Δεν πίστεψε ποτέ σε κάτι καλύτερο...

01/12/2013 - 20:26 Τελευταία τροποποίηση στις 02/12/2013 - 11:59

OFH_AELK_Genti_Koule1Ότι αξιόλογο είχε να επιδείξει η Καλλονή στο «Γεντί Κουλέ», ήταν η μόλις μία τελική της προσπάθεια με το Λεοζίνιο, που κατέληξε στα δίχτυα, παίρνοντας μάλιστα το προβάδισμα στο παιχνίδι! Από εκεί και πέρα, η ΑΕΛΚ πραγματοποίησε ίσως μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της συνολικά στη σεζόν και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το ματς απέναντι σε έναν ψυχωμένο και πολύ καλό ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ παίζοντας μπροστά στο ψυχωμένο κοινό του, μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και θέλησε να πετύχει πρώτος το γκολ που θα αποθάρρυνε την Καλλονή από το να διεκδικήσει κάτι καλό από το ματς. Έχοντας καλές στιγμές στο πρώτο δεκάλεπτο με τους Κουτσιανικούλη και Παπάζογλου, είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, αλλά όχι την ουσία.

Την οποία βρήκε τελικά η ΑΕΛΚ στην πρώτη της αξιόλογη επιθετική προσπάθεια στο παιχνίδι, με το Βραζιλιάνο Λεοζίνιο, να φέρνει βόλτα την άμυνα των Κρητικών και με πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή, να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, παγώνοντας το «Γεντί Κουλέ» στο 32΄!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τέρμα του Λεοζίνιο, δικαιωματικά διεκδικεί ξανά το βραβείο του καλύτερου τέρματος της αγωνιστικής, αφού το τελείωμα του Βραζιλιάνου, ήταν για μία ακόμη φορά εξαιρετικό!

Τι κι αν όμως η Καλλονή προηγήθηκε κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, αποκτώντας το προβάδισμα χωρίς απαραίτητα να το δικαιούται, δεν μπόρεσε ούτε στη συνέχεια να βελτιώσει την αγωνιστική της εικόνα και να κρατήσει τη μπάλα παραπάνω στα πόδια. Ο ΟΦΗ στο 34΄ είχε δοκάρι με τον Παπάζογλου προειδοποιώντας και στο 40΄ έπειτα από φάουλ του Μιλιάζες που έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Καλλονής, με κεφαλιά, ισοφάρισε στο χειρότερο χρονικά σημείο του αγώνα.

Η επιθετική λαίλαπα όμως των γηπεδούχων που προέρχονταν κυρίως από το γεγονός πως δεν μπορούσε η ΑΕΛΚ να παγώσει το ρυθμό, συνεχίστηκε, χωρίς ωστόσο ούτε ο Ζε Εντουάρντο, ούτε ο Κάλαιτζιτς να βρουν δίχτυα.

Στην επανάληψη ο Γιάννης Μαντζουράκης που επέστρεψε στην Κρήτη ως αντίπαλος αυτή τη φορά του ΟΦΗ, μαζί με τους Μανούσο, Λεοζίνιο και Αναστασιάδη που αγωνίστηκαν στο παρελθόν με τη φανέλα της Κρητικής ομάδας, δεν μπόρεσε να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του και η ανατροπή του ΟΦΗ έμοιαζε σαν αναπόφευκτη.

Στο 53΄ ο Παπάζογλου με κεφαλιά και τη βοήθεια του δοκαριού έκανε το 2-1, έπειτα από ασίστ του Μακρή. Από το 65΄ και μετά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, ο «Ρουμάνος» προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του με την είσοδο των Περόνε και Γάλα, αλλά το επιθετικό πρόβλημα των Καλλονιατών δεν λυνόταν. Λίγο πριν τις καθυστερήσεις ο ΟΦΗ σφράγισε τη νίκη του με γκολ του Μακουκούλα για το τελικό 3-1, που αφήνει πίκρα όχι σαν αποτέλεσμα, αλλά για την αντίδραση της Καλλονής στην Κρήτη.

Βέβαια εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η εικόνα του ΟΦΗ σαν ένα νησιωτικό σωματείο, με το ένθερμο κοινό του μέσα στο «Γεντί Κουλέ» μας θύμισε πόσο διαφορετική θα ήταν η πορεία της ΑΕΛΚ και κυρίως η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, αν αγωνιζόντουσαν σε ανάλογες συνθήκες στη Λέσβο και όχι στο αδιάφορο «Βικελίδης» και στο ψυχρό ΟΑΚΑ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey