Παραδόθηκε στις ορέξεις της Ξάνθης

20/10/2013 - 20:52 Τελευταία τροποποίηση στις 20/10/2013 - 21:00

aelk_xanthi_1-5Την πιο βαριά ήττα της στο πρωτάθλημα και στην ιστορία της στις εθνικές κατηγορίες, γνώρισε η Καλλονή πριν από λίγη ώρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», παρουσιάζοντας ασυνήθιστα τεράστια αμυντικά κενά, που έδωσαν το δικαίωμα στη Skoda Ξάνθη να κάνει κυριολεκτικά πάρτι στην κόντρα επίθεση.

Η Καλλονή, όντας φανερά επηρεασμένη και από την περιπέτεια του Γιώργου Μανούσου, αλλά και αποκαμωμένη από τις συνεχείς μετακινήσεις, ηττήθηκε εμφατικά και αναζητά άμεσα βάλσαμο ψυχολογικό αλλά και αγωνιστικό μέσα στις επόμενες ώρες.

Κι όμως το ξεκίνημα του αγώνα δεν προμήνυε μία τέτοια εξέλιξη. Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη (σ.σ. με το «Ρουμάνο» να βρίσκεται στις κερκίδες του «Βικελίδης» λόγω της τιμωρίας του) ήταν πολύ καλή στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, μπήκε δυνατά και κατέγραψε μέχρι το 20΄ οκτώ τελικές προσπάθειες με βασικό πρωταγωνιστή το Λεοζίνιο. Και κόντρα στη ροή του παιχνιδιού η Ξάνθη που… επιβίωσε μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, στο 24΄άνοιξε το σκορ με τον Σολάρι που εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία του αμυντικού διδύμου της Καλλονής και πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής.

Στο 32΄ ολοκληρώθηκε η καταστροφή των ψυχολογικών αποθεμάτων της Καλλονής, όταν ο Σολτάνι έκανε το 0-2. Στο 40΄ η Καλλονή ξαναμπήκε στο παιχνίδι με όμορφο τέρμα του Μαρσέλο, έπειτα από πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο, αλλά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, η Ξάνθη έφτασε στο 1-3 ξανά με τον Σολάρι, που κινήθηκε ταχύτατα ανάμεσα στην πολύ αργή άμυνα των Καλλονιατών.

Το δεύτερο μέρος φάνταζε διαδικαστικό αν και η Καλλονή δεν παράτησε προς τιμήν το ματς, προσπαθώντας να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όμως η Ξάνθη σε κάθε της αντεπίθεση έδειχνε ικανή να σκοράρει… Και το έκανε άλλες δύο με τους Σολτάνι και Σολάρι στο 53΄ και στις καθυστερήσεις αντίστοιχα, εκθέτοντας κυρίως την αμυντική τετράδα της ΑΕΛΚ που βρέθηκε σε τραγική μέρα…

Η ήττα αυτή είναι η πιο βαριά ήττα της Καλλονής στην εποχή Μιχαλάκη και ίσως το ότι ήταν τόσο βαριά, να αποτελέσει ένα πολύ καλό καμπανάκι ενόψει της συνέχειας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΛ Καλλονής (Ματζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Γκάσιτς (Χωριανόπουλος 59'), Λεάντρο, Ποντάνι, Μαρσέλο, Σιλιγαρδάκης (Αγρίτης 58), Λεοζίνιο, Χουάνλου (Γάλας 66'), Γκαρσία, Καζάκης.

Ξάνθη (Μάουρερ): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Γούτας, Μάρτινς, Φλίσκας, Ντιέ (Χοσέμι 73'), Κάλβο (Ράνος 84'), Σουάρες (Βασιλακάκης 63'), Σολτάνι, Σολάρι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey