Αφιέρωμα στον Αντωνίου και στο "Εμπρός" από την "Πράσινη"!

25/02/2011 - 18:20 Τελευταία τροποποίηση στις 25/02/2011 - 18:39

Μία ευχάριστη έκπληξη για τους συντάκτες «Ε-Sport», όσο και για το προπονητή της ομάδας Σωτήρη Αντωνίου, επεφύλασσε σήμερα η αθηναϊκή αθλητική εφημερίδα «Πράσινη». Σε ολοσέλιδο αφιέρωμά της, έγραψε για τον «Κόπερφιλντ της Λέσβου», γράφοντας το ιστορικό της… «βάφτισης» του Αντωνίου ως «Κόπερφιλντ» από την εφημερίδα «Εμπρός», αλλά και τα γεγονότα που χάρισαν ετούτο το προσωνύμιο στο νεαρό τεχνικό της ΑΕΛΚ, με χαρακτηριστικότερο εκείνο της αλλαγής του Τσάμαρη από τον Πέτκαρη στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Πεύκη, για να το αποκρούσει εν συνεχεία ο υψηλόσωμος τότε γκολκίπερ της Καλλονής.

Στο δημοσίευμα παρατίθεται και φωτογραφική σύγκριση του Σωτήρη Αντωνίου με το διάσημο Αμερικανό μάγο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, με φωτογραφίες του sportlesvos.gr.

«Η έμπνευση όμως των δημιουργών αυτού του προσωνυμίου δεν είναι γενική και αόριστη. Το ερέθισμα γι΄ αυτό το παρατσούκλι προήλθε από συγκεκριμένα παιχνίδια και αξέχαστες για τους οπαδούς προπονητικές κινήσεις, σε τέτοιο χρονικό διάστημα μάλιστα, που στα μάτια του κόσμου έμοιαζαν με ταχυδακτυλουργικές…», γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της «Πράσινης» στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο συνάδελφος Χρήστος Μπαρούνης. «… Εμπνευστής του «Κόπερφιλντ» ήταν το εβδομαδιαίο αθλητικό περιοδικό της Μυτιλήνης «ΕΜΠΡΟΣ-SPORT». Οι δημοσιογράφοι αντικατέστησαν το όνομα του Σωτήρη Αντωνίου με αυτό του διάσημου μάγου, το οποίο μάλιστα δεν άργησε να εδραιωθεί στις εξέδρες του «Κώστας Κεντέρης», του γηπέδου της Καλλονής…», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Μοιάζουν και… φυσιογνωμικά»
Ωστόσο ο συντάκτης του ρεπορτάζ δίνει και μία άλλη διάσταση στον παραλληλισμό του Αντωνίου με το διάσημο Αμερικανό ταχυδακτυλουργό Κόπερφιλντ, που ομολογουμένως κανείς δεν είχε… εξετάσει. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για φυσιογνωμική ομοιότητα των δύο αντρών, του Αντωνίου και του Κόπερφιλντ, δηλαδή. Γράφει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Μπαρούνης: «Κοιτάζοντας πάντως τις φωτογραφίες του Σωτήρη Αντωνίου και του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, παρατηρούμε ότι υπάρχει μία σχετική φυσιογνωμική ομοιότητα, η οποία όμως πέρασε απαρατήρητη από τους νησιώτες, αλλά ακόμα και από τους δημοσιογράφους του περιοδικού, οι οποίοι υποστηρίζουν πως μοναδικό ερέθισμα γι΄ αυτό το παρατσούκλι ήταν οι «μαγικές» αλλαγές του και όχι η ομοιότητά τους…».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey