"Έφυγε" ο Γιώργος Βαρελτζής

26/03/2013 - 14:25 Τελευταία τροποποίηση στις 27/03/2013 - 11:42

Vareltzis_ripΕίναι από τις μέρες που χτυπάει το τηλέφωνο, μαθαίνεις τα άσχημα νέα και η διάθεσή σου χαλάει, δίχως να φτιάχνει με τίποτα… Πώς μπορείς έτσι ξαφνικά άλλωστε, να συνειδητοποιήσεις ότι ένας καλός άνθρωπος, ένας καλός φίλος δε βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας;

Ο Γιώργος ήταν για εμάς εκείνος που μας έμαθε τα μυστικά του ραδιοφώνου. Αυτός που μας δέχτηκε πριν από αρκετά χρόνια στη μεγάλη αγκαλιά του Best FM 98.1, μας εμπιστεύτηκε και μας έκανε… πάσα το μικρόφωνο!

Τρία χρόνια γεμάτα εκπομπές, με «Φουλ Επίθεση», οι οποίες δεν ξεχνιούνται εύκολα. Πόσο μάλλον μια φιλία, η οποία στήθηκε πάνω σε γερά θεμέλια από τότε μέχρι και σήμερα, έστω κι αν δεν έσμιξαν ξανά οι δρόμοι μας στα ραδιοκύματα.

Παθιασμένος με τη δουλειά του ο Γιώργος, ανήσυχος για κάθε τι νέο τεχνολογικά, άοκνος όταν οι αναθεματισμένοι κεραυνοί χτυπούσαν τις κεραίες στο βουνό, αλλά πάντοτε πρωτοπόρος, αφού σε κάθε διακοπή ρεύματος ένας μόνο σταθμός κατάφερνε να ακούγεται πάνω σε όλη τη Μυτιλήνη… Περήφανος εκείνος, περήφανοι κι εμείς που επί μία τριετία μπαινοβγαίναμε στο στούντιο του Best FM 98.1 και ενώναμε τις φωνές μας μαζί με όλους εσάς, που ακούγατε από το νησί, αλλά και κάθε γωνιά της Γης μέσω του διαδικτύου.

Τον έστησε με πολύ μεράκι τον σταθμό ο Γιώργος. Και άντεξε σχεδόν όλες τις κακές χρονικά περιόδους, χωρίς να παραπονεθεί ποτέ. Ήταν εκεί, πιστός στο όραμά του, το οποίο ανέλαβαν πρόσφατα να συνεχίσουν τα παιδιά του, ο Κοσμάς και η Δέσποινα με την ίδια όρεξη και φαντασία.

Τα ξημερώματα ο Γιώργος «έσβησε». Την έχασε τη μάχη. Και σκόρπισε θλίψη στην οικογένειά του, αλλά και σε όσους τον γνώριζαν μέσα και έξω από τις ραδιοφωνικές συχνότητες.

Θα μας λείψεις φίλε. Όλα θα μας λείψουν. Οι εκπομπές σου, τα αστεία σου, το γέλιο σου, η -καλώς εννοούμενη- ραδιοφωνική μαγκιά σου. Αλλά είμαστε σίγουροι, ότι τώρα που πας εκεί ψηλά, θα βρεις εσύ τον τρόπο, με μια κονσόλα και ένα μικρόφωνο, να στήσεις ξανά το δικό σου «ραδιομέγαρο».

Καλό ταξίδι Γιώργο Βαρελτζή!

Σημ.: Το τελευταίο αντίο θα ειπωθεί την Τετάρτη στις 16:00 στο Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, στο Συνοικισμό.

Βαγγέλης και Μαρίνος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey