Αναμενόμενα θετικό και το δεύτερο δείγμα

23/10/2013 - 15:25 Τελευταία τροποποίηση στις 23/10/2013 - 15:55

Manousos_aelk_apollon1-3Όπως ήταν αναμενόμενο και το δεύτερο δείγμα του Γιώργου Μανούσου βρέθηκε θετικό κατά τον χθεσινό επανέλεγχο, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ.

Για τους γνωρίζοντες τη διαδικασία, η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν μονόδρομος. Κι αυτό γιατί ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο δείγμα ούρων, που πάρθηκε από τον ποδοσφαιριστή στο τέλος του αγώνα με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης. Οι άνθρωποι του ΕΣΚΑΝ παίρνουν συνολικά 70ml, με τα 40ml να αποτελούν το πρώτο και τα υπόλοιπα 30ml το δεύτερο δείγμα κάθε παίκτη. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται από τους ειδικούς, συνήθως στον επανέλεγχο τα ποσοστά κυμαίνονται κατάτι υψηλότερα απ' ότι στο πρώτο δείγμα.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τον Γιώργο Μανούσο; Τίποτα διαφορετικό από όσα γνωρίζαμε για την υπόθεση τις τελευταίες ημέρες. Απλώς η επιβεβαίωση όσων έδειξε ο πρώτος έλεγχος για την ύπαρξη της ουσίας μπεταμεθαζόνης στα ούρα του παίκτη, προκάλεσε την επίσημη αντίδραση της Super League με την κλήση του Γιώργου Μανούσου σε απολογία, αύριο Πέμπτη (24/10) και ώρα 13:30, μαζί με την ΠΑΕ ΑΕΛΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 24-10-2013 και ώρα 13.30 την ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονή και τον ποδοσφαιριστή της Γεώργιο Μανούσο διότι: «σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 21-9-2013 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Α΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία Betamethazone.

Η παρουσία της προαναφερόμενης απαγορευμένης ουσίας επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β΄ δείγματός σας.

Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πολιτισμού κ Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey