Κέρδισε βαθμό και... Γιουκαρή!

22/12/2013 - 19:43 Τελευταία τροποποίηση στις 22/12/2013 - 19:47

aelk_ergotelis_perone1Με κέρδος την πολύ καλή εμφάνιση του νεαρού Ραφαήλ Γιουκαρή που τα πήγε περίφημα απέναντι στα πολυδιαφημισμένα χαφ του Εργοτέλη και με ισορροπημένη εμφάνιση μετά από καιρό, η Καλλονή πήρε την πρώτη της ισοπαλία στη σεζόν, κλείνοντας τον πρώτο γύρο με έναν απολογισμό 19 βαθμών, που θα μπορούσε να ήταν και καλύτερος, αν δεν υπήρχαν τα γνωστά προβλήματα που ταλανίζουν την φετινή της προσπάθεια.

Κόντρα στον Εργοτέλη που αγνοούσε για έξι αγωνιστικές τη γεύση της νίκης και που κατέβηκε στο ΟΑΚΑ με ξεκάθαρη διάθεση να πάρει βαθμούς, η Καλλονή στάθηκε όρθια στο πρώτο ημίχρονο όπου κυριάρχησε η Κρητική ομάδα, χάνοντας πολλές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ρομάνο. 

Στην επανάληψη παρά την κακή μέρα που βρέθηκαν οι Λεοζίνιο και Μανούσος και την απώλεια με σοβαρό τραυματισμό του Γιονάν Γκαρσία, οι Καλλονιάτες βελτιώθηκαν, έφτασαν κοντά στο γκολ κυρίως με τον Περόνε και κέρδισαν σε φρεσκάδα με την είσοδο του Ντος Σάντος που ήταν θετικός. Το τελικό 0-0 ωστόσο, μάλλον τους αφήνει ικανοποιημένους  που στάθηκαν τυχεροί στις ευκαιρίες των Κρητικών. Η Καλλονή ωστόσο δικαίως διαμαρτύρεται για περίπτωση πέναλτι σε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή του ταχύτατου Ντος Σάντος.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, ο Εργοτέλης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, ψάχνοντας το γκολ και πιέζοντας με συνέπεια την άμυνα της Καλλονής, έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του με τον Ρομάνο, που έπειτα από εξαιρτεική ατομική προσπάθεια, πλάσαρε στο δοκάρι του Σιδεράκη. Οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι και πιο απειλητική στα πρώτα 45 λεπτά, με τους Μπαντιμπαγκά και Διαμαντάκο, να δημιουργούν ουκ ολίγα προβλήματα στην άμυνα της Καλλονής. Ένα καλό σουτ του Περόνε λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά και ένα από τα γνωστά επικίνδυνα του Μανούσου λίγο νωρίτερα, ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η ομάδα του Ματζουράκη στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη όμως, η Καλλονή βελτιώθηκε και παρά την απώλεια του Γιονάν Γκαρσία στο 57΄ που έπεσε άτσαλα στο έδαφος και αποχώρησε τραυματίας με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για εξάρθρωση ωμοπλάτης, κράτησε καλύτερη τη μπάλα στο κέντρο χωρίς ωστόσο να βγάζει τη μεγάλη φάση. Η οποία μεγάλη φάση τελικά προήλθε από τακουνάκι εξ΄επαφής του Διαμαντάκου, που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Σιδεράκης στο 69΄.

Στο 76΄ σημειώθηκε η φάση που σηκώνει μεγάλη συζήτηση, όταν ο Ντος Σάντος τσίμπησε τη μπάλα εξερχόμενος από την πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων και ανατράπηκε καθαρά από τον Σαρρή, με τον διαιτητή Μήτσιο να «κλείνει» τα μάτια σε μία ξεκάθαρη παράβαση για πέναλτι και αποβολή. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά, με το Διαμαντάκο να αστοχεί ευνοϊκή θέση στις καθυστερήσεις και επαναφέροντας τις καρδιές των γηπεδούχων ξανά στις θέσεις τους…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey