Ένα και να... καίει στο "Γεντί Κουλέ"!

04/12/2013 - 19:59 Τελευταία τροποποίηση στις 04/12/2013 - 20:09

OFH_AELK_Genti_Koule1Το έκανε και αυτό… Η ίδια Καλλονή που την Κυριακή έχανε με κάτω τα χέρια, εμφανίζοντας το «φάντασμά» της στο «Γεντί Κουλέ», μόλις πριν από λίγο και αγωνιζόμενη και με δέκα παίκτες από το 42΄, πήρε… ρεβάνς από τους Κρητικούς χάρις σε γκολ της «χρυσής» αλλαγής του Γιάννη Μαντζουράκη, Βλάσση Καζάκη στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα!

Ας σημειωθεί ότι ο Χιώτης διαιτητής Γιάχος, απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για «θέατρο» τον Εμάνουελ Περόνε, που είχε αποφύγει τον πορτιέρο των Κρητικών και ανατρέπονταν καθαρά λίγο έξω από την περιοχή, ρίχνοντας προκλητικά στα σχοινιά την ομάδα της Λέσβου και αποβάλλοντας στη συνέχεια του αγώνα το Γιάννη Μαντζουράκη και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ της ομάδας…

Η Καλλονή με τη νίκη της αυτή στο πρώτο παιχνίδι των διπλών αναμετρήσεων με τον ΟΦΗ, έχει πλέον τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα προημιτελικά, που περνάει βέβαια πρώτα από την ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι ξεκίνησε και εξελίχθηκε σε ένα πανομοιότυπο μοτίβο με εκείνο της Κυριακής, με την Καλλονή βέβαια να έχει αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της με τον Περόνε στο βασικό σχήμα, αγωνιζόμενη ωστόσο χωρίς το Λεοζίνιο που ήταν από τους ελάχιστους διακριθέντες πριν τρεις μέρες. Ο ΟΦΗ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις πρώτες καλές στιγμές, αλλά ο Σιδεράκης που επανήλθε μετά από τρεις αγωνιστικές πρωταθλήματος ως βασικός κάτω από τα καρέ των Καλλονιατών, ήταν σε πολύ καλή μέρα και σταθερός στις επεμβάσεις του. Στο 20΄ο Ζε Εντουάρντο σούταρε δυνατά, αλλά ο πορτιέρο της ΑΕΛΚ απέκρουσε εντυπωσιακά με το αριστερό χέρι. Ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ ούτε στη φάση του 33΄ όπου ο Κουστιανικούλης σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά και πάλι ο Σιδεράκης έπεσε σωστά στη γωνία του για να αποκρούσει.

Στο 42΄ ο Περόνε αποβλήθηκε αδίκως με δεύτερη κίτρινη κάρτα για «θέατρο» σύμφωνα με το νησιώτη διαιτητή Γιάχο, παρά το ότι ο Αργεντινός επιθετικός της ΑΕΛΚ είχε αποφύγει το Δασκαλάκη και ανατρέπονταν καθαρά έξω από την περιοχή… Η φάση αυτή προκάλεσε δικαιολογημένα την έκρηξη των ανθρώπων της Καλλονής και άλλαζε τις ισορροπίες στο παιχνίδι.

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα χωρίς ωστόσο να καταφέρνει παρά την πίεσή του να βγάλει την πολύ μεγάλη φάση και η –αναγκαστικά- «ταμπουρωμένη» Καλλονή, στο 83΄ και έπειτα από άστοχη έξοδο του Δασκαλάκη, πήρε το προβάδισμα με κεφαλιά του Καζάκη που είχε μπει λίγο νωρίτερα σαν αλλαγή!

Στα πλέον αξιοσημείωτα η πολυ καλή εμφάνιση του Στρατη Βαλιού, που παίρνοντας φανέλα βασικού στο παιχνίδι, περιόρισε τον "δήμιο" της ΑΕΛΚ στο παιχνίδι της Κυριακής, Παπάζογλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΟΦΗ (Σα Πίντο): Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Βερόν (46' Κάλαϊτζιτς), Μακρής (69' Μακουκούλα), Κουτσιανικούλης, Ζε, Όγιος, Παπάζογλου.
ΑΕΛ Καλλονής (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Περόνε, Χωριανόπουλος, Άλβες, Φαρία, Xoυανλού (80' Γάλας), Γκαρσία (72' Καζάκης), Μανούσος (46' Ποντάνι), Βαλιός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey