Προπηλάκισαν τον Βαγγέλη Παπαντώνη!

20/11/2011 - 19:27 Τελευταία τροποποίηση στις 21/11/2011 - 15:50

Δυστυχώς ζήσαμε για να το δούμε και αυτό... Περιστατικά θλιβερά που δυστυχώς έχουν πραγματοποιηθεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν στη χώρα που κατά τα άλλα γέννησε τη δημοκρατία, πλέον αποτελούν βίωμα και για το λεσβιακό δημοσιογραφικό χώρο.

Λίγο μετά τη συνέντευξη Τύπου του αγώνα ΑΕΛΚ-Αγροτικός Αστέρας, ο δημοσιογράφος του sportlesvos.gr Βαγγέλης Παπαντώνης προπηλακίστηκε από τον Γενικό Αρχηγό της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Μιχάλη Καραβασίλη, που φανερά εκνευρισμένος από την έκβαση του αγώνα, αναζήτησε...  τους υπεύθυνους για το ατυχές αποτέλεσμα στον όχι αρεστό για την ΠΑΕ τοπικό Τύπο της Λέσβου... Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων αλλά και με την διάθεση του δημοσιογράφου να μην απαντήσει στις ύβρεις του άλλοτε τερματοφύλακα του Αιολικού, το επεισόδιο έληξε χωρίς να έχουμε ενδεχομένως και χειρότερα (άραγε τι χειρότερα;) και από τη μεριά του κ. Παπαντώνη θεωρείται λήξαν, δεδομένου πως δεν προτίθεται να προβεί σε καμία μήνυση κατά αυτού που του επιτέθηκε.

Ωστόσο η ενέργεια αυτή, η οποία δεν τιμά διόλου την ΠΑΕ ΑΕΛΚ που αποτελεί τον μεγαλύτερο εκπρόσωπό μας στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή, προβάλλοντας πέραν του υγιους αγωνιστικού της προφίλ και το ιδιαίτερο κοινωνικό της πρόσωπο με φιλανθρωπίες, αλλά και υποστήριξη της αθλητικής νεολαίας, προκαλεί προβληματισμό στο δημοσιογραφικό χώρο και σε όλους τους συναδέλφους -όχι μόνο των αθλητικών συντακτών- καθώς αποτελεί μία απτή απόδειξη προσπάθειας για ωμή παρέμβαση στον Τύπο και εκφοβισμού.

Και συνυπολογίζοντας τον πρότερο βίο της ΠΑΕ σε ότι έχει να κάνει γενικότερα με την αντιμετώπιση της ελευθεροτυπίας, αποκλείοντας από πέρυσι συγκεκριμένα τοπικά Μέσα (συμπεριλαμβανομένου και του sportlesvos.gr φυσικά) μέχρι σήμερα, μας κάνει να ατενίζουμε το μέλλον με ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό.

Όμως το ποτήρι της υπομονής νομίζουμε πως ξεχείλισε. Μπροστά σε αυτήν την προσεγμένη εδώ και καιρό επιχείρηση φίμωσης μερίδας του τοπικού μας Τύπου, δεν πρόκειται ούτε να φοβηθούμε πόσο μάλλον να αλλάξουμε τον τροπο που κάνουμε τη δουλειά μας, προσφέροντας αντικειμενικά την είδηση που ενδιαφέρει τον αναγνώστη και κάνοντας κριτική στα κακώς κείμενα. Και φυσικά κανείς δεν πρεπει να μένει αδρανής.

Καλούμε τις Ενώσεις Συντακτών, τον ΠΣΑΤ να καταδικάσουν το περιστατικό και να υπενθυμίσουν σε όλους -στις δύσκολες εποχές γενικά που διανύει ο Τύπος με τις μαζικές απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων καθημερινά- πως δεν πρόκειται η άποψη και η ελευθεροτυπία να φιμωθεί από τον κάθε νταή που ξεπροβάλλει και εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα, εκφοβίζοντας και απειλώντας δημοσιογράφους που κάνουν απλά τη δουλειά τους.

Καλούμε φυσικά και την ΠΑΕ ΑΕΛΚ να καταδικάσει το γεγονός, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρήσουμε πως επικροτεί τέτοιου είδους ενέργειες και πρακτικές...

Για το sportlesvos.gr

Μαρίνος Ορφανός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey