Με 10 παίκτες ήταν αδύνατο...

21/09/2013 - 18:09 Τελευταία τροποποίηση στις 21/09/2013 - 19:23

Asteras_AELK_2-0_SiderakisΤην ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε στην Τρίπολη η ΑΕΛΚ από τον τοπικό Αστέρα, σε ένα ματς που δε χωράς ιδιαίτερης κριτικής αφού η ομάδα της Καλλονής αναγκάστηκε να αγωνιστεί από το 24ο λεπτό με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Ανέστη Αναστασιάδη.

Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη δεν μπήκε καλά στο ματς, έδειξε φοβισμένη απέναντι σε έναν Αστέρα με ποιοτικούς παίκτες στη μεσοεπιθετική του γραμμή και έδωσε εξαρχής χώρο στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν την υπεροχή αλλά όχι τη μεγάλη φάση στο πρώτο 20λεπτο.

Η αποβολή του Αναστασιάδη ωστόσο, που αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε 10 λεπτά, άλλαξε την αριθμητική ισορροπία στο γήπεδο, δίνοντας τη δυνατότητα στον Αστέρα να γίνει πιο επιθετικός, περιορίζοντας ταυτόχρονα ακόμα περισσότερο τις επισκέψεις των Καλλονιατών στα καρέ του Ερνάντες. Η συνέχεια του παιχνιδιού ήταν μονοδιάστατη με την ομάδα της Τρίπολης να πιέζει, χάνοντας καλές ευκαιρίες πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ένα σουτ του Ουσέρο μπλόκαρε αρχικά ο Σιδεράκης, λίγο αργότερο ο Χουάνμα σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο τελευταίο λεπτό ο Γκοιάν προ κενής εστίας, ενήργησε ως αμυντικός, χάνοντας απίστευτη ευκαιρία να χρισθεί σκόρερ.

Η επανάληψη ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Αστέρα Τρίπολης, που κυριολεκτικά έριξε στα... σχοινιά την ΑΕΛΚ, χάνοντας σωρεία ευκαιριών. Πιπίνης, Ντε Μπλάσις και Ουσέρο δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Σιδεράκη, που έκανε πολύ καλή εμφάνιση, υπό καταρρακτώδη βροχή στο ματς. Η κίνηση του Τσιώλη να περάσει στο ματς τον Κάφα, έκανε ακόμα πιο δραστήρια την ομάδα του, που έχασε μια ακόμα ευκαιρία με τον Τσαμπουρή, πριν ο Ντε Μπλάσις στο 68ο λεπτό εκμεταλλευτεί τη λάθος τοποθέτηση του Λεάντρο και την απροσεξία του Γκάσιτς, ανοίγοντας το σκορ με ψύχραιμο πλασέ, "εκτελώντας" από κοντινή θέση τον τερματοφύλακα των Καλλονιατών.

Το γκολ του Αστέρα έδωσε στην ομάδα της Τρίπολης την ευχέρεια να παίξει πιο ελεύθερο ποδόσφαιρο, σε συνδυασμό με τον παίκτη παραπάνω. Η ΑΕΛΚ δεν μπορούσε να γίνει απειλητική παρά την είσοδο του Εμάνουελ Περόνε, που χειροκροτήθηκε θερμά κατά την επιστροφή του στην Αρκαδία και όσο η ώρα περνούσε, τόσο μεγάλωναν τα κενά στα μετόπισθεν. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, Ο Σιδεράκης εκτέλεσε ελεύθερο βολέ, οι παίκτες του Αστέρα πήραν την κεφαλιά στη μεσαία γραμμή, ο Καράσκο ξεχύθηκε στην κόντρα μπαίνοντας στην περιοχή, κάνοντας το 2-0 με δυνατό σουτ, "κλειδώνοντας" έτσι τη νίκη για την ομάδα του.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης του διαιτητή Κουκουλάκη, βρήκε τους παίκτες του Αστέρα να πανηγυρίζουν μια δίκαιη νίκη και τους αντίστοιχους της ΑΕΛΚ απογοητευμένους από τη δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα, μετά από τρεις σερί νίκες και πολύ καλές εμφανίσεις, που ωστόσο δε μετριάζει σε τίποτα το εκπληκτικό ξεκίνημα της ομάδας της Λέσβου στη φετινή Super League.

Συνθέσεις

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τσιώλης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Γκόιαν, Κοντοές, Πιπίνης, Ζησόπουλος (59' Καράσκος), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Γκρατσίνι (66' Κάφα), Ναβάρο (80' Εντό), Χουάνμα

ΑΕΛΚ (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Μαρσέλο, Φαρία (30' Γκάσιτς), Λεοζίνιο, Χουάνλου (79' Σιλιγαρδάκης), Καζάκης, Μανούσος (75' Περόνε)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey