Επίσημη διαμαρτυρία Αρισβαίου Καλλονής

13/02/2014 - 13:49 Τελευταία τροποποίηση στις 13/02/2014 - 14:34

arisvaioslogoΈκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε την Τρίτη το διοικητικό συμβούλιο του Αρισβαίου Καλλονής, συζητώντας το θέμα που προέκυψε με το φραστικό επεισόδιο στη λήξη της αναμέτρησης κόντρα στον Παλλεσβιακό (33-86), ανάμεσα στο διαιτητή και τον πάγκο των γηπεδούχων.

Στην ανακοίνωση του Αρισβαίου επισημαίνεται χαρακτηρτιστικά: "Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν (σ.σ τη συνεδρίαση) ήταν και το επεισόδιο που σημειώθηκε κατά τη λήξη του αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ του Αρισβαίου και του Παλλεσβιακού το Σάββατο 8/2/2014. Συγκεκριμένα ο διαιτητής του αγώνα αναφέρθηκε απαξιωτικά απέναντι στους παίκτες της ομάδας, παρόντων και παικτών από την νεανική ομάδα. Το γεγονός εξέπληξε τους παρόντες παίκτες και προπονητές, αλλά και τους άλλους διαιτητές. Λόγω της ψυχραιμίας και σοβαρότητας που επέδειξαν -όπως πάντα άλλωστε οι παίκτες μας- αποσοβήθηκαν τα χειρότερα. Μάρτυρες του συμβάντος υπάρχουν πολλοί.

Ο ΑΟ ΑΡΙΣΒΑΙΟΣ είναι ένα από τα ιστορικά σωματεία του νησιού μας. Συμμετέχουμε ανελλιπώς σε όλες τις διοργανώσεις, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, και προσπαθούμε να κρατάμε ζωντανό τον κλασσικό αθλητισμό και την καλαθοσφαίριση στην περιοχή μας, προσπαθώντας να κρατάμε αξίες, ιδανικά και την ευγενή άμιλλα ψηλά στις προτεραιότητες μας, και να τις μεταδίδουμε στα 100 περίπου παιδιά που γυμνάζονται μαζί μας. Δυστυχώς έχουμε γίνει πολλές φορές μάρτυρες αδικιών όχι πάντα ακούσιων αλλά πάντα με αξιοπρέπεια συνεχίζαμε. Αυτό όμως που συνέβη στην προκειμένη περίπτωση, δεν έχει προηγούμενο πανελλαδικά. Σε ένα παιχνίδι που η ανωτερότητα του αντιπάλου ήταν δεδομένη και η νίκη τους πανάξια, σε ένα παιχνίδι ήσυχο, ο λειτουργός του αγώνα και του αθλήματος κατ' επέκταση, αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο στους παίκτες μας.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο διαιτητής είναι ο προστάτης του παιχνιδιού, που ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες καλείται να διαφυλάσσει την ηρεμία και να προάγει με την ακεραιότητα και την συμπεριφορά του τον αθλητισμό και το καλώς αγωνίζεσθαι. Γιατί ο αθλητισμός είναι μέρος της παιδείας που καλούμαστε να υπηρετούμε και να μεταφέρουμε στα παιδιά μας. Δυστυχώς ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν έδειξε να έχει το ελάχιστο ίχνος παιδείας και ντρόπιασε τους συναδέλφους του αλλά και το άθλημα γενικότερα.

Επειδή θεωρούμε ότι το περιστατικό είναι αρκετά σοβαρό, για αυτό και εκδίδουμε αυτή την ανακοίνωση. Δεν είναι βαθμολογικό θέμα, ούτε προϊόν αντιπαράθεσης με τους αντιπάλους μας. Είναι όμως θέμα ηθικής και για αυτό το αντιμετωπίζουμε με την πρέπουσα σοβαρότητα. Απαιτούμε την προβλεπόμενη τιμωρία από την διοργανώτρια αρχή, αλλιώς θα ήμαστε στη δυσάρεστη θέση να αποχωρήσουμε από το πρωτάθλημα, διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπεια μας."

Το "SL" επικοινώνησε με την Τοπική Επιτροπή ΕΟΚ Λέσβου ζητώντας διευκρινήσεις επί του συμβάντος, ωστόσο από τη στιγμή που το φύλλο αγώνα έκλεισε στη λήξη του παιχνιδιού, οι άνθρωποί της μας παρέπεμψαν στο Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Λέσβου, του οποίου η πειθαρχική επιτροπή θα αποφασίσει για το συγκεκριμένο περιστατικό με τον διαιτητή του αγώνα Παναγιώτη Σωτηρχέλλη. Σύμφωνα με πληροφορίες του "SL", το πιθανότερο είναι να τεθεί εκτός ορισμών για τις επόμενες μία ή δύο αγωνιστικές.

Σημείωση "SL": Σε κάθε περίπτωση, είναι αδικαιολόγητο να συμβαίνουν τέτοιου είδους καταστάσεις σε ένα ερασιτεχνικό, τοπικό πρωτάθλημα, όπου οι περισσότεροι αθλητές, προπονητές, παράγοντες ή διαιτητές είναι χρόνια γνώριμοι εντός και εκτός γηπέδων. Είναι σαφές πως ο διαιτητής δεν είχε κανένα λόγο να ανοίξει διάλογο με τον πάγκο της μίας ή της άλλης ομάδας, σεβόμενος αφ' ενός το ρόλο του, αφ' ετέρου τον ιδρώτα και την ένταση των αγωνιζομένων. Παράλληλα όμως, και ο κάθε παίκτης οφείλει να σέβεται τις αποφάσεις των διαιτητών, ακόμα κι αν τις θεωρεί άδικες, βοηθώντας στην ομαλή συνέχιση διεξαγωγής ενός αγώνα. Έτσι παίζεται το μπάσκετ σε όλο τον κόσμο. Δε χρειάζεται να γίνουμε μάρτυρες άλλων σκηνών, για να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι τα ομαδικά αθλήματα παίζονται σε ερασιτεχνικό επίπεδο πρωτίστως για τη χαρά του παιχνιδιού, ειδικότερα σε αγώνες χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey