Αντίο Κατσάνη στο Σύνδεσμο Λέσβου

11/06/2014 - 03:00 Τελευταία τροποποίηση στις 07/12/2014 - 12:21


Επιστολή προς το Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Λέσβου και το ποδοσφαιρικό κοινό του νησιού απέστειλε ο διαιτητής Ηλίας Κατσάνης στο "SL", η οποία δημοσιεύεται αυτούσια.

"Αξιότιμοι κύριοι και αγαπητοί συνάδερφοι,

μια πορεία τριών ετών ολοκληρώθηκε φέτος αφού η φετινή χρονιά ήταν η τελευταία μου ως διαιτητής της ΕΠΣ Λέσβου. Ωστόσο το να λες αντίο μετά από τρία χρόνια, σε πρόσωπα τα οποία συνεργάστηκες μαζί τους, έζησες τόσο χαρές όσο και λύπες κάθε Σαββατοκύριακο, αλλά και που πέρασες όμορφες στιγμές εκτός γηπέδων, είναι δύσκολο έως και αδύνατο.

Ένιωσα την ανάγκη να δημοσιοποιήσω αυτήν την επιστολή, διότι έχω την υποχρέωση να πω, από τα βάθη της καρδιάς μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε φίλους και συναδέρφους τους οποίους ένοιωθα σαν δεύτερη οικογένειά μου.

Το πέρασμα μου ως διαιτητής στην ΕΠΣ Λέσβου, θα αποτελεί ίσως ένα από τα σημαντικότερα σχολεία της ζωής μου. Εδώ γνώρισα ανθρώπους οι οποίοι πάνω απ’ όλα ήταν φίλοι μου και μετά συνάδερφοι διαιτητές. Με έκαναν να αποκτήσω σημαντικές εμπειρίες, με γέμισαν γνώσεις αλλά και πάντα με βοηθούσαν να προσπαθώ περισσότερο. Παρόλα αυτά είμαι χαρούμενος που ολοκληρώνω την παρουσία μου ως διαιτητής εδώ, καθώς έζησα σημαντικές στιγμές και φεύγω γεμάτος αναμνήσεις και έντονα συναισθήματα. Συναισθήματα τα οποία είναι αμφιθυμικά ξεκινώντας από την ικανοποίηση και καταλήγοντας στην συγκίνηση.

Σε αυτά τα χρόνια υπήρξαν άνθρωποι που με στήριξαν και με βοήθησαν αποφασιστικά. Ξεχωρίζω για αυτή την στήριξη και τους ευχαριστώ, τους γονείς μου, τον αρχιδιαιτητή μου κ. Θεόδωρο Στεργίου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε τα χρόνια αυτά με ορισμούς σε σημαντικά παιχνίδια, τον κ. Στράτο Παπουτσέλλη για τις σημαντικές και ουσιαστικές υποδείξεις που μου έκανε, τον δάσκαλο κ. Γιώργο Κουκούλα γιατί κάθε μάθημα μαζί του ήταν γεμάτο πραγματικές γνώσεις, τον πρόεδρο του συνδέσμου κ. Στράτο Πηγάση για τις παρατηρήσεις, τον Πρόεδρο και τα Δ.Σ της ΕΠΣΛ, τον πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας καθώς και τους παρατηρητές για την συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια.

Σε αυτό το σημείο δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε ορισμένους συναδέρφους διαιτητές που αποτέλεσαν ορόσημο για μένα. Ευχαριστώ από καρδιάς τον κ. Μιχάλη Μποντάκη διότι αποτέλεσε τόσο τον δάσκαλο μου μέσα στο γήπεδο όσο και τον διαιτητικό μου «πατέρα» και ελπίζω να μαθαίνει στα νέα παιδιά όπως έμαθε και σε μένα. Επίσης ευχαριστώ τους συναδέλφους μου, ευχόμενος κάθε επιτυχία στη νέα αγωνιστική περίοδο, που οριστήκαμε πολλές φορές μαζί σε αγώνες των επαγγελματικών εθνικών πρωταθλημάτων νέων και που η άψογη συνεργασία και η αντικειμενικότητα μας διέκρινε πάντα.

Επίσης ευχαριστώ θερμά και τους εύχομαι τα καλύτερα, τους αξιολογημένους σε εθνικές κατηγορίες διαιτητές και βοηθούς διαιτητές Παναγιώτη Βουρανή, Παναγιώτη Κουλουδή, Δημήτρη Βερρή και Ανδριάνα Μπαλιάκα των οποίων οι συμβουλές ήταν καθοριστικές για μένα. Ευχαριστώ θερμά τους υπόλοιπους διαιτητές για την ανοχή που έδειξαν στα όποια λάθη μου, την καλή φιλία που είχαμε και θα έχουμε και την ακόμα καλύτερη συνεργασία. Η καλή συνεργασία άλλωστε, μετράει πραγματικά από λυκοφιλίες και δημόσιες σχέσεις - που δεν έκανα ποτέ.

Ακόμα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιρόφιλους και τους ποοσφαιριστές, ακόμη περισσότερο εκείνους που ίσως να στενοχώρησα, και πιστεύω οι διάφοροι «παντογνώστες» να σταματήσουν να απαξιώνουν προσωπικότητες χωρίς να τεκμηριώνουν τα λεγόμενά τους, αφού τα λάθη είναι καθαρά ανθρώπινα και δεν γίνονται εσκεμμένα.
Τέλος εύχομαι στο λεσβιακό ποδόσφαιρο να γίνει καλύτερο με την βοήθεια όλων και στον σύνδεσμο διαιτητών να πάει ακόμα πιο μπροστά με συνεργασία και όραμα.

"…Η Ιθάκη σου έδωσε το ωραίο ταξίδι, χωρίς αυτή δε θα έβγαινες στο δρόμο." Ελπίζω να τα ξανά πούμε.

Με εκτίμηση σε όλους,
Κατσάνης Ηλίας"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey