Ζακουάνι και με τη βούλα!

02/01/2014 - 13:26 Τελευταία τροποποίηση στις 02/01/2014 - 15:44

Zakuani_PeterboroughΤην τέταρτη της μεταγραφική κίνηση για την περίοδο του Ιανουαρίου επισημοποίησε η ΠΑΕ ΑΕΛΚ, προσθέτοντας στο ρόστερ της τον Κογκολέζο αμυντικό Γκαμπριέλ Αμπντάλα Ζακουάνι.

Πρόκειται για 27χρονο στόπερ, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στο δεξί άκρο της άμυνας, με παραστάσεις από την Αγγλία και αρκετές συμμετοχές στις ομάδες όπου αγωνίστηκε. Ο Ζακουάνι ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Λέιτον Όριεντ, με την πρώτη ομάδα της οποίας έπαιξε σε 87 ματς (3 γκολ) στη League Two (2003-2006). Ακολούθησε η μεταγραφή του στη Φούλαμ, χωρίς πάντως να καταφέρει να πραγματοποιήσει ποτέ επίσημο ντεμπούτο με τους "Cottagers".

O Ζακουάνι δόθηκε δανεικός κατά σειρά σε Στόουκ Σίτι (28 ματς) και Πιτερμπόρο (32 ματς, 1 γκολ). Με τους "Posh" μάλιστα κέρδισε την άνοδο από τη League One στην Championship και στο τέλος της σεζόν ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του στο "London Road Stadium". Έμεινε εκεί από το 2009 μέχρι και τον Δεκέμβρη, μετρώντας συνολικά 146 ματς και 4 γκολ, πριν κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και από το μουντό Λονδίνο βρεθεί στην ηλιόλουστη (από εδώ και πέρα) Μυτιλήνη.

Να σημειωθεί ότι ο Ζακουάνι είναι και διεθνής με την Εθνική ομάδα του Κονγκό, έχοντας φορέσει 5 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey