Αγχώθηκε, αλλά προκρίθηκε!

31/10/2013 - 16:29 Τελευταία τροποποίηση στις 31/10/2013 - 16:48

AELK_Pierikos_2-2_kypello_eisodosΗ ΑΕΛΚ βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας μετά την αγχωτική της πρόκριση επί του Πιερικού, πριν από λίγη ώρα στο Στάδιο "Κώστας Κεντέρης" της Καλλονής.

Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη, που είχε να υπερασπιστεί το 1-2 από το πρώτο ματς στην Κατερίνη, αν και βρέθηκε να προγείται στο ημίχρονο με σκορ 2-0 χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μανούσου (18') και το παρθενικό γκολ του Βλάση Καζάκη με τη φανέλα των Καλλονιατών (42'), έκανε τα εύκολα -  δύσκολα στην επανάληψη.

Ο Πιερικός, που ήρθε στη Λέσβο χωρίς καν να συμπληρώνει 18άδα και με πολλές αλλαγές στο βασικό του σχήμα, είδε τον "ξεχασμένο" Βινίσιους Μπρίτο που μετρούσε μόνο ολιγόλεπτες συμμετοχές στο πρωτάθλημα, να πετυχαίνει δύο γκολ στο β' ημίχρονο (47' και 67'), βάζοντας ξανά την ομάδα της Πιερίας στο κόλπο της πρόκρισης.

Ο Γιάννης Μαντζουράκης, αρκετά εκνευρισμένος από την απόδοση των παικτών του, παρακολούθησε όρθιος τα τελευταία λεπτά και σίγουρα υποδέχθηκε με ανακούφιση το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, αφού η ομάδα της Καλλονής με τις επίσης πολλές αλλαγές στην 11άδα της, πήρε την πρόκριση και θα βρίσκεται έτσι στην κλήρωση της ΕΠΟ για τη Φάση των "16".

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η επιστροφή της ΑΕΛΚ στη φυσική της έδρα, την Καλλονή και το Στάδιο "Κώστας Κεντέρης", που γέμισε από κόσμο. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΛΚ είχαν φροντίσει μάλιστα να τοποθετηθεί μια λυόμενη κερκίδα απέναντι από την κεντρική, την οποία προτίμησε αρκετός κόσμος, ιδίως όσοι ήρθαν στο γήπεδο μετά την έναρξη του αγώνα. Άλλωστε η μέρα ήταν εργάσιμη και η ώρα έναρξης (14:30) αρκετά νωρίς.

Συνθέσεις

ΑΕΛΚ: Χογκ, Κριπιντήρης, Αναστασιάδης, Γάλας, Λίμα, Σιλιγαρδάκης, Γιουκαρής (74' Γιουκαρής), Βλαστέλλης (87' Ντάμπος), Καζάκης, Μανούσος, Χουανλού (86' Ντος Σάντος)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Παπατολίκας, Νικολίτσης, Τσιρλίδης, Παπαδόπουλος (63' Αθανασίου), Μπρίτο, Μιχαηλίδης (71' Στεφανίδης), Παπατόλιος, Ίτσιος (82' Σερέτης), Ιορδανίδης, Καρτσάμπας

(Φωτό: aelk.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey