Ευκαιρία να τελειώσει τη... ζώνη!

24/01/2014 - 12:43

AELK_panigyriko_2013-14_ApollonasΣτην Καλλονή, η βραδιά στους Ζωσιμάδες, άναψε ξανά την φλόγα του ενθουσιασμού και μάλιστα την καταλληλότερη χρονική στιγμή, με τον αυριανό αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα, να αποτελεί πια μία πρώτης τάξης ευκαιρία να αφήσει με νίκη πίσω της τα φαντάσματα της διακεκαυμένης ζώνης.

Η ψυχολογία βρίσκεται στα ύψη, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως ο Γιάννης Ματζουράκης δεν έχει φροντίσει να προσγειώσει τους παίκτες του ενόψει Απόλλωνα.

Ενός Απόλλωνα που μπορεί να έχασε την περασμένη αγωνιστική από τον Αστέρα Τρίπολης στη Ριζούπολη, όμως οι δύο ήττες του σε επτά παιχνίδια και αυτές από τον Ολυμπιακό και τον Αστέρα, αποτυπώνουν ξεκάθαρα πως η ΑΕΛΚ θα αντιμετωπίσει αύριο στο ΟΑΚΑ μία εντελώς διαφορετική ομάδα από εκείνη που συνέτριψε με 1-3 στον πρώτο γύρο.  

Η ηρεμία που επήλθε στο στρατόπεδο της Καλλονής από τις μεγάλες νίκες κόντρα σε Άρη και Γιάννενα, έχει μετατραπεί πια και σε αυτοπεποίθηση, η οποία ενισχύεται και από το γεγονός ότι στο πρόγραμμα της ομάδας μπήκαν μέσα στην εβδομάδα και οι νεοαποκτηθέντες Καλτσάς και Γιορέντε, οι οποίοι μάλιστα συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή.

Φεύγει ο Σιδεράκης;

Αντίθετα από το «Ρουμάνο» δεν υπολογίζεται ο Λεάντρο που έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού που αποκόμισε από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Κύπελλο και δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως, αλλά και ο Γιάννης Σιδεράκης που φαίνεται πως βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Καλλονής. Κι αυτό σημειώνεται από την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, που τον φέρουν ως έτοιμο να μεταγραφεί αλλού, αν και προς το παρόν επίσημα για την Καλλονή, ο ικανός τερματοφύλακας αποκλείστηκε από την αποστολή λόγω ίωσης.

Οι 19 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Ματζουράκης για την αυριανή αποστολή είναι: Μάππας, Ντάμπος, Βαλιός, Κειτά, Ζακουανί, Νιαμπούγιου, Φουρλάνος, Λεοζίνιο, Μαρσέλο, Ποντάνι, Χογκ, Φαρία, Περόνε, Αναστασιάδης, Χωριανόπουλος, Καζάκης, Μανούσος, Γιορέντε και Καλτσάς.

Από εκεί και έπειτα η πιθανή 11άδα του «Ρουμάνου» είναι: Κάτω από τα δοκάρια ο Χογκ, αριστερά στην άμυνα ο Ποντάνι, δεξιά ο Χωριανόπουλος και αμυντικό δίδυμο οι Ζακουανί-Αναστασιάδης. Κεϊτά και Μαρσέλο παραμένουν ακλόνητοι στα αμυντικά χαφ με τον Λεοζίνιο σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στην κορυφή της επίθεσης ο Περόνε που σκόραρε στα Γιάννενα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να ηγηθεί εκ νέου με τους Μανούσο και Νιαμπουγιού στα άκρα. Έχει ενδιαφέρον ωστόσο το αν θα πάρουν χρόνο συμμετοχής οι «νέοι» Γιορέντε και Καλτσάς, κατά πάσα πιθανότητα στην πορεία του παιχνιδιού.

Apollon_AELK_PeroneΑτομικό οι Μίνγκας - Αργυρόπουλος

Στην αντίπερα όχθη, οριστικά χωρίς τον Ντένις Σόουζα καταστρώνει τα σχέδιά του εν όψει ΟΑΚΑ ο Λόρι Σάντσες. Κι αυτό καθώς ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα, ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση της Τετάρτης υπέστη τελικά σημαντική ζημιά, σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr, και συγκεκριμένα θλάση στον προσαγωγό. Έτσι, με δεδομένη και την απουσία του Αλβάρεζ λόγω καρτών, επισπεύστηκε η επάνοδος του Γρηγόρη Παπαζαχαρία…

Ο 29χρονος στόπερ, που προέρχεται από βαρύ διάστρεμμα, ελέω ανάγκης «επιστρατεύτηκε» και επέστρεψε γρηγορότερα σε κανονικούς ρυθμούς προετοιμασίας, βγάζοντας χωρίς προβλήματα ολόκληρη την προπόνηση της Πέμπτης. Ως εκ τούτου, ο Παπαζαχαρίας πλέον υπολογίζεται ως η βασική επιλογή για να φορέσει φανέλα βασικού στο κέντρο της οπισθοφυλακής δίπλα στον Γιώργο Δεληζήση.

Από εκεί και πέρα, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν τόσο ο Χρήστος Μίνγκας όσο και ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος, κυρίως για προληπτικούς λόγους, αφού η κατάστασή τους δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey