτέλεσε φάουλ από την δεξιά πτέρυγα και ο Αναστασιάδης με κεφαλιά, από πολύ πλάγια θέση, νίκησε στην έξοδο τον Διούδη, γράφοντας το 0-1. Στη συγκεκριμένη φάση ο τερματοφύλακας του Άρη, διαμαρτυρήθηκε στο διαιτητή Θάνο για παρεμπόδιση του Καζάκη, όμως ο ρέφερι από τα Γρεβένα, έδειξε αμέσως σέντρα, αν και ενδεχομένως να υπήρξε παράβαση.

Στη συνέχεια του ματς, ο Άρης είχε την κατοχή όμως σταδιακά ο ρυθμός έπεφτε, με αποτέλεσμα η ΑΕΛΚ να κρατά μακριά από την εστία του Σιδεράκη τους αντίπαλους επιθετικούς. Όποτε χρειάστηκε πάντως, ο τερματοφύλακας της ΑΕΛΚ έδειξε την κλάση του, ειδικά στο ξαφνικό σουτ του Τάτου στο 43ο λεπτό.

Aris_AELK_0-2_TatosΣτην επανάληψη η ΑΕΛΚ διατήρησε το αργό τέμπο στο ματς, με τον Άρη να δείχνει διάθεση αλλά να μην μπορεί να γίνει απειλητικός, επιχειρώντας γεμίσματα τα οποία απομάκρυναν με ευκολία οι αμυντικοί. Ο ρυθμός ευνοούσε τους Καλλονιάτες, που κρατούσαν το υπέρ τους 0-1 και μετρούσαν αντίστροφα για την πρώτη τους νίκη στη Super League. Στο 65ο λεπτό, λίγο έλειψε η ομάδα της Καλλονής να πετύχει το 0-2, όταν στη σέντρα που επιχείρησε από τα δεξιά ο Λεοζίνιο, ο Καζάκης με κεφαλιά "ψαράκι" έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ο χρόνος κυλούσε, ο Άρης ανοιγόταν και η ΑΕΛΚ έβρισκε χώρους στην αντεπίθεση. Σε μία από αυτές, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λεοζίνιο μπήκε κατά μέτωπο, "έσπασε" την μπάλα στον Γιονάν Γκαρσία, που με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Διούδη, γράφοντας το 0-2, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Στο τελευταίο σφύριγμα της λήξης, ο κόσμος του Άρη επεφύλασσε θερμό χειροκρότημα για τους παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη, ενώ δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες τόσο προς τους παίκτες Aris_AELK_0-2_Podany_Udojiτου Άρη, όσο και προς το διαιτητικό τρίο της -με εξαίρεση ίσως τη φάση του 0-1 (αν και υπάρχουν αμφιβολίες)- δεν έκανε το μεγάλο λάθος και κράτησε τις ισορροπίες στα σφυρίγματα και τις υποδείξεις του.

Συνθέσεις

ΑΡΗΣ (Χατζηνικολάου): Διούδης, Κύργιας, Καραγκούνης, Πουλίδο (73' Ηρακλής), Τάτος, Ουντότζι, Τσουμάνης (61' Κοτσαρίδης), Παπαδόπουλος, Σταυρόπουλος, Μανιάς, Έλσνερ (58' Αγγελούδης)

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΗΣ (Ματζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Μαρσέλο (84΄ Γκάσιτς), Φαρία, Λεοζίνιο, Γκαρσία, Μανούσος (88' Γάλας), Καζάκης (78' Σιλιγαρδάκης)

Δείτε το "λεπτό προς λεπτό" του "SL" από το "Κλεάνθης Βικελίδης"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey