Κατέθεσε ένσταση η Ολυμπιάδα Μήθυμνας

10/03/2011 - 19:33 Τελευταία τροποποίηση στις 10/03/2011 - 19:57

Την ένστασή της κατά της απόφασης μηδενισμού της ομάδας τους στο δεύτερο ημιτελικό με τον Παλλεσβιακό και κατ΄ επέκταση του αποκλεισμού του, άνευ αγώνος από τον τελικό του πρωταθλήματος, κατέθεσε στην Τοπική Επιτροπή Καλαθόσφαιρας, η διοίκηση της «Καραντώνης» Ολυμπιάδας Μήθυμνας.

Ο δεύτερος ημιτελικός κόντρα στον Παλλεσβιακό στο Μόλυβο, δεν έγινε ποτέ καθώς πριν την έναρξη του αγώνα διαπιστώθηκε ανεπάρκεια στο φωτισμό του γηπέδου και στο φύλλο αγώνα που συντάχθηκε στη συνέχεια, ο αγώνας κατακυρώθηκε υπέρ του Παλλεσβιακού, όπως δηλαδή προβλέπει ο κανονισμός αναγνωρίζοντας ευθύνη για την κατάσταση του γηπέδου, στην γηπεδούχο ομάδα.

Η διοίκηση της Ολυμπιάδας Μήθυμνας με την ένστασή της θεωρεί πως η Τοπική Επιτροπή Καλαθόσφαιρας θα μπορούσε πριν προχωρήσει στη μηδενισμό της ομάδας να λάβει υπόψη της τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στο γήπεδο του δημοτικού γηπέδου μπάσκετ του Μολύβου, ότι ήταν δεδομένα και διαπιστωμένα πριν από το παιχνίδι, με την ευθύνη να βαραίνει τη δημοτική αρχή.

Επιπλέον υποστηρίζει πως η Επιτροπή δεν έλαβε υπόψη της την προσπάθεια για συνεννόηση με το αντίπαλο σωματείο (Παλλεσβιακό) για την αναβολή του αγώνα σε επόμενη ημέρα, παραθέτοντας το… δεδικασμένο με την αντίστοιχη αναβολή του αγώνα Αρίων-Αιολικού, λόγω της ταυτόχρονης εκείνη την ημέρα τηλεοπτικής μετάδοσης του ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.

Η υπερασπιστική γραμμή της Ολυμπιάδας, έχει σαν βάση το ότι τα προβλήματα του γηπέδου βαραίνουν τη δημοτική αρχή, αναφέροντας μέσα στην επιχειρηματολογία της ένστασης πως το έργο της κατασκευής του γηπέδου ακόμη δεν έχει παραληφθεί επίσημα. Επιπλέον αναφέρει πως την ώρα του αγώνα αλλά και πριν, στο γήπεδο επικρατούσαν πολικές θερμοκρασίες και πολύ υγρασία που συνέβαλλε στο πρόβλημα με τον φωτισμό.

«Έτσι διώχνουμε τη νεολαία…»
«Αποφάσεις όπως αυτές δεν προάγουν σε καμία περίπτωση την προβολή της καλαθοσφαίρισης στη Λέσβο…», γράφει στην επιστολή της προς την Τοπική Επιτροπή, η διοίκηση της Ολυμπιάδας Μήθυμνας. "Τα παιδιά των χωριών βρίσκουν διέξοδο στον αθλητισμό ιδίως στο Μόλυβο που κατάφερε να συγκεντρώσει πολλά νέα παιδιά στο άθλημα, με συνέπεια, αθλητικό πνεύμα και προσπάθεια στις συνεχείς προπονήσεις. Το τμήμα της καλαθοσφαίρισης αποτελεί πόλο έλξης για τους νέους απ΄όλο το βόρειο νησί και σε καμία περίπτωση η εξοντωτική αυτή ποινή της Τοπικής Επιτροπής δε συμβάλλει στην προώθηση της καλαθοσφαίρισης σε περιοχές εκτός Μυτιλήνης, που αποτελεί και σημαντική επιδίωξη και ίσως σκοπός ύπαρξης της Τ.Ε στη Λέσβο…».

Στην ένσταση να σημειώσουμε πως η Ολυμπιάδα κάνει αναφορά και στην μέχρι σήμερα συμπεριφορά και… πρότερο έντιμο βίο της ομάδας της, θυμίζοντας πως στην προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, δεν προχώρησε στην ένσταση όταν της ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί ο εξ αναβολής αγώνας με τον Παλλεσβιακό σε εμβόλιμη αγωνιστική, γεγονός που εξυπηρετούσε το συμφέρον και την επιθυμία της αντιπάλου ομάδας.

Η Τοπική Επιτροπή αναμένεται να λάβει υπόψη της την ένσταση της Ολυμπιάδας και αναμένεται με ενδιαφέρον η τελική της απόφαση. Με τα σημερινά δεδομένα πάντως στον τελικό θα αγωνιστούν ο Αρίονας με τον Παλλεσβιακό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey