Plaudite, amici, comedia finita est! *

02/08/2011 - 11:16 Τελευταία τροποποίηση στις 02/08/2011 - 15:37

*μτφ: Χειροκροτήστε, φίλοι, η κωμωδία τελείωσε! (Αύγουστος, 63 π.Χ-14 μ.Χ., Ρωμαίος Αυτοκράτορας)

Από χθες το βράδυ έχουν «σπάσει» τα τηλέφωνα από αναγνώστες του sportlesvos.gr, που περιμένουν να απαντήσουμε στα όσα μας καταμαρτύρησε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Νίκος Μιχαλάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην TV Μυτιλήνης, στην έκτακτη εκπομπή «Γκολ και Σπορ».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Κατ’ αρχήν, φαντάζομαι πως θα υπήρχε… σοβαρός λόγος, που μια εκπομπή σε «καλοκαιρινές διακοπές» μαζεύεται άρον-άρον από τις παραλίες και ένας σταθμός αφιερώνει 1,5 ώρα καθαρού τηλεοπτικού χρόνου για ένα… one man show! Πόσο μάλλον όταν το κανάλι αποφασίζει να παίξει τη συνέντευξη αμοντάριστη (κι ας είχε περίπου τρεις ώρες καιρό να το πράξει), επιτρέποντας να ακούγονται δια στόματος Μιχαλάκη, αλλά κυρίως μέσα από τη συχνότητά του, απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για διάφορα άτομα.

Ξεκινώντας, έχει μεγάλο ενδιαφέρον η παρέμβαση του Εισαγγελέα, όταν υπάρχει δημόσια παραδοχή του κ. Μιχαλάκη πως προσπάθησε να χρηματίσει παράγοντες τοπικού σωματείου, μιλώντας ξεκάθαρα για την Αναγέννηση Γέρας, ώστε να πραγματοποιήσει τη μεταγραφή του Γιώργου Καπταγιάννη στην ομάδα νέων της ΑΕΛΚ, τη στιγμή που στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν επιτρέπονται μετακινήσεις ποδοσφαιριστών έναντι χρηματικών ανταλλαγμάτων, κάτω (ή πάνω) από το τραπέζι και... εγγυήσεις για την επιστροφή του παίκτη στο σύλλογό του.

Ακούσαμε για αρχικές προτάσεις 2.000€, αντιπροτάσεις 6.000€ και εγγυητικές επιταγές ύψους 50.000€, σε μια κουβέντα όπου εκτός των παραγόντων της Γέρας, ενεπλάκη κι ο πατέρας του Καπταγιάννη. Εκτός του Εισαγγελέα φυσικά, ανυπομονώ να δω, πώς θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους όσοι αναφέρθηκαν δια στόματος Μιχαλάκη, ότι συμμετείχαν σε συζητήσεις γύρω από ένα παράνομο αλισβερίσι.

Έχω την αίσθηση, ότι και ο Αντώνης Γώγος δε θα ένιωσε όμορφα χθες, ακούγοντας τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛΚ να δηλώνει στην κάμερα, πως του ζητούσε επίμονα σε ένα διοικητικό συμβούλιο «να μην πληρώσουν την Εφορία και το ΙΚΑ των ποδοσφαιριστών», από τη στιγμή που «έτσι ενεργούν οι περισσότεροι Πρόεδροι και ΠΑΕ στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Θα περίμενα από τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΕ ΑΕΛΚ να έχει ζητήσει ήδη –μέσω του δικηγόρου του- από τον κ. Μιχαλάκη, να αποδείξει αυτά του τα λεγόμενα, σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να ακολουθήσει μέσω αγωγών η αποκατάσταση του ονόματος του.

Αναφορά έγινε επίσης και στον Παναγιώτη Σελάχα, στον οποίο «χρέωσε» ο Νίκος Μιχαλάκης πως λόγω της ρήξης του με τον Ταξιάρχη Βέρρο, έκανε κακό στην ομάδα, δημιουργώντας πόλους μέσα στις κόλπους της ΑΕΛΚ, με τους φιλάθλους να ταυτίζονται, άλλοι με τον έναν κι άλλοι με τον άλλον και το Στάδιο «Κώστας Κεντέρης» να μετατρέπεται σε εκκλησία!

Επίσης, πως του πρότεινε δύο φορές να αναλάβει Πρόεδρος της ΠΑΕ, είτε να παραμείνει «απλός στρατιώτης» στο ΔΣ, όμως εκείνος γύρισε την πλάτη στην ομάδα της Καλλονής. Τώρα, πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος με την ιστορία του Σελάχα στο Λεκανοπέδιο, να κατηγορείται ότι «απαρνήθηκε» την ομάδα που -αποδεδειγμένα- αγάπησε και αγαπά, με τον Μιχαλάκη να εμφανίζεται και πάλι ως «Μεσσίας», μένει να το αποδείξει ο ίδιος ο Παναγιώτης Σελάχας.

Σε ότι αφορά τον Ταξιάρχη Βέρρο, ακούσαμε τον Μιχαλάκη να τον αποκαλεί «γιαλαντζί Πρόεδρο», τραβώντας το σκοινί της αντιπαράθεσης, από τη στιγμή που αναφερόταν στον άνθρωπο που επί Προεδρίας του η ΑΕΛΚ κέρδισε το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Football League 2. Επιεικώς άκυρη δήλωση, για έναν παράγοντα που ξόδεψε αποδεδειγμένα πολλά χρήματα για να πάει την ομάδα της Καλλονής, εκεί που τη βρήκε ανέξοδα ο Νίκος Μιχαλάκης. Φυσικά, η κόντρα του Πρόεδρου της ΠΑΕ ΑΕΛΚ με τον Βέρρο κρατάει καιρό, ενώ τα «έβαλε» μαζί του και για έναν επιπρόσθετο λόγο, τονίζοντας πως «εκφόβισε» όσους ενδιαφέρονταν να ασχοληθούν με τα διοικητικά της Ερασιτεχνικής ΑΕΛΚ στις πρόσφατες εκλογές, διοχετεύοντας προς τον Τύπο προθέσεις να διεκδικήσει με αγωγές όσα χρήματα «έσπρωξε» στην ομάδα, σε περίπτωση που εκείνη μετακινηθεί προς τη Μυτιλήνη.

Μέσα σ’ όλα, ακούσαμε πως στο τεχνικό τιμ προστίθεται κι ο Σάκης Βερούτης (πρώην κόουτς του Αίαντα Σαλαμίνας), προφανώς για να έχει και κάποιος δίπλωμα προπονητικής στον πάγκο… Όπως επίσης, ότι ανάμεσα στους παίκτες που έχουν συμφωνήσει με τη διοίκηση είναι αρκετά από τα ονόματα που γράφτηκαν στις εφημερίδες, αλλά και κάποιοι άλλοι, όπως ο Γιώργος Μανούσος με τον οποίο έχουν δώσει τα χέρια.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛΚ υπερτόνισε ότι έχει πληροφόρηση –εκ των έσω- πως η ομάδα του θα αγωνίζεται στη Β’ Εθνική, όπως θα συμβεί και με τις υπόλοιπες ομάδες που θα συμμετείχαν στα play off.

Μεταξύ όλων αυτών, ακούσαμε τον κ. Μιχαλάκη να λέει ξανά και ξανά (προφανώς για να το πιστέψει κι ο ίδιος), πως η «ΑΕΛΚ είναι καθαρή ομάδα». Τι εννοούσε; Πως στα γραφεία του συλλόγου κάνουν… φασίνα καθημερινά;

Σε ότι αφορά τον τοπικό Τύπο, με τον οποίο ο κ. Μιχαλάκης δείχνει να έχει μεγάλο κόλλημα και γενικώς, πρόβλημα, τις απαντήσεις του θα τις πάρει σύντομα διαμέσου της νομικής οδού, είτε βρίσκεται ακόμη εν Λέσβω, είτε εν πλω!

SportLesvos

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey