Έπαιξε ελαφρά τη... καρδία!

25/01/2014 - 16:54 Τελευταία τροποποίηση στις 25/01/2014 - 17:59

AELK_Apollon_Perone_0-0Απώλεια βαθμών για την ΑΕΛΚ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης για την 21η Αγωνιστική της Super League, σε ένα ματς όπου οι Καλλονιάτες δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το "δώρο" του διαιτητή Ηλία Σπάθα, που απέβαλλε από το 13ο λεπτό τον Δεληζήση για σπρώξιμο εκτός φάσης πάνω στον Πολ Κειτά.

Παρά το αριθμητικό της πλεονέκτημα, η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και μοιραία περιορίστηκε στο ισόπαλο 0-0 απέναντι σε έναν αντίπαλο, που παρουσιάστηκε ιδιαίτερα σκληροτράχηλος και είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στην αναμέτρηση, ακόμα και για να "κλέψει" το τρίποντο της νίκης.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, όπου βρέθηκαν και περίπου 200 οπαδοί τους, κερδίζοντας τη μάχη της εξέδρας από τους φιλότιμους φιλάθλους της ΑΕΛΚ, που στήριξαν κι εκείνοι με τη σειρά τους με όποιο τρόπο μπορούσαν την ομάδα του Λεκανοπεδίου σε ακόμα ένα ματς στην Αθήνα. Ωστόσο, μόλις στο 13ο λεπτό, σε μια ανύποπτη φάση, οι ισορροπίες άλλαξαν αφού ο Ηλίας Σπάθας θεώρησε πως ο Δεληζήσης χτύπησε τον Κειτά εκτός φάσης, την ώρα που οι δύο παίκτες προσπαθούσαν να πάρουν θέση μέσα στην περιοχή, έπειτα από κερδισμένο κόρνερ του Απόλλωνα, με αποτέλεσμα να τον αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα.

AELK_Apollon_Perone2_0-0Οι παίκτες της ΑΕΛΚ δεν είχαν καθαρό μυαλό επιθετικά και αυτό έκανε έξαλλο τον Γιάννη Ματζουράκη σε πολλές περιπτώσεις, βλέποντας την ίδια στιγμή τον Απόλλωνα να απειλεί με τον Φαρινόλα (14') και με τον Τσοκάνη (30'). Η πρώτη απειλητική επίσκεψη των Καλλονιατών στα καρέ του Τζόρβα ήρθε στο 38ο λεπτό, όταν ο Μανούσος σούταρε με το αριστερό και ο διεθνής γκολκίπερ απέκρουσε ενστικτωδώς. Η ΑΕΛΚ ανέβασε την απόδοσή της στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και έχασε μια ακόμα ευκαιρία σε σουτ του Νιαμπούγιου (41').

Με τη συμπλήρωση 45 λεπτών, ο Απόλλωνας ζήτησε πέναλτι σε επαφή του Παντελιάδη με τον Νιαμπούγιου, όμως ο Γάλλος επιθετικός είχε βρει καθαρά την μπάλα σε πρώτο χρόνο, με το απλωμένο του πόδι πάντως να παρεμποδίζει τον μεσοεπιθετικό του Απόλλωνα, όταν εκείνος προσπάθησε να πάρει ξανά την κατοχή της μπάλας.

Στην επανάληψη, ο Απόλλων έφτασε με την επανέναρξη πολύ κοντά στο γκολ μετά από επέλαση του Φαρινόλα, που σούταρε δυνατά με την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι του Άντριου Χογκ. Ο Ματζουράκης ανακάτεψε την τράπουλα μετά το 65ο λεπτό, περνώντας στο γήπεδο αρχικά τον Καζάκη και εν συνεχεία (71') τον νεοαποκτηθέντα  Ραούλ Γιορέντε, που ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και έδωσε νέα πνοή δημιουργικά στην ΑΕΛΚ. Μια κεφαλιά του Ζακουανί (65'), ένα σουτ του Μανούσου (76') κι ακόμα ένα του Νιαμπούγιου (78') δε βρήκαν στόχο, για να απαντήσει ο Απόλλων με κεφαλιά του Πετρόπουλου (79') που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Το ισόπαλο 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ηλία Σπάθα, που βρήκε τους παίκτες του Απόλλωνα να πανηγυρίζουν για το βαθμό της ισοπαλίας παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα για σχεδόν ολόκληρο το ματς και εκείνους της ΑΕΛΚ να αποχωρούν με σκυμμένο το κεφάλι, γνωρίζοντας πως απώλεσαν τεράστια ευκαιρία για να αποσπαστούν για τα καλά από την επικίνδυνη ζώνη.

Συνθέσεις

ΑΕΛ Καλλονής (Ματζουράκης): Χογκ, Χωριανόπουλος (83' Καλτσάς), Ζακουανί, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Μαρσέλο (71' Γιορέντε), Κεϊτά, Μανούσος, Λεοζίνιο, Νιαμπούγιου, Περόνε (66' Καζάκης)

Απόλλων Σμύρνης (Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Παπαζαχαρίας, Δεληζήσης, Κανακούδης, Παντελιάδης, Τσοκάνης, Μίνγκας (92' Καμαρά), Λουσέρο (79' Τσιλιγκίρης), Φαρινόλα (72' Πετρόπουλος), Ντάλμπεργκ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey