Big... Ben στην Καλογρέζα!

10/03/2014 - 20:36

AELK_Veroia_0-3Η Βέροια αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια του αγώνα κόντρα στην ΑΕΛΚ στο "παγωμένο" ΟΑΚΑ, φεύγοντας με το θριαμβευτικό 0-3 από την Καλογρέζα με προσωπικό σόου του Μοχάμεντ Μπεν, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ.

Η ΑΕΛΚ άφησε το καλό της πρόσωπο στον αγώνα με τον Παναιτωλικό και μετά το μέτριο ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, υποχρεώθηκε άν και πάνοπλη αγωνιστικά σε μια ακόμα βαριά ήττα, αυτή τη φορά εντός έδρας. Η "Βασίλισσα του Βορρά" πήρε το... αίμα της πίσω για το 0-3 του Α' Γύρου και με ένα δικό της 0-3 στο ΟΑΚΑ, ανέβηκε ξανά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού αυξάνοντας στα τέσσερα ματς το αήττητο σερί της.

Η ομάδα της Καλλονής είχε τρεξίματα, αλλά έμοιαζε εγκλωβισμένη σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου από το δίδυμο των χαφ των φιλοξενούμενων. Οι Βεργώνης και Όστοιτς έκαναν πολλή δουλειά στη μεσαία γραμμή και όποτε η Βέροια έβγαινε στην κόντρα ήταν επικίνδυνη. Παρά το ισορροπημένο πρώτο μισάωρο, οι δύο ομάδες δεν πήγαν με το 0-0 στην ανάπαυλα, αφού στο 43' ένα τραγικό λάθος του Κειτά, έδωσε τη δυνατότητα στον Μπεν να μπει μέσα στην περιοχή, αδειάζοντας τον Ζακουανί και με σουτ να γράψει το 0-1.

AELK_Veroia_0-3_PeroneΣτην επανάληψη οι ισορροπίες όμως άλλαξαν. Στο 52' ο Μανούσος ανατράπηκε εκτός περιοχής από τον Σισοκό, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι Καλλονιάτες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, αλλά το σουτ του Λεοζίνιο στο 54' σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Ματζουράκης άλλαζε συνεχώς σχήματα στον αγωνιστικό χώρο, άργησε όμως να "φρεσκάρει" την ομάδα του και όσο η ώρα περνούσε τόσο η Βέροια πίστευε στη νίκη.

Παρά τις ευκαιρίες τω Λεοζίνιο και Περόνε, ο Μπεν ήταν αυτός που έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 82', με τον Χογκ να τον ανατρέπει μέσα στην περιοχή. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος, σκοράροντας το 0-2 και "κλειδώνοντας" τη νίκη για τη Βέροια. Οι φιλοξενούμενοι όμως, παρά το ότι έπαιζαν με 10 παίκτες, κυνήγησαν και τρίτο γκολ. Και το πέτυχαν στο 85' με δράστη και πάλι τον Μπεν, που σημείωσε χατ τρικ και έφτασε τα 13 γκολ στη φετινή Super League. H ΑΕΛΚ είχε αποσυντονιστεί και λίγο έλειψε να δεχθεί και τέταρτο γκολ, όμως ο Χογκ στις καθυστερήσεις νίκησε τον Τραπ σε τετ α τετ.

Με τη νίκη της αυτή η Βέροια έφτασε τους 27 πόντους, ενώ η ΑΕΛΚ έμεινε στους 33 και πλέον θέλει αποτέλεσμα μέσα στα Χανιά επί του Πλατανιά για να μην αγχωθεί ξανά με την υπόθεση παραμονή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με το 0-3 της Βέροιας ουσιαστικά πήγε στράφι το 0-3 της ΑΕΛΚ στον Α' Γύρο επί της "Βασίλισσας του Βορρά", αφού αν τυχόν οι δύο ομάδες βρεθούν ισόβαθμες σε θέσεις υποβιβασμού (σενάριο που συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες) τότε βάσει προκήρυξης θα πρέπει να διεξαχθεί έξτρα αγώνας μπαράζ.

Συνθέσεις

ΑΕΛ Καλλονής (Μάτζουράκης): Χογκ, Γιορέντε, Ζακουάνι, Αναστασιάδης, Ποντάνι (83' Καζάκης), Μαρσέλο, Κεϊτά (88' Χωριανόπουλος), Μανούσος, Λεοζίνιο, Γκαρσία, Περόνε

Βέροια (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Σιόντης, Σισοκό, Όστοιτς, Βέρτζος, Αμαραντίδης, Τραπ (56' Γκονσάλβες), Βεργώνης, Καλτσάς, Μπαργκάν (83' Παυλίδης), Μπεν (87' Μπάρμπας)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey