Εύλογες απορίες από την Παναγιούδα

15/04/2015 - 10:43 Τελευταία τροποποίηση στις 15/04/2015 - 13:25

Με επιστολή του προς το Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό, ο Πρόεδρος του Θησέα Παναγιούδας κ. Ευάγγελος Βιόλατζης επαναφέρει το κρίσιμο ζήτημα της έλλειψης σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων στη Λέσβο, που το τελευταίο διάστημα επικεντρώνεται μόνο στο ποδόσφαιρο, αγνοώντας επιδεικτικα τις ανάγκες αθλημάτων σάλας.

Στο κείμενο που δόθηκε και στη δημοσιότητα με πρωτοβουλία του Θησέα Παναγιούδας, μνημονεύονται οι τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όπου έγινε λόγος για τα ποδοσφαιρικά γήπεδα Λουτρών, Μεσοτόπου και Παμφίλων. Παράλληλα, επισημαίνεται η πρόταση που έχει καταθέσει από το 2010 ο Θησέας για την κατασκευή ενός γηπέδου μπάσκετ στην Παναγιούδα, στον υπάρχοντα χώρο, με τέντα και σιδηροκατασκευή, που θα έλυνε πολλά προβλήματα για τους συλλόγους της περιοχής.

Αναλυτικά, η επιστολή:

"Κύριοι,

Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή την συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της Λέσβου, που αφορούσε τα αθλητικά έργα στον Δήμο. Στην συζήτηση δόθηκε μεγάλη έμφαση στα γήπεδα ποδοσφαίρου, και ΜΟΝΟ,που θα πρέπει να γίνουν στον Δήμο μας, και φυσικά με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Εύλογα όμως, σαν Πρόεδρος ενός Δημοτικού Διαμερίσματος που έχει δύο συλλόγους (ΘΗΣΕΑΣ και ΕΛΠΙΔΕΣ Παναγιούδας), -που καλλιεργούν το άθλημα της Καλαθόσφαιρας, με 150 ενεργούς αθλητές και αθλήτριες, -εκ των οποίων, o Θησέας Παναγιούδας αναδείχθηκε το 2010 το καλύτερο σωματείο στην ανάπτυξη του μπάσκετ εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, βραβευόμενος από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης- που αναγκάζονται να προπονούνται σε συνθήκες δύσκολες από τις καιρικές συνθήκες, μου γεννάται η απορία:

Είναι τόσο ανέφικτο, να δρομολογηθεί η στέγαση με σιδηροκατασκευή και τέντα, του ήδη υπάρχοντος Γηπέδου Μπάσκετ του χωριού μας; Εδώ και πέντε χρόνια έχουμε επανειλειμέννα υποβάλλει σχετικό αίτημα, αλλά ακόμα καμία απάντηση.

Τα γήπεδα ποδοσφαίρου με χόρτο πολλαπλασιάζονται, ενώ ο μοναδικός χώρος για την καλαθόσφαιρα, παραμένει ένας και μοναδικός από το 1992, το κλειστό της Νεαπόλεως!

Είμαι πεπεισμένος ότι ο Δήμαρχος Λέσβου, θα καταλάβει την αναγκαιότητα του έργου, ώστε το άθλημα της καλαθόσφαιρας να βρει ένα ακόμα «σπίτι».

Με τιμή

ΒΙΟΛΑΤΖΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Ε.Σ ΘΗΣΕΑ ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ"

Πάγια θέση του "SL" είναι πως το νησί μας χρειάζεται επειγόντως νέες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε η νεολαία του τόπου να αναπτύσσει τον αθλητισμό, βρίσκοντας διεξόδους στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά η κοινωνία σήμερα. Έχουμε την αίσθηση ωστόσο, πως τέτοιου είδους προτάσεις ή προτροπές θα έπρεπε να γίνονται οργανωμένα, περιλαμβάνοντας το σύνολο των αθλητικών συλλόγων και την εκάστοτε τοπική επιτροπή της ομοσπονδίας ενός αθλήματος, ώστε και οι τοπικοί άρχοντες του νησιού να μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος της αθλητικής κοινότητας που θα επωφεληθεί από τη δημιουργία μιας αθλητικής εγκατάστασης. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός πως στην πλειοψηφία τους όσοι βρέθηκαν σε αξιώματα της τοπικής αυτοδιοίκησης είχαν κατά το παρελθόν στενή σχέση με τον αθλητισμό, ελάχιστα αθλητικά έργα έγιναν στη Λέσβο, τη στιγμή που σε άλλα νησιά, ακόμα και μικρότερα σε έκταση ή πληθυσμό, βρίσκονταν κονδύλια και έμμεσοι τρόποι χρηματοδότησης για τη δημιουργία τέτοιων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey