Σπάει τα κοντέρ και σε αριθμούς!

12/11/2013 - 11:47 Τελευταία τροποποίηση στις 12/11/2013 - 12:06

AELK_PAS_Marcelo1Με τη βοήθεια και της στατιστικής καταγραφής των επιδόσεων των ομάδων αλλά ειδικότερα και των ποδοσφαιριστών του πρωταθλήματος, από το επίσημο site της Super League, μπορεί να αποτυπωθεί και σε αριθμούς η εξαιρετική παρουσία της Καλλονής σε αυτές τις πρώτες 11 αγωνιστικές της σεζόν, που τη φέρνουν στην ένατη θέση της βαθμολογίας, επτά βαθμούς μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού και μόλις δύο πόντους απόσταση από την είσοδο στα playoff της Ευρώπης!

Η Καλλονή όπως και οι Εργοτέλης και Παναιτωλικός, ξεχωρίζουν από τους νεοφώτιστους αλλά αν αναλογιστεί κανείς τη συγκυρία της ομάδας της Λέσβου να αγωνίζεται ουσιαστικά… εκτός έδρας κάθε Κυριακή, το επίτευγμά της είναι ακόμη πιο εκπληκτικό!

Η Καλλονή «σπάει τα κοντέρ» και στους αριθμούς, με τους ποδοσφαιριστές της να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις στις ειδικές κατηγορίες της Super League που αναδεικνύει τη συνεισφορά των παικτών σε συγκεκριμένους τομείς και αποδεικνύει πως τίποτα δεν είναι τυχαίο στη φετινή της διαδρομή.

Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός, πως αν η ΑΕΛΚ δεν είχε πέσει στην αγωνιστική «μαύρη τρύπα» της, την περίοδο που στο προσκήνιο είχε έλθει η θλιβερή περιπέτεια του Μανούσου που του στέρησε τη δυνατότητα να προσφέρει τις υπηρεσίες του, σε συνδυασμό με τις απώλειες των Περόνε και Γκαρσία, τότε ενδεχομένως τα επιτεύγματά της να ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακά!

Δεύτερος πασέρ της κατηγορίας ο Μαρσέλο

Giakalis_Leozinho1_best_goal_10thΑκόμα κι έτσι όμως, στα 11 πρώτα παιχνίδια της ΑΕΛΚ στο πρωτάθλημα, αποτυπώνεται ξεκάθαρα πως οι παίκτες βαρόμετρά της είναι οι δύο Βραζιλιάνοι της Μαρσέλο και Λεοζίνιο. Ο αμυντικός χαφ των Καλλονιατών είναι ο δεύτερος πασέρ του πρωταθλήματος της σχετικής κατηγορίας, έχοντας καταγράψει 127 επιτυχημένες μεταβιβάσεις, μία μόλις λιγότερη από τον Ουσέρο του Αστέρα Τρίπολης που προπορεύεται στο σχετικό πίνακα.
Στις ειδικές κατηγορίες της Super League διακρίνεται ωστόσο και ο Γιάννης Σιδεράκης που είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά το πρωτάθλημα, έχοντας καθοριστική συμβολή στην αγωνιστική διάκριση της ομάδας του, ευρισκόμενος στην κορυφαία πεντάδα των τερματοφυλάκων στις αποκρούσεις, μετρώντας 34.

Από εκεί και πέρα τη διαφορά και σε αριθμούς για την Καλλονή, κάνουν πέραν των «Λεό» (σ.σ. που την Πέμπτη βραβεύτηκε και για το καλύτερο γκολ της 10ης αγωνιστικής, έχοντας στο παρελθόν άλλη μία υποψηφιότητα) και Μαρσέλο που έχουν πετύχει από τρία γκολ και ο Γιονάν Γκαρσία με επίσης τρία τέρματα, ενώ ακόμη δεν έχουν «ξεμπουκώσει» Μανούσος και Περόνε επάνω στους οποίους ποντάρει πολλά ο προπονητής τους Γιάννης Μαντζουράκης για τη συνέχεια.

Ας σημειωθεί πως από την στατιστική απεικόνιση της Super League, ο έτερος Βραζιλιάνος της παρέας Λεάντρο, αποτελεί τον ποδοσφαιριστή με το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και συγκεκριμένα με 1027 λεπτά, 12 μόλις παραπάνω από το Λεοζίνιο.

Πίνακας στατιστικών (Πηγή: superleaguegreece.net)

ΠΑΣΕΣ
Ουσέρο (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.) 128
Μαρσέλο (ΑΕΛΚ) 127
Ροντρίγκο (ΠΑΝΑΙΤ.) 112
Σάμαρης (ΟΣΦΠ) 112
Λούκας (ΠΑΟΚ) 110

ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ
Αθανασίου (ΕΡΓ) 42
Βελλίδης (ΠΑΣ) 36
Καπίνο (ΠΑΟ) 36
Σέρεμετ (ΠΑΝΘΡ) 35
Σιδεράκης (ΑΕΛΚ) 34

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey