Πάει η ευκαιρία...

16/01/2014 - 19:38

AELK_OFH_0-2_Leandro1Η ΑΕΛΚ ηττήθηκε από τον ΟΦΗ με σκορ 0-2 στη ρεβάνς της Φάσης των "16" για το Κύπελλο Ελλάδας και απώλεσε έτσι μια τεράστια ευκαιρία να περάσει στα προημιτελικά και να γράψει μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία της.

Παρά το υπέρ της 0-1 από το "Γεντί Κουλέ" με το γκολ του Καζάκη, η ΑΕΛΚ παρουσίασε ένα αποκαρδιωτικό πρόσωπο στο ΟΑΚΑ και μοιραία περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Οι παίκτες του ΟΦΗ έδειξαν πως το ήθελαν περισσότερο, πίεσαν ειδικά στο β' ημίχρονο, έφτασαν στο γκολ στο 80ο λεπτό με τον Περογαμβράκη και αφού έστειλαν το ματς στην παράταση, πήραν την πρόκριση με γκολ του Παπάζογλου στο 106ο λεπτό.

Ο Ματζουράκης προτίμησε να κάνει ροτέισον στο Κύπελλο, αφού η ομάδα της Καλλονής έπαιξε τη Δευτέρα με τον Άρη για το πρωτάθλημα και ακολουθεί την Κυριακή ένα ακόμα δύσκολο ματς στα Γιάννενα, ωστόσο ήταν σα να πεταξε λευκή πετσέτα πριν καν την έναρξη του αγώνα. Και παρά το ότι στο πρώτο 45λεπτο οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, στην επανάληψη ήταν θέμα χρόνου να πετύχει γκολ ο ΟΦΗ, έχοντας κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Σα Πίντο άλλαξε τη ροή του αγώνα με την είσοδο του Ροβίθη, ενώ η έμπνευση του Ματζουράκη να περάσει τον Ευαγγελιδάκη στο ίδιο χρονικά σημείο δεν απέδωσε. Στην παράταση, ο "Ρουμάνος" αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τον Μαρσέλο, αντικαθιστώντας τον νεαρό Λημνιό, ωστόσο ήταν πολύ αργά, αφού το πάθος των Κρητικών ξεχείλιζε για τη νίκη πρόκριση. Απόδειξη αυτού και η ένταση που προκλήθηκε μετά την επίτευξη του 0-2, όταν ο Πορτογάλος προπονητής του ΟΦΗ πανηγύρισε έξαλλα μπροστά από τον πάγκο της ΑΕΛΚ, έχοντας ένα... διάλογο με τον Ματζουράκη, προκαλώντας την έκρηξη των ανθρώπων της ΑΕΛΚ, οι αντιδράσεις των οποίων πάντως ήταν υπερβολικές, απέναντι σε έναν εκ των κορυφαίων ευρωπαίων ποδοσφαιριστών που ανέδειξε ποτέ το πορτογαλικό ποδόσφαιρο.

Το τελικό 0-2 βρήκε πάντως τους λιγοστούς φίλους των δύο ομάδων που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ να παραδίδουν ποδοσφαιρικό πολιτισμό, ανταλάσσοντας κασκόλ και βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες στο αχανές Ολυμπιακό Στάδιο, όπου και οι δύο ήταν... φιλοξενούμενοι.

Συνθέσεις

ΑΕΛ Καλλονής (Ματζουράκης): Σιδεράκης, Λεάντρο, Βαλιός, Ζακουανί, Ποντάνι, Φαρία, Κεϊτά, Γιουκάρης (67' Ευαγγελιδάκης, 91' Μαρσέλο), Γάλας (85' Καζάκης), Φουρλάνος, Νιαμπούγιου

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Στάθης, Δαμιανάκης, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Βερόν (74' Μπανούσης), Μακρής, Ζε Εντουάρντο, Όγιος (62' Ροβίθης), Παπάζογλου, Περογαμβράκης (106' Κάλαϊτζιτς)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey