Ο Δημήτρης Τάκας στο ιατρικό τιμ!

07/07/2014 - 11:36

takasΗ Καλλονή μονοπωλεί το ενδιαφέρον εν μέσω καλοκαιριού λόγω των αξιοσημείωτων μεταγραφών της που στόχο έχουν να την ανεβάσουν σε αγωνιστικό επίπεδο και την περασμένη Παρασκευή ανακοίνωσε ίσως μία από τις πλέον σημαντικές της κινήσεις, εξασφαλίζοντας τη συνεργασία της με έναν εκ των κορυφαίων φυσιοθεραπευτών στη Λέσβο, τον αγαπητό και γνώριμο από την πολυετή στο παρελθόν θητεία του στον Αιολικό, Δημήτρη Τάκα.

Ενδεικτική της αναγνώρισης της αξίας του Δημήτρη Τάκα, είναι η μακροσκελής ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, που ενημερώνει την έναρξη της συνεργασίας της μαζί του, παρουσιάζοντας το πλούσιο βιογραφικό του.

«Ο Δημήτρης Τάκας γεννήθηκε στις Βρυξέλλες το 1958 από Μυτιληνιούς γονείς με καταγωγή από την Μόρια Λέσβου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών το 1982 με εξειδίκευση στον τομέα της Αθλητικής τραυματολογίας και αποκατάστασης.

Ανήκει στην πρώτη γενιά των φυσικοθεραπευτών που δραστηριοποιηθήκαν επαγγελματικά στη Λέσβο και από το 1982 διατηρεί πλήρως εξοπλισμένο φυσιοθεραπευτήριο στη Μυτιλήνη. Είναι ο πρώτος εξειδικευμένος στον τομέα της αθλητικής αποκατάστασης που προσλήφθηκε στον Αιολικό της Β Εθνικής. Από το 2012 είναι πρόεδρος του Π.Τ. Λέσβου, Χίου και Σάμου του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Μέσω της δουλειάς του προσέφερε τα μέγιστα στον Λεσβιακό αθλητισμό με αποκορύφωμα την πολυετή συνεργασία του με τους Κώστα Κεντέρη, Αγγελική Τσιολακούδη και Κώστα Γκατσιούδη. Ως συνεργαζόμενος με τον ΣΕΓΑΣ συμμετείχε σε πολλούς επίσημους αγώνες της ομοσπονδίας:
• 1991 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Εφήβων - Νεανίδων
• 1992 Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Έφηβων – Νεανίδων (Σεούλ)
• 1997 Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Ανδρών – Γυναικών (Αθήνα)

Συνεργάστηκε με πολλούς Έλληνες και Ελληνίδες πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες του στίβου όπως η Νίκη Μπακογιάννη στο πλαίσιο της Ολυμπιακής προετοιμασίας 1996 Ολυμπιακή προετοιμασία) είτε για την αποκατάσταση τραυματισμών. Είναι ενδεικτικό ότι από την Ελληνική ομάδα στίβου που συμμετείχε το 2004 στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθηνάς το 30% των αθλητών τελούσε υπό την επίβλεψη του φυσιοθεραπευτή Δημήτρη Τάκα.
Έχει στο ενεργητικό του πολλές συμμετοχές σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό συχνά ως ομιλητής αλλά και ως σύνεδρος.

Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά τον Πανταζή (Άκης), πτυχιούχο διατροφολόγο–διαιτολόγο με Master (Med Sci) στην διατροφή Αθλητών και υποψήφιο Διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Γλασκώβης και τον Θεόδωρο τελειόφοιτο της σχολής Φυσικοθεραπείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Λευκωσίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey