Και εγένετο... Mytilini Sports Club! [pics]

19/04/2013 - 13:02 Τελευταία τροποποίηση στις 19/04/2013 - 16:16

Karamvalis_Mytilini_Sports_ClubH είδηση της δημιουργίας ενός ακόμα αθλητικού συλλόγου, του Mytilini Sports Club, έφτασε ως πληροφορία στα γραφεία του "SL" πριν από λίγες ημέρες. Ωστόσο, την αρχική είδηση διαδέχθηκε η αμέσως επόμενη, που ήταν εξίσου σημαντική, αφού πίσω από το νεοσύστατο σύλλογο βρίσκεται ο προπονητής της Electronet Γέρας Γιώργος Καραμβάλης μαζί με μια ομάδα στενών του φίλων και συνεργατών.

Πιο ενδιαφέρουσα όλων όμως, ήταν η είδηση που συνόδευε τις δύο προηγούμενες, για την κατασκευή μιας κλειστής αίθουσας μπάσκετ, πλαισιωμένη από χώρο γυμναστικής, αποδυτήρια, γραφεία... Και όλα αυτά δίπλα στο κέντρο της πόλης, στην Παγανή.

Το "SL" φιλοξενήθηκε σήμερα στις νεότευκτες εγκαταστάσεις του Mytilini Sports Club, συνομίλησε με τον Γιώργο Καραμβάλη και έμαθε από... πρώτο χέρι τα σχέδια του συλλόγου, αλλά και του ίδιου, γύρω από το φιλόδοξο εγχείρημα, που είναι βέβαιο ότι θα πετύχει.

Στην περιήγησή μας στο χώρο, η αίθουσα μπάσκετ δεσπόζει κυριολεκτικά. Ο κόουτς με καμάρι μας μετέφερε χαρακτηριστική ατάκα της συζύγου του, που νέφερε σχετικά: "Αντικρίζοντάς το γήπεδο, δεν μπορείς να αντισταθείς στην πρόκληση για δύο - τρία σουτ...". Και είχε απόλυτο δίκιο, αφού ακριβώς το ίδιο κάναμε και εμείς!

Mytilini_Sports_Club_Basket_KentroΤο γήπεδο έχει δάπεδο από υλικό pvc, με επένδυση τύπου παρκέ και η αίσθηση της τρίπλας με την μπάλα είναι εξαιρετική. Οι διαστάσεις του είναι 20 μέτρα μήκος και 12 μέτρα πλάτος, με τις δύο μπασκέτες να έχουν τη δυνατότητα να χαμηλώσουν, ανάλογα με τα ηλικιακά γκρουπ προπόνησης.

Διαθέτει φωτεινό πίνακα, καθώς και χρονόμετρα επίθεσης. Διαθέσιμα είναι επίσης και περίπου 10 καθίσματα, από τα οποία ο θεατής παρακολουθεί σε θέση... VIP όλη τη δράση στο γήπεδο. Περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, έχουν τοποθετηθεί στον τοίχο ειδικά στρώματα για να προστατεύουν τους αθλητές.

Η αθλητική εγκατάσταση περιλαμβάνει επίσης αίθουσα γυμναστικής, που προορίζεται για τις μαχητικές τέχνες. Υπάρχουν αποδυτήρια, ανδρικά και γυναικεία, πλήρως εξοπλισμένα με πάγκους, ερμάρια και ντους.

Το "SL" συνομίλησε με τον Γιώργο Καραμβάλη για το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, που πήρε "σάρκα και οστά" σε σύντομο χρονικό διάστημα και αποτελεί αναμφίβολα ό,τι καλύτερο απέκτησε στον αθλητισμό τα τελευταία χρόνια η Λέσβος, μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. 

SL: Πώς σας ήρθε η ιδέα για την υλοποίηση αυτών των εγκαταστάσεων;

Γ.Κ.: "Ξεκινήσαμε μια παρέα ανθρώπων να φτιάξουμε έναν αθλητικό σύλλογο. Ξεκινώντας τις διαδικασίες στο πρωτοδικείο, οδηγηθήκαμε στη δημιουργία μιας βάσης, κάπου να έχουμε τα γραφεία μας το αθλητικό μας υλικό και καταλήξαμε να στεγαστούμε εδώ, δημιουργώντας βήμα βήμα αυτήν την εγκατάσταση και τελικά αυτό το αποτέλεσμα που βλέπετε σήμερα."

SL: Ποιες ηλικίες παίζουν κυρίως στο γήπεδο μπάσκετ, δεδομένου ότι είναι μικρότερων διαστάσεων;

Γ.Κ.: "Το γήπεδο έχει διαστάσεις 20μx12μ, δηλαδή προσεγγίζει τα junior - high school που έχουν στις ΗΠΑ. Ωστόσο εμείς το φτιάξαμε με το σκεπτικό ότι θα μπορούν να παίξουν μέσα από 6 έως... 86 ετών! Θέλουμε να έρθουν άνθρωποι όλων των ηλικιών. Και οι ενήλικες, που δεν μπορούν να τρέξουν πάνω-κάτω στο 30άρι γήπεδο, όπως είναι το Κλειστό της Νεάπολης, βρίσκουν τις συγκεκριμένες διαστάσεις ιδανικές για να ψυχαγωγηθούν. Βασική μας προτεραιότητα όμως είναι οι μικρές ηλικίες."

Mytilini_Sports_Club_Basket1SL: Πέρα από χώρος ψυχαγωγίας, το Mytilene Sports Club θα αποκτήσει ακαδημίες, που μεταγενέστερα θα αποκτήσουν αγωνιστική υπόσταση στα πρωταθλήματα της ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου;

Γ.Κ.: "Από εκεί θέλουμε να ξεκινήσουμε, ηλικίες δημοτικού μέχρι γυμνασίου, ώστε να φτιάξουμε μια "μαγιά" και έχοντας τη βάση θα έρθουν σταδιακά και τα υπόλοιπα. Θέλουμε να περάσουμε τις αρχές μας. Πέρα από τις μπασκετικές, να τους περάσουμε τις αρχές του αθλητισμού. Πρώτα δηλαδή τα παιδιά να γίνουν καλοί φίλαθλοι, να αγαπήσουν το άθλημα και μετά θα μάθουν και τα μυστικά του μπάσκετ."

SL: Το ύψος της επένδυσης δείχνει υψηλό...

Γ.Κ.: "Είναι μια εποχή δύσκολη, αλλά από την άλλη μεριά, όσοι εργάζονται πλέον σε τέτοιου είδους κατασκευές, έχουν σταματήσει να ζητάνε τα... τρελά λεφτά του παρελθόντος. Οπότε βάσει και της ελαστικότητας στις πληρωμές, μας δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια τέτοια εγκατάσταση, με προσιτό κόστος."

SL: Ο Γιώργος Καραμβάλης όμως αποτελεί ταυτόχρονα και έναν προπονητή καριέρας. Αυτή η επένδυση σημαίνει ότι έχει αποφασίσει να μείνει στη Λέσβο και κατ' επέκταση να μακροημερεύσει στην ομάδα της Γέρας;

Γ.Κ.: "Μακάρι να πάνε όλα καλά και να μείνω στο νησί όσο το δυνατόν περισσότερο..."

Mytilini_Sports_Club_Maxitikes_Texnes1SL: Υπάρχει εκτός του γηπέδου μπάσκετ, μια αίθουσα μαχητικών τεχνών. Θα δραστηριοποιηθεί ο σύλλογος και σε άλλα αθλήματα;

Γ.Κ.: "Βεβαίως, το καταστατικό μας προβλέπει ότι ο σύλλογος θα ασχοληθεί και με άλλα αθλήματα. Σε αυτή την κατεύθυνση, δημιουργήσαμε και μια αίθουσα για τις λεγόμενες πολεμικές τέχνες, θέλοντας να εξασκήσουμε παράλληλα και αθλήματα όπως το τάε κβον ντο ή άλλα."

SL: Έχοντας εργαστεί στη Λέσβο τη φετινή χρονιά, σαφέστατα θα διαπίστωσες την έλλειψη υποδομών. Αυτός είναι και ο λόγος που πήρατε την απόφαση να προχωρήσετε σε αυτή την επένδυση;

Γ.Κ.:"Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα στο νησί από την έλλειψη υποδομών. Ίσως να είμαστε και η χειρότερη περιοχή σε αυτό το ζήτημα, με ένα μόνο Κλειστό Γυμναστήριο για 100.000 κατοίκους. Παντού, ακόμα και στη Φλώρινα τα πράγματα είναι σε καλύτερη μοίρα. Γι' αυτό εξάλλου η Λέσβος δυσκολεύεται να βγάλει καλούς παίκτες στο άθλημα. Και φτάνουμε στο σημείο μια ομάδα που καλείται να αγωνιστεί σε εθνική κατηγορία, να πρέπει να κάνει πολλές μεταγραφές εκτός νησιού, ώστε να κρατηθεί ψηλά. Εμείς από την πλευρά μας δημιουργήσαμε αυτό το χώρο. Σίγουρα όμως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος, ώστε η προσπάθεια μας αυτή να δρέψει καρπούς αγωνιστικά..."

Mytilini_Sports_Club_Apodytiria1Mytilini_Sports_Club_Apodytiria2Mytilini_Sports_Club_Apodytiria3

.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey