Ρεσιτάλ διαιτησίας και ήττα για τον Θησέα

15/03/2022 - 10:42 Τελευταία τροποποίηση στις 15/03/2022 - 11:22

Στον πιο κομβικό αγώνα της χρονιάς για την παραμονή στην κατηγορία την Κυριακή στο Κλειστό της Νεάπολης, ο Θησέας ηττήθηκε με 15 πόντους από τον Πανιώνιο, με την διαιτησία να κάνει για ακόμη μια φορά "θαύματα".

Ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και σε συνδυασμό με την αστοχία των γηπεδούχων αλλά και τα "φαλτσοσφυρίγματα" κατάφερε να προηγηθεί με 10 πόντους στο 1ο δεκάλεπτο.

Στο 2ο δεκάλεπτο η ομάδα της Παναγιούδας κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να κλείσει το ημίχρονο με 2 πόντους διαφορά υπέρ του Πανιωνίου. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την γηπεδούχο ομάδα και δεν μπόρεσε να φύγει με το πολυπόθητο ροζ φύλλο που θα την έφερνε πολύ κοντά στην σωτηρία. Τώρα πλέον χρειάζεται 3 νίκες στα 4 εναπομείναντα παιχνίδια κάτι το οποίο κρίνεται πολύ δύσκολο.

Οι άνθρωποι του Θησέα "βράζουν" για άλλη μια φορά με τη διαιτησία που στα πιο κρίσιμα σημεία του αγώνα ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Σε επικοινωνία του "SL" με τον Στρατή Αλμπάνη αναφέρει:

"Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι "τελικό" για εμάς μέσα στην έδρα μας που θα μας έφερνε πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου μας που είναι η παραμονή. Δυστυχώς για ακόμη ένα παιχνίδι γίναμε θεατές σε έναν αγώνα με προκαθορισμένο αποτέλεσμα, δεν θεωρώ ότι είναι τυχαίο γεγονός και οφείλετε απλά σε κακή μέρα των διαιτητών, άλλωστε φρόντισαν από την ημέρα των ορισμών να μας δείξουν τις προθέσεις τους, αφού ο πρώτος ορισμός είχε διαιτητή από την ΕΣΚΑΝΑ, ένωση στην οποία ανήκει ο Πανιώνιος και άλλαξε μετά από αίτημα μας.

Ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση είχαμε και στον αγώνα με την ίδια ομάδα εκτός έδρας με μόνη διαφορά ότι οι διαιτητές τότε έκριναν το παιχνίδι στα τελευταία 5 λεπτά ενώ την Κυριακή από το πρώτο σφύριγμα τους έδειξαν τις προθέσεις τους και τόνισαν με κάθε τρόπο ότι θα κάνουν την δουλειά για την οποία και ήρθαν στο νησί ότι και να γίνει. Το βίντεο του αγώνα είναι διαθέσιμο στον οποιοδήποτε και "αμοντάριστο" για να φανεί όλο το εύρος της ντροπής.

Λυπάμαι πολύ που αξιολογούνται τέτοιοι διαιτητές που μόνο κακό κάνουν στο άθλημα, λυπάμαι πολύ που ενοχλεί κάποιους τόσο πολύ η επαρχία και νομίζουν ότι μπάσκετ είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονική ή τέλος πάντων όπου μπορούν να πάνε με το αυτοκίνητο τους. Ελπίζω και εύχομαι η νέα διοίκηση της ΕΟΚ να μπορέσει να εξαλείψει αυτά τα φαινόμενα και να καταλάβουν όλοι ότι το μπάσκετ έχει ανάγκη ολόκληρη την Ελλάδα."

Το φύλλο αγώνα:

ΘΗΣΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 43-58

7-17, 12-4, 8-19, 16-18

Θησέας Παναγιούδας (Αλμπάνης): Μουμτζή 4, Ξένου, Κωστάκη, Νάκη 12(3) Θωμόγλου 9(1), Κότσι, Δήμου 3, Κουγιουμτζη, Καρακλά, Αλασχκάρ 7, Ταμπάκου 9, Κριτσεπη, Παυλή

Πανιώνιος ΓΣ (Δενδρινός Α): Κριτσιδημα 19(2), Πλωτά 7, Μαχλά 8(1), Παντοπουλου 9(1), Χαλκιά, Καμπισιουλη 1, Καντζιαν 5(1), Παπάζογλου 7, Μπιλλξ 2, Ανδρονικιδου

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey